websiteLogoTop1

It's cool, man! Vianney Koelman en Robin Sterk scoren op de Gulbergen

845379F7 BD7F 4987 A6A1 EBC238E35855 COLLAGE

Menige roeier mag ook graag op de racefiets klauteren. Nu onze vereniging sinds enkele maanden over een fraaie Concept2 fietsergometer beschikt, verruilen diverse ergofanaten regelmatig de roeimachine voor deze Gulbergen (genoemd naar een voormalige vuilstortplaats vlakbij Nuenen...). En met succes. Zo hebben de Ergogekkies Vianney Koelman en Robin Sterk afgelopen week op de bike erg hun krachten gemeten met tegenstanders die vooral afkomstig waren uit traditionele roeilanden, zoals de VS, het VK en Australië.

Het ging om de Bike Erg World Sprints, een online wedstrijd over 4000 meter, vergelijkbaar met de 2000 meter bij het roeien. Tot vlak voor de deadline stond Vianney Koeleman (61) met 6:45.1 fier bovenaan in zijn klasse van 39 deelnemers, maar op het laatste nippertje bleek een geduchte Italiaan, Emanuele Romoli, een fractie sneller te zijn geweest. Gezien zijn scherpe eindtijd kan Vianney dik tevreden zijn. Ook Robin Sterk bereikte het - virtuele - podium: hij werd derde (van de vijftien) in de categorie M70 en met een veelbelovend pr van 7:26.2 was hij ruimschoots sneller dan de rest van het internationale veld. Uitslagen: https://log.concept2.com/challenges/bikeerg-sprints/2022/male/age.

 

Op zaterdag 22 oktober organiseren de Ergogekkies de Beatrix Ultra Distance Day (BUDD). Dan kunnen clubgenoten - en enkele genodigden - laten zien waartoe ze in staat zijn op de row erg. Het gaat daarbij om lange afstanden: 10 km (voor de jeugd), halve of hele marathon, en 100 km (al dan niet in groepjes). Binnenkort meer info over de BUDD op deze site.