websiteLogoTop1

NKIR: “Gouden regen” voor Beatrix

Met zes titels lijkt er bij het NK Indoorroeien 2020 een gouden regen te zijn neergedaald op onze vereniging. Om relativerende opmerkingen vóór te zijn, plaatsen we direct enkele kanttekeningen. Met 600 deelnemers was deze virtuele NKIR een matig bezet toernooi. Bij de submit-velden moesten de vijf Beatrix-vertegenwoordigers vooral met zichzelf en met elkaar afrekenen. Alleen Robin trof daar tweemaal een (sterke) externe tegenstander. De eindtijden van ons kwintet zeggen daarom meer dan de klasseringen, namelijk dat Beatrix voortreffelijk gescoord heeft.

Bij het echte werk, het live event, deed Corien - vanuit de huiskamer - keurig mee in het peloton van de Lichte Dames Gevorderden en roeide menige student naar huis. Weer dankzij een uitstekend opgebouwde race met een sterke laatste 500 meter. Corien heeft dit jaar een snelle opmars gemaakt en gaat al net zo hard als de gelouterde Lieke. Haar partner, Jan Portegijs, moest het opnemen tegen Martin (die op de 2k het oude NKIR-record met 7 seconden verpulverde!) en dat is natuurlijk lastig, maar het is te verwachten dat ook Jan bij de top van zijn klasse  gaat behoren.

Terug”blikkend” op dit bijzondere jaar zien we dat met name Martin een karrevracht aan prijzen heeft binnengesleept, meestal van de prettigste kleur. Bij het EK in Praag en het WK in Parijs werd hij vier keer kampioen en ook bij de virtuele wedstrijden in coronatijd was hij vrijwel altijd de snelste in de categorie LM60. Dat belooft dus heel wat voor de finale van het WK in februari, waarvoor hij zich dankzij de Britse kampioenschappen al heeft gekwalificeerd.

In Martins  kielzog - en profiterend van diens tips - heeft Robin in de klasse M70 vaak fysiek of virtueel op een internationaal podium gestaan. Na zilver en brons op EK en WK en tweemaal goud in Rome eindige hij bij diverse online toernooien in de top drie, ook al ging het wel eens mis door een te gretige start. Hij gaat proberen om zich via de Franse of de Canadese kampioenschappen alsnog te plaatsen voor de WK-finale.

 nkir1  nkir2  nkir3
 nkir4  nkir5  nkir6



Martin Luirink

   

LHVF

     

1000m

   

3:17.8

       

1e (van 1)

   

LHVF

   

2000m

 

6:48.5

NKIR-record!

 

1e (van 2)

Jan Portegijs

 

LHVF

   

2000m

 

7:19,4

 

2e (van 2)

Corien Prins

 

LDVA

   

1000m

 

3:38.5

 

1e (van 1)

   

LDG Live

   

2000m

 

7:39,4

 

18e (van 27)

Lieke Droog

 

DVB

   

2000m

 

7:39,7

 

1e (van 1)

Robin Sterk

 

HVH

   

1000m

 

3:28,6

 

1e (van 2)

   

HVH

   

2000m

 

7:28,3

 

1e (van 2)

Antoinette Klawer

 

DVC

   

2000m

 

DNS

 

niet fit, helaas

Beatrix bij NKIR in cijfers:

Alle uitslagen: https://regatta.time-team.nl/nkir/2020/results/clubs.php

                      Komende ergowedstrijden: https://roei.nu/indoor-wedstrijdagenda/