websiteLogoTop1

Ligt er ijs?

IJspret Beeldbank GroningenHet heeft flink gevroren en er lag dus ijs. Nu dooit het weer. Maar roeien kan pas als het kanaal weer ijsvrij is. Dat duurt altijd lang, ook als het stevig dooit.

Wil je weten of er nog ijs ligt, en waar er nog ijs ligt? Kijk dan in de babbelbox. En geef verandering van de ijstoestand door op de babbelbox. De babbelbox, altijd het laatste nieuws!

Flexroeien: elke zaterdag 12.30 voor alle leden met minimaal scull2+

flexroeien

Je kan op zaterdag 12.30 rekenen op 2 flexroei- hosts bij het oranje Meetingpoint bord rechts van de ingang van de loods. En aanmelden was al nooit nodig, dus kom gewoon een potje roeien. Alle leden met minimaal scull2+ welkom ’s zaterdags om 12.30 elke week.

Zichtbaar op het water

het wordt helaas alweer vroeger donker...
Voor de ploegen die binnenkort ook in het donker mogen roeien zijn er lampjes beschikbaar in de materiaalhoek.
We hebben voldoende…laat deze dus gewoon op de boot zitten voor de volgende training. Per boot moet alleen bedacht worden hoe je het witte lampje bevestigt

Wie mag er in het donker roeien?

Roeien in het donker
Roeien in het donker is voor gestuurde nummers toegestaan tussen Thêta en de Tongelreschebrug: iedereen in de boot draagt witte bovenkleding, de boot is voorzien van verlichting: rood licht op boeg, wit licht op het hek (achterkant). Dit is tegenstrijdig met het vaarreglement, maar conform de afspraak met Thêta. Verder moet er altijd een coach meefietsen aan de kant, met werkende fietsverlichting en een groen lampje.
Ploegen met toestemming om ook voorbij de zwaaikom bij Thêta richting Helmond te roeien:
• 2km wedstrijdgroep (ook in skiff)
• Blues
• Roze Pekskes (ook in skiff)
• Voortvarend (ook in skiff)
• Zonder Dollen
• LmdM
• Millennials
• M14-18 (ook in skiff) met Peter, Mirjam
• Competitiegroep in 4x+ op woensdag met Jack

- Cnöschjes

- Rood Witte Sokskes

- Suzanne Mol

 

Verrassing voor Hanneke Vianen: vijf wereldrecords op de ergometer!

Recent heeft Hanneke Vianen maar liefst 5 wereldrecords op de ergometer op haar naam weten te zetten. Hoe dat kan? Dat kun je lezen onder 'lees meer'.

Verslag: Veteranen trainingskamp in Varese

Tijdens carnaval zijn we (ploeg LoLi, Loes en Lisa)  ontsnapt naar het mooie Italië om veel serieuze kilometers te roeien op trainingskamp.

Dit trainingskamp in Varese werd georganiseerd door Thomas Notermans vanuit KRZV de Maas. Zo hebben we ook veel gezellige Maas leden ontmoet en ook vaak uitgelegd dat wij Beatrix leden waren en waar dat dan ligt.