websiteLogoTop1

Nabeschouwing DIYR 3-4 juli Bosbaan

Afgelopen weekend is een groot deel van de junioren groep afgereisd naar Amsterdam. Daar is op de Bosbaan voor het eerst in de historie een internationale wedstrijd exclusief voor junioren gehouden.

In totaal hebben ruim 550 ploegen uit heel Nederland de weg naar de Bosbaan gevonden voor een weekend roeiplezier. Tijdens de DIYR worden zowel de selecterende wedstrijden gehouden voor de ploegen die mee willen doen aan de WK junioren of Coupe de la Jeunesse, als ook races voor 12 jarigen.

Het terrein bij de vlotten en het fietspad was alleen toegankelijk voor roeiers en coaches. Gelukkig konden de meegereisde ouders wel op de tribune terecht on de wedstrijden te volgen en de heel goede sfeer te beleven. Helaas was het randprogramma dit jaar minimaal. Wel had de organisatie de razende reporters ingeschakeld en zijn de races via een livestream goed in beeld gebracht.

Vanuit Beatrix hadden we 10 inschrijvingen. Mees en Wouter mochten in de vier laten zien dat ze een uitzending naar de Coupe waard zijn. Daarnaast hebben Kim, Simon, Lisa en Suzanne in verschillende boottypes 2km geracet.

De competitieroeiers (Bink en Reinout, Maxime, Ruben en Simon, Lars en Niels), hebben ook 2km geroeid, als zogenaamde “broken-2km”. Dat betekent eerst een 1km race, met de start aan de echte startvlotten (inclusief de stoplichten) aan het begin van de baan. Op het 1000m punt is de eerste race klaar en roei je rustig door naar de 1500m lijn. Daar worden de boten weer op een lijn gelegd en start de 500m die finisht bij de finishtoren. Voor de meesten van de competitieroeiers en de jongste groep was het de eerste keer op een roeibaan, en raceten ze voor het eerst met zes ploegen naast elkaar. Het was best spannend.

Dan de uitslagen. We hebben beide dagen prachtig en droog roeiweer gehad, veel geleerd, vriendjes gemaakt bij andere verenigingen en kunnen nu goed boten op en afriggeren.

Het was een topweekend, en volgend jaar gaan we zeker weer, met een nog grotere groep