websiteLogoTop1

Wouter op trainingskamp in Varese

Tekst: Wouter van der Avoird                                          Foto’s: Ellen de Monchy

Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden, maar eind februari is Wouter van der Avoird (J18, links op de groepsfoto), een van onze roeiers van de 2k-groep, afgereisd naar Italië voor een trainingskamp op het meer van Varese. Eigenlijk zou zijn verslag in de Roeipraet thuishoren, maar nu ons clubblad zonder redactie zit, heeft Robin Sterk de tekst van Wouter enigszins bewerkt voor plaatsing op de website.

“In Nederland raasde storm na storm voorbij, maar in Varese was het goed toeven. Met een heerlijk zonnetje, geen wind en temperaturen van rond de 18 graden was het ideaal om te roeien. Onze groep verbleef en at in een hotel op steenworp afstand van het schitterende meer. Het eten was heerlijk en de hoeveelheden waren (natuurlijk) enorm. Ook hadden we de beschikking over een sportcentrum met een krachthonk en ergometers. Op het meer lagen bovendien twee wedstrijdbanen waarop geroeid kon worden.

Helemaal in mijn uppie ben ik vertrokken naar Italië, met alleen mijn skiff en riemen als bagage. Er waren zo’n zestig andere wedstrijdroeiers van een heleboel verenigingen, van jeugdroeiers tot studenten. Gedurende de week heb ik meegeroeid met jeugdteams van diverse verenigingen, zoals De Maas (Rotterdam) en MWC (Maastricht). Deze afwisselende coaching heeft gezorgd voor veel nuttige opmerkingen vanuit verschillende standpunten. Dit alles zorgde voor een hoop vooruitgang en uitdaging. Met meerdere trainingen per dag, van soms wel meer dan twintig kilometer, was het een intensief kamp, maar natuurlijk wel harstikke leuk!”

Wouter



W1

 

W2
 W3
W4