websiteLogoTop1

Regiowedstrijd jeugd

Op deze pagina staat informatie over de Regiowedstrijd voor de jeugd van die worden georganiseerd in het kader van de jeugdregiowedstrijden van de Zuidelijke Roeibond. Voor vragen of opmerking en over de inhoud van deze pagina kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wedstrijd

Datum 2024: 14 april

De jeugdregiowedstrijd bij Beatrix is een 400 meter boord-aan-boord wedstrijd in de grote verbreding van het Eindhovens Kanaal bij roeivereniging Beatrix. Hier kan met 2 boten naast elkaar gevaren worden. De start is een staande start. De wedstrijd is open voor alle niet-2km roeiende junioren van de zuidelijke verenigingen. Deelnemende roeiers zijn junioren die in het jaar maximaal de leeftijd van 18 jaar zullen bereiken: de roeileeftijd is maximaal 18.

In Eindhoven kan er prima met de wedstrijden mee gelopen of gefietst worden, en het centrum is dichtbij. Neem dus vooral de ouders als supporters mee.

Sociëteit 't Spantje zal geopend zijn voor koffie, thee en limonade. Daarnaast zijn er tosti's, appeltaart en verschillende koeken en repen. Er kan alleen met pin betaald worden.

Let op, tijdens dit evenement worden foto's gemaakt en deze kunnen gepubliceerd worden.

Er zijn twee blokken: een ochtend en een middagblok. Binnen een blok start er elk half uur een heat, d.w.z. er wordt elk half uur van boten gewisseld (dit zal in de loting duidelijk worden). Het (voorlopig) programma ziet er als volgt uit.

 • 08:30 Loods open, commissie aanwezig
 • 09:00 Wedstrijdsecretariaat geopend
 • 10:00 Oproeien eerste boten
 • 10:30 Eerste start.
  Hierna elke 40 minuten nieuwe start. Dus om:
  11:10
  11:50
  12:30
  13:10
  13:50
  14:30
  15:10
  ...
  Oproeien moet steeds 30 minuten voor starttijd.
 • Tijdstip prijsuitreiking is afhankelijk van het aantal ploegen, maar hopelijk rond 16:00-16:30

Naar aanleiding van de evaluatie van 2023 zijn de blokken verlengd van 30 naar 40 minuten, en het aantal ploegen per blok van 10 naar 8 teruggebracht. Ook zal er geen los pauzemoment zijn omdat we merkten dat het prettig was om gewoon door te gaan en er genoeg tijd was tussendoor voor een boterham of tosti.

Voor vragen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven

De wedstrijd vindt plaats op zondag 14 april. Uiterlijk zondag 7 april 22:00 uur moeten de inschrijvingen bij Beatrix bekend zijn. Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Er mag maximaal 3 keer per roeier worden ingeschreven. Probeer dit als vereniging in groepjes te doen zodat we het plannen makkelijker kunnen doen. De boten worden verzorgd door Beatrix. We roeien voornamelijk in glad materiaal (4x+, 2x en 1x).

Velden:

 • Bootnummers: 1x, 2x, 4x+, Evt C2x+, Evt C4x+, Evt 8x+
 • Geslacht/leeftijd: J12, J14, J16, J18, M12, M14, M16, M18, Mix12, Mix14, Mix16, Mix18
  Bij mixploegen maximaal de helft van de ploeg man.
  J12/14/16/18 betekent: jongens die maximaal dit jaar de leeftijd van 12/14/16/18 bereiken. Een roeier die dit jaar 19 wordt is dus geen junior.

In verband met de nog lage watertemperatuur adviseren we om onervaren roeiers nog niet te laten skiffen. Uiteraard is het mogelijk om daarvoor combinatie ploegen te maken als het binnen de eigen vereniging niet lukt.

Loting

De loting van 2024 is via de mail gedeeld met deelnemende verenigingen.

Een voorbeeld loting van 2023 vind je hier: 20230416_startlijst-inschrijvingen-botenlijst_-_v11.pdf.

Wijzigingen op de wedstrijddag zelf
Mocht er zondag ochtend onverhoopt een wijziging optreden (bijvoorbeeld door ziekte), laat dat dan bij voorkeur al vóór 08:00 per mail weten, zodat deze wijziging al aangepast kan worden. Overige wijzigingen kunnen op de dag zelf bij het secretariaat gemeld worden.

Baankaart

Beatrix bevindt zich aan Noordzijde van het kanaal. Er zijn twee vlotten. Het oproeien gebeurd 'stad uit', richting de studenten roeivereniging Thêta. Roei niet verder dan het fietsbruggetje! 

De wedstrijd vindt boord-aan-boord plaats in de grote verbreding bij hectometerpaaltjes 115.5 en 119.5 (let op, deze hectometerpaaltjes bestaan niet maar zitten tussen 115-116 en 119-120). Er zullen vlaggen aan de noordzijde geplaatst worden om de start en finish te markeren.

Baankaart jeugdregiowedstrijd

Uitslag

De uitslag van 2023: regio_Beatrix_16_april_2023_v13_-_uitslagen-3.pdf

De voorlopige uitslagen per blok van de jeugd regio wedstrijd van 2023:

Een paar regels:

Als er maar 1 inschrijving is in een veld dan wordt het veld niet samengevoegd met een ander veld. Die deelnemers krijgen dan sowieso blik (als het lukt om de finish te halen).

De verenigingsprijs voor de best presterende vereniging, wordt als volgt bepaald:

 • Per veld berekenen we voor iedere inschrijving de tijd als percentage van de winnende tijd. De winnende ploeg krijgt dus 100%, de ploeg die er twee keer zolang over doet krijgt 200%.
 • Per vereniging bepalen we het gemiddelde van de behaalde percentages.
 • Combinaties worden niet meegeteld.
 • Een vereniging moet minstens twee inschrijvingen hebben (combinaties niet meegeteld) om de verenigingsprijs te kunnen winnen.
 • Een veld moet minstens 2 inschrijvingen hebben om mee te tellen.

Adres en parkeren

ERV Beatrix
Kanaaldijk-Noord 61
5642 JA Eindhoven

Langs het kanaal is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Informatie juniorencompetitie

Voor meer informatie, zie de website van de KNRB.