websiteLogoTop1

Winst op de Amstelbeker in Amsterdam

20220925 Amstelbeker AVD8 podium

Op zondag 25 september reisden twee ploegen van Beatrix naar Amsterdam voor de befaamde Amstelbeker. De Amstelbeker is een bijzondere wedstrijd met 4 velden: de mannen en vrouwen achten voor studenten, en de mannen en vrouwen achten voor algemene verenigingen. Beatrix deed in beide velden mee met een fantastische mix van ervaren veteranen roeiers, junioren roeiers, senioren roeiers en bestuursleden!

Na 3 wedstrijden van 750m waren de mannen helaas uitgeschakeld. De dames roeiden in hun 5e 750m-wedstrijd hun ploeg naar de winst in de A-finale van het AVD8+ veld!

(één van de junioren heeft in een moment van verstandsverbijstering een biertje van de organisatie aangenomen, maar na de foto heeft ze deze meteen moeten afstaan)

(lees meer voor ploegfoto's)

 

20220925 Amstelbeker AVD8
AVD8+ (van boeg naar slag): Kim Egelmeers, Rianne Dekker, Rachael Davies, Lisa du Croo de Jongh, Robin Hofmeester, Roos Rooijakkers, Elien Meijer en Christine Nabuurs, gestuurd door (inval)stuur Gerdien Hakstege en gecoacht door Heleen Koggel

 

20220925 Amstelbeker AVH8

AVH8+ (van boeg naar slag): Youri Vaes, Simon van der Avoird, Ignace van den Heuvel, Jaap Haartsen, Arthur Peeters, Gijs van der Avoird, Rens Sanderse, Floris Lievens, gestuurd door Dagmar Perduijn en gecoacht door Mike van Dongen

Geweldig om met zo'n gecombineerde ploegen mee te kunnen doen.

Het speciale aan deze wedstrijd is dat uiteindelijk de winnaars van de studenten en de algemene verenigingen de Grande Finale tegen elkaar roeien. Helaas pakte de studenten vereniging Nereus in zowel het mannen als vrouwen veld de overwinning (van de Hoop en Beatrix).