websiteLogoTop1

11 blikken op de Jeugd Regiowedstrijd Aross/Hertog.

202406_Jeugdregio_OssDe Hertog heeft samen met Aross op 9 juni een jeugd regiowedstrijd georganiseerd. Voor De Hertog was dit de eerste keer dat ze het organiseerden, en ze hebben het voortreffelijk gedaan.

Er waren boten meegenomen uit Den Bosch om de vloot van Aross waar nodig aan te vullen, en er waren voldoende vrijwilligers beschikbaar om alles vlot te laten verlopen. Voor de tijdwaarneming is weer het Raceclocker programma gebruikt, waardoor de uitslagen live op de telefoon, of op het grote scherm te zien waren.

Bij aankomst waren we verrast over de mooie locatie van Aross, al vonden de roeiers de drie grote vrachtschepen en de dukdalven aan het roeiwater wel spannend.

Het is de hele dag prachtig weer geweest, wel met een stevig windje schuin tegen. Vooral bij de start hadden ploegen moeite om de boot goed op koers te houden. Ook de lichte bocht langs de enorme dukdalf en afgemeerde binnenvaartschepen was even wennen.

De ouders en coaches konden of de wedstrijden volgen over het coachpad, of lekker op het terras voor het clubgebouw zitten. Prima geregeld allemaal.

De wedstrijd verliep voor ons goed. Er waren weer de nodige overwinningen en snelle tijden, ook de ploegen die net naast de “blikken” grepen, hebben goed en hard geroeid. Bijzonder compliment voor de M12 2x van Josephine en Viky die na nog geen 10 lesssen al hun eerste wedstrijden hebben gevaren.

Na een verjaardagstaart, de prijsuitreiking en de groepsfoto, konden we halverwege de middag weer huiswaarts en kijken we terug op weer een geslaagde en gezellige regiowedstrijd.