websiteLogoTop1

Bij onze roeivereniging is iedereen welkom. Of je nu 10 bent of ver boven de 80, man of vrouw, roeien is voor iedereen mogelijk. We bieden zelfs roeimogelijkheden voor mensen met een handicap. Roeien kan het hele jaar door, behalve wanneer het vriest of hard stormt. We bieden een uitgebreide vloot  van  skiffs tot achten en je leert overal in te roeien. 

 

Vrijwilligerswerk

Dat kunnen we natuurlijk alleen voor elkaar krijgen dankzij onze vrijwilligers. Iedereen die lid wordt neemt daarmee automatisch ook de verantwoordelijkheid op zich om minimaal 10 uur per jaar te besteden aan vrijwilligerstaken. Alleen zo lukt het ons om de vereniging en ons aanbod overeind te houden en de lidmaatschapskosten te beperken, zodat we een voor iedereen toegankelijke vereniging blijven. We zijn een actieve vereniging met actieve leden, niet alleen om te roeien maar ook om verbinding met elkaar te maken. 

  Collage commissies

Wat mag je zoal van ons verwachten? 

Samen goed roeien

Bij een roeivereniging draait het natuurlijk om het roeien en daarvoor bieden we diverse mogelijkheden. Als je bij ons begint start je met de instructie. We bieden zowel voor jeugd als volwassenen een korte kennismakingscursus, uitgebreide beginnersinstructie, gevorderdeninstructie, wedstrijd coaching en skiff instructie. Als je eenmaal de techniek voldoende beheerst kun je je gaan richten op wat het beste bij je past. Je aansluiten bij een wedstrijdploeg, regelmatig meegaan met een van onze toertochten, met een leuk team lekker recreatief roeien of misschien wil je wel af en toe alleen gaan skiffen, gewoon even je hoofd leegmaken. Alle opties zijn open. Onze vrijwillige instructeurs helpen je je passie te ontdekken en de beste aansluiting bij een team te vinden. 

Topklasse materialen

Om te roeien zijn boten nodig.  Wij beschikken over een uitgebreide vloot die onderhouden wordt door een groep enthousiaste en handige leden. Zij beschikken over een prachtige en zeer goed uitgeruste werkplaats waarin ze wekelijks bij elkaar komen om alles wat maar gedaan moet worden uit te voeren van kleine reparaties tot groot onderhoud. Zij zorgen ervoor dat  er altijd geroeid kan worden en dat er altijd voldoende materiaal beschikbaar is. 

Gezelligheid en sociale contacten in onze societeit

Sociëteit ’t Spantje vormt het sociale hart van roeivereniging Beatrix. ’t Spantje is een ontmoetingsplek voor leden en gasten en biedt een sfeervolle omgeving met vele faciliteiten. Met goed zicht op water en de vlotten kijkt men, al dan niet vanaf het terras, terug op een training of vooruit naar een wedstrijd.

De SociëteitsCommissie(SC) bestaat uit een groot aantal leden die zich inzetten voor de diverse taken die onder het sociëteitsbeheer vallen. e.e.a. gecoördineerd door de sociëteitsbeheerder.
Zie voor meer info: https://www.ervbeatrix.nl/2015-09-24-09-24-00/societeit-t-spantje

Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten die we met en voor elkaar doen: het organiseren van open dagen, wedstrijden, sportactiviteiten voor scholieren, toertochten en aangepast roeien, maar ook heel veel ondersteunende taken zoals de ledenadministratie, coordinatie van vrijwilligers, het organiseren van activiteiten, inkopen van materialen, het onderhouden van de website, interne en externe communicatie. Kortom, iedereen kan bijdragen naar eigen voorkeuren, vermogen, kennis en belangstelling. 

 

We houden onze vereniging drijvend met en voor elkaar!