websiteLogoTop1

Pech bij WK Indoor, maar ook podium

20240227_WRICH_logo

Haperende verbindingen en vervoersproblemen doorkruisen de Beatrix-ambities bij de World Rowing Indoor Championships 2024. 

Wel brons voor Robin Sterk.

Een week na de ludieke Italiaanse wedstrijd voor Valentijnskoppels was het in het laatste weekend van februari tijd voor het echte werk: de gecombineerde EK en WK Indoor 2024 in Praag. Jan Portegijs zou online meedoen in de klasse LM65-69, vanaf Beatrix. Na een paar valse starts viel echter de verbinding met de homerace server weg, werd Jan uit de race gezet en ging men zonder hem van start. Tsja... Dan maar zelf gewoon een 2k op de ergometer bij Beatrix, met als resultaat 7:10.9. Met die scherpe tijd zou deze Ergogekkie wereldkampioen zijn geworden... Getroost door Corien, die hem later een kartonnen winnaarsmedaille omhing, bewees Jan op zondag bij de BTC-5 opnieuw zijn klasse door - samen met Vianney - in de C2x alle overige herenploegen af te troeven. Chapeau!

De andere pechvogel was ergo-ijzervreter Martin Luirink: kampend met de naweeën van een griep miste hij ook nog eens zijn 2k vanwege een gecancelde vlucht. Na een nachtrust van amper twee uur was hij net op tijd om mee te doen met de 500 meter sprint (LM60-64). Dat ging goed tot 300 meter, maar toen moest Martin opgeven vanwege een te hoge hartslag.

Gelukkig had Robin Sterk minder pech: hij bleek voldoende hersteld van zijn heupoperatie om zijn beide sprinttitels van 2023 te kunnen verdedigen. Als oudste in de categorie M 70-74 moest hij het op de 500 meter (vergeefs) opnemen tegen de Canadees-Britse wereldrecordhouder en ook het zilver ging aan zijn neus voorbij, maar met één race in 1:39.8 pakte hij zowel het Europese als het mondiale brons. Zijn devies is en blijft dan ook "choose your battles" 😉.

De sfeer in de immense O2 Arena en in de hotels in de omgeving was geweldig: volle tribunes, deelnemers uit tientallen landen, variërend van 14 tot 90 jaar, veel aandacht voor para-ergometeren en voor nieuwe onderdelen. Er ging echter ook nogal wat mis, want de techniek liet het regelmatig afweten (zoals Jan ondervond), er waren onverklaarbaar veel valse starts en de interne communicatie van de organisatie liet zo nu en dan te wensen over. Al met al een memorabel evenement in die prachtige stad aan de Moldau.

De uitslagen vind je HIER

20240227_WRICH_zesluik