websiteLogoTop1

202407_DIYR_winnaars

De DIYR is een grote jeugd wedstrijd op de Bosbaan in Amstelveen in het eerste weekend van juli. Hier kunnen zowel competitie roeiers starten voor hun "broken 2k" en de 2km roeiers kunnen zich hier plaatsen voor de WK of Coupe of hun seizoen op een leuke manier afsluiten

Beatrix heeft met 18 ploegen deelgenomen. Voor veel roeiers, maar ook voor sommige coaches was het de eerste kennismaking met de Bosbaan en het varen op breed water. Er is veel geleerd en gezien! Vooral de broken2k (eerst 1000m en daarna 500m) voor competitieroeiers is interessant, omdat ze met vijf of zes naast elkaar, vanaf het officiële startvlot mogen racen. Dat is wat anders dan een regiowedstijd met twee naast elkaar op een smal kanaal.

Op zaterdag was het tot 11u nog goed te doen met een licht windje mee. Suzanne roeide naar een B-finale. Ilja werd na een verwoestende eindsprint nipt eerste in zijn J16 1x broken2k (eerst 1000m en daarna 500m) en won daarmee blik. Ewout was in de heat erna maar net langzamer. Tijdens de race van de M12 2x was de wind al serieus aangetrokken, en Arthur mocht onder coastal omstandigheden zijn J12 skiff race roeien. Arthur leek nergens last van te hebben en werd afgetekend eerste in zijn J12 1x broken2k heat, ook blik! Ook hij mocht zijn medaille en beker ophalen op het erevlot, waar Monika als voorzitter KNRB juniorencommissie de medailles uitreikte.
Helaas kregen we kort na deze race aan het begin van de middag het bericht dat de races voor de rest van de dag door de heel harde wind allemaal geannuleerd zijn. Balen, ook voor degene die nog onderweg naar de Bosbaan waren.

Op zondag was er nog steeds een flinke meewind. De J16 tweetjes roeiden goede races. Kort daarna liet Maxime zien dat zij in haar skiff de snelste was in haar veld M16 1x broken2k, . De J12 2x die pas een paar weken roeien hebben met een beetje walkietalkie hulp een goede race laten zien. 's Middags heeft Maxime samen met Aimi in de M18 2x de eerste plek weten te bemachtigen en had Maxime dus dubbel blik. Suzanne heeft tussendoor lekker geracet in de 4x- en met een goede race haar seizoen afgesloten. 

Gijs eindigde in het J18 2- veld achter de Belgische selectie en Nederlandse WK selectie als 3e in de A-finale, waarmee hij een plekje voor de Coupe de la Jeunesse heeft weten veilig te stellen met zijn partner Lucas van Willem III. Ook heeft hij het J18 2- Beatrix combi-record neergezet met een tijd van 7:00,08 (een halve minuut sneller dan het huidige seniorenrecord op de Beatrix lijst uit 1998, en ook sneller dan het veteranenrecord uit 2000).

Tot slot is de broken 2k afgesloten door de J16 4x+. Ze zijn met een half taftje tweede geworden, en ondanks dat waren ze zeer blij met de manier waarop ze geracet hebben. Vanuit de boot werd Mirjam die in het startbootje de 500m startte, met veel enthousiasme begroet.

Hierna was het tijd voor de ouders om hun afrigger diploma te halen, en kwam er een eind aan een lang en winderig weekend. 

We kijken terug op een leuk seizoen waarbij de groep ondanks de sterke groei toch ook flinke stappen in het roeiniveau en de beleving van wedstrijden heeft gemaakt.

Alle resultaten vind je hier.

Adresgegevens

ERV Beatrix
Kanaaldijk Noord 61
5642 JA Eindhoven
040-2815583
info@ervbeatrix.nl

Privacyverklaring