websiteLogoTop1

Roeien doe je met je benen. Maar wie heeft 'de beste benen' binnen jouw team? Elk jaar, op een zaterdag in juli, is er gelegenheid om dit uit te testen door een kilometer te knallen op 'De Gulbergen'. 

2024: Zaterdag 13 juli van 9:30 tot 13:00 uur.

Iedereen, jong/oud en M/V kan meedoen. De ervaring leert dat 'de oudjes' en de vrouwen binnen onze vereniging vrolijk meestrijden in de top van het klassement. De uitslag zal daarom simpelweg op basis van 'kale tijden' (géén leeftijd- of sexe-correctie) worden gebaseerd. Naast deze jaaruitslag wordt er ook een meerjarig King-of-the-Mountain (KOM) klassement bijgehouden op basis van geleverd vermogen per kg lichaamsgewicht. Wie de ambitie heeft om ook in deze all-time-best ranking te verschijnen zal vóór de inspanning even op de weegschaal moeten staan.  

Meer details:
1. Je  hoeft je niet vantevoren aan te melden. Kom die zaterdagochtend naar de loods, dan word je begeleid en aangemoedigd door de organisatoren (en hopelijk een aantal supporters!). Tevens is er een digitale weegschaal beschikbaar zodat je kan meedoen aan ‘het KOM top-klassement’ (zie beneden).  

2. De BeaBC uitslag wordt bepaald voor het gehele veld (mannen en vrouwen). Naast een geïntegreerde ranking gebaseerd op de behaalde tijden (‘de vlakke tijdrit’) wordt ook een all-time-best KOM ranking gebaseerd op wattage per kilogram lichaamsgewicht (‘de klimtijdrit’) bepaald. Daartoe wordt de tijd t (in seconden) over de 1000 m vertaald naar een wattage P volgens de Concept2 omrekening: P = 0.35(1000/t)^3. Door niet deel te nemen aan de weging voorkom je dat je naam in de meerjarige klim ranking verschijnt.

3. Prijs voor succesvolle deelname aan de BeaBC zijn de binnen jouw team felbegeerde 'beste benen bragging rights' voor tenminste één jaar.... 

Uitslagen