websiteLogoTop1

BEK 2022 op 8 mei

             Beatrix Ergometer Kampioenschappen

Aangezien de Beatrix Ergometer Kampioenschappen (BEK) in januari toch niet door konden gaan willen we deze graag inhalen. Dit zal gebeuren op zondag 8 mei, tijdens het post-corona feest “Bea Borrelt Bea Bruist”! Naast flexroeien en het volgen van ergoles, kan je op 8 mei dus van 14:30-16:00 strijden om de eeuwige roem op de ergometer, dit jaar voor het eerst op drie manieren (en scroll ook even door naar onderen voor info over de Beatrix ErgBattle Bet). Hier een rectificatie op de mail van 29 april. Hier de juiste tabel.

De drie manieren:

  1.  De traditionele manier: individueel over 2000 meter. De winnaar is die deelnemer of ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de 2000 m het snelst heeft geroeid.
  2. In estafettevorm: 2000 meter door maximaal 4 roeiers op één ergometer. De winnaar is die ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de 2000 m het snelst heeft geroeid. 
  3. De ErgBattle: een afvalrace waarbij je eén of meerdere sprints direct tegen het volledige veld roeit. Iedereen moet hierbij een individueel af te leggen afstand, bepaald aan de hand van sexe, leeftijd en gewicht, binnen de tijd afleggen. Degenen die het lukt gaan door naar de volgende ronde, waarin de streeftijd een paar seconden lager is. Een uitgebreidere beschrijving van deze nieuwe wedstrijdvorm vind je hier.

 Alle bepalingen vind je hier.

Inschrijven kan tot vrijdag 6 mei januari 20:00 per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Let op: de inschrijving start opnieuw, dus als je je voor 9 januari had ingeschreven graag alsnog een mailtje sturen!

Beatrix ErgBattle Bet. Tot tien minuten voor aanvang van het laatste onderdeel van de BEK kan het hopelijk talrijke publiek meedoen aan de BEB, de Beatrix ErgBattle Bet. Het gaat erom wie het best de winnaar(s) van de ErgBattle voorspelt. Op een whiteboard kan men de verwachte nummers 1,  2 en 3 invullen. Wie deze toto wint, kan rekenen op een originele prijs!


Succes met de voorbereidingen, en tot 8 mei!


De Stan4, De Millenials & de Ergogekkies
(organisatie Beatrix Ergometer Kampioenschappen 2022)