websiteLogoTop1

Nabeschouwing Koninklijke Holland Beker

In het weekend van 26 en 27 juni vond de Koninklijke - Holland Beker plaats op de Bosbaan te Amstelveen. Hoewel deze wedstrijd andere jaren vaak een groot internationaal deelnemersveld kent, was het dit jaar voornamelijk een Nederlands onderonsje. 

Vanuit Beatrix start Robin Hofmeester samen met haar Skoll partner in het NK groot LW2x veld. De eerste lichte wedstrijd in de 2x is even een uitdaging (gemiddeld gewicht van roeiers 57.0 kg), maar lijkt met het juiste dieet helemaal in orde te komen. Met 11 inschrijvingen hebben ze een mooi veld met gedegen tegenstandsters.

Roos Rooijakkers startte in het W1x veld, een van de 'main events' genaamd de 'Ladies Trophy'. Dit veld heeft 15 inschrijvingen en volgt de richtlijnen van de FISA Rowing World Cup (heats/reps/semifinal/final).

20210627 KHB Robin

20210627 KHB Roos

De LW2x combinatie van Robin Hofmeester en haar Skoll partner Claire Fleming kwalificeerden op zaterdag voor een plek in de A-finale voor het NK groot. Later die middag werden zij 6e in de A-finale en zijn daarmee 6e in het lichte dames dubbel twee veld van Nederland!

Op zondag deed de lichte dubbel wederom mee in het LW2x veld. Na een ongunstige loting werd de A-finale helaas niet behaald. Echter lieten de dames het hier niet bij zitten en lieten ze in de B-finale zien deze ruim te kunnen winnen met ruim 20s op de nummer 2. Met deze tijd hadden ze ook de top 3 van de A-finale behaald!

Roos Rooijakkers roeide dit weekend één van de hoofd nummers van de Koninklijke Holland Beker: de Ladies Trophy (W1x). Op zaterdag behaalde zij tijdens de herkansing een plekje in de halve finale van dit veld met (internationale) top roeiers. Op zondag was de tegenstand toch te sterk en eindigde Roos laatste in de B-finale. Roos: "Ontzettend gaaf dat mijn naam in deze lijst met uitslagen staat. Ik ben heel trots op het behalen van een plekje in de B-finale!"

Meer informatie over loting en uitslagen vind je hier