websiteLogoTop1

Vloot

De vloot van ERV Beatrix bestaat uit ongeveer 70 boten. De boten die wij in ons bezit hebben zijn erg divers. Zo zijn er C-boten voor beginnende roeiers, gladde boten voor de ervaren roeiers, kleinere boten voor onze jeugdroeiers en wherries voor onze toerroeiers. Daarnaast bestaat de variatie aan boten nog aan scull- en boordboten, skiffs, 2-, 4- of 8-persoonsboten. Bij de meerpersoonsboten kan ook nog gekozen worden tussen gestuurd en ongestuurd. Voor elk wat wils dus.

Onze boten worden volgens traditie naar watertjes in Brabant genoemd. Namen die in onze loods liggen zijn: Kievitsloop, Dommel, Trompetterloop, Kibbelvaart, Buulder Aa, Allemansven. De materiaalcommissaris bedenkt bij de nieuwe boot een naam. Deze naam wordt onthuld tijdens een botendoop. Tijdens een botendoop houdt een van de leden op verzoek van de materiaalcommissaris een mooi verhaal over de boot, de naam of iets anders. Vervolgens wordt de boot gedoopt met kanaalwater en te water gelaten. Vervolgens wordt de boot voorgeroeid door leden waarbij iedereen de boot goed kan bewonderen.

Naast boten bezit ERV Beatrix ook een aantal ergometers. Deze worden in de winterperiode veelvuldig gebruikt om de roeiers op conditie te houden. De meeste ergometers hebben een naam die start met ergo en eindigt met een lengtemaat, zoals: Ergoduim, Ergoyard, Ergo-inch.

De boten worden gezamenlijk ongeveer 8000 keer per jaar gebruikt. Met deze vele vaarbewegingen slijten de boten en wordt er helaas soms schade gevaren. De materiaalcommissie zorgt voor het onderhoud en zorgt ervoor dat de schades gerepareerd worden. Ieder jaar schaft ERV Beatrix ook weer nieuwe boten aan. De materiaaladviescommissie geeft de materiaalcommisaaris advies op het gebied van botenaanschaf en het botenplan, zodat de vereniging ook in de toekomst voorzien blijft van een mooie vloot.

Materiaalcommissie

De Materiaalcommissie zorgt ervoor dat de vloot in topconditie blijft.
Het toezien op het juiste gebruik van de boten en het overige materiaal is een zaak van iedereen. Als je ziet dat er onzorgvuldig met het materiaal omgegaan wordt, spreek daar dan de instructeur of stuurman/vrouw van de betreffende ploeg op aan. Als we allemaal voorzichtig zijn, hebben we het meeste plezier van, en het minste werk aan, onze vloot.Wist u dat de meeste schade het gevolg van slijtage is? Op tijd schade melden helpt erger voorkomen.

Materiaaladviescommissie

De Materiaaladviescommissie geeft de materiaalcommissaris advies op het gebied van botenaanschaf en het botenplan, zodat de vereniging ook in de toekomst voorzien blijft van een mooie vloot.

Gebouwbeheer en IT

Naast het roeiend materiaal is er natuurlijk ook het gebouwonderhoud en het IT-onderhoud. Dit wordt gedaan door Michel van Bergen (gebouwbeheerder) voor het gebouw zelf.  Het IT-onderhoud wordt gedaan door Roel van Grinsven en Ernst Zeelenberg.