websiteLogoTop1

Verslag van10 Beatrixers in 2 C4x+ over de Weerribben – Wieden: Toertocht 3 april

 

D501D8BD D600 4987 A180 FBDF74C52042

Op zondag 3 april, op de koudste aprilnacht sinds 1901 met twee auto’s om al  6.30 ! vertrokken vanaf Beatrix om op tijd bij Roeivereniging ’t Diep in Steenwijk te zijn voor de Weeribben – Wieden Toertocht. Pech onderweg (lekke band zucht!) en dus als laatste 2 bootjes alsnog vanuit tDiep te laat vertrokken, voor een ingekorte tocht, na een warme ontvangst met koffie. In westelijke richting achter elkaar naar het plaatsje met de vreselijke naam Muggenbeet gevaren. Onderweg overvliegende ooievaars en een ooievaarsnest gespot. 

 

Domme lol met op het water van stuur wisselen. Giethoornse meer overgestoken, Cornelisgracht en al slippend door het prachtige dorpje Dwarsgracht gevaren. Bij het Restaurant Ottersko elkaar weer gevonden (boot 2 was jammerlijk doorgevaren tot bijna in Blokzijl..) en een soepje gegeten.

Thijssengracht meegepakt en door het tijdgebrek niet de tocht door Giethoorn kunnen maken ☹. Het Beukerskanaal ingevaren en beukend tegen de straffe wind gewerkt tot Steenwijk, waar we volgens planning van de organisatie op tijd weer bij RV ’t Diep zijn aangemeerd. Boten schoongemaakt, in de club ontvangen met weer een warm soepje en moe maar voldaan naar Eindhoven vertrokken.

Het was een mooie, gezellige en sportieve dag. Heerlijk een dag in de zon geroeid door slootjes en over een plas, en vanwege het nog lage riet mooi ver over het ruige boeren Overijsselse land kunnen kijken. Smaakt naar meer.

 

 Toerroei-programma 2022

Hier de data van toertochten waarop je kan inschrijven (via de kalender onderaan deze blz)

Je kan nu inschrijven op diverse 1-dags georganiseerde roeitochten (en 1 2-daagse) bij een andere vereniging.

Beatrix Toer commissie heeft voor deze tochten enkele boten kunnen reserveren. Schrijf dus snel in (zie hierbij hoe aanmelden kan, en als je al 'teveel' aanmeldingen ziet, toch gewoon inschrijven, er is een reservelijst voor in geval van uitval). Enige inschrijf voorwaarden zijn: een goede conditie, scull2+ en stuur 1 diploma.

Aanmelden doe je zo:  log in op deze Beatrix website, ga naar 'Vereniging' (verschijnt na inloggen boven in beeld). Klik op 'Vereniging' en kies 'Agenda'. Zoek vervolgens de datum van de tocht in de kalender. 

Data Toerroei-programma 2022

- woensdag 27 april thuis bij Beatrix alle leden samen Koningsdag roeien naar paaltje nul 
- zondag 22 mei bij Voorne Putten
- donderdag 26 mei op de Loosdrechtse Plassn
- 2 daagse in Friesland donderdag 16 en vrijdag 17 juni met de KERKEBOOT over Friese meren.
- zaterdag 20 augustus bij Rotterdam 'Oorsprong van de Rotte' tocht
- vrijdag 2 september in en om Den Bosch