websiteLogoTop1

Winst op de ARB voor M18 deelneemsters!

Dit weekend was het tijd voor de 4e wedstrijd van het 2k seizoen. Ditmaal wederom op de Bosbaan in Amsterdam. Dit keer onder tropische temperaturen (27 en 30 graden!) start Beatrix met 14 inschrijvingen. Hieronder een samenvatting.

Jongens 18:
Zaterdag start Matthijs, zonder zijn compagnon Simon, alleen in het J18 1x veld. Tussentijden van elke 500m geven aan dat Matthijs naarmate de race vordert 6 plaatsen vooruit schuift naar plek 23 (van 30). Hij werd 4e in zijn heat. Op zondag starten Matthijs & Simon weer in hun vertrouwde J18 2x. Hier eindigen zij 18e tijdens een time-trial, helaas te weinig voor een finaleplek.

Meisjes 18:
ditmaal veel inschrijvingen van onze “meisjes” Vera, Anne en Josien (als je ze ziet met hun lengte zou je ze dames noemen!). Met succes!

Vera & Anne starten op zaterdag M18 2x en worden hier 3e in hun voorwedstrijd, geen finale.‘s Middags starten zij de M18 8+ RIC-combi. Na een semi-valse start (wel geluidsignaal, even stoppen maar dan tóch doorroeien) winnen zij hun wedstrijd! Top! Op zondag starten Vera en Anne in een mix M18 4- met Willem III en Tromp. Hier behalen zij een 2e plek in de A-finale! Zowel Vera, Anne als Josien starten de M18 1x. Zowel Vera als Anne zijn moe van hun drie eerdere 2kms, met die hitte en wedstrijden zo krap op elkaar is dat ook begrijpelijk. Vera komt na een achterstand (ballenlijnen zijn niet echt fijn om in te roeien) tijdens haar eindsprint toch op een 5e plek in haar heat. Anne wordt 4e in haar heat. Josien daarentegen komt fris en fruitig aan de start: na in eerste instantie een valse start komt Josien op de 4e plek op 500m. Na een mooie inhaalpartij eindigt ze 1e in haar heat! Gefeliciteerd Josien! Overall eindigt Vera op de 11e plek, Josien op de 15e plek en Anne op de 17e plek van de 21 inschrijvingen.

Lichte dames:
Zaterdag starten Loes en Lisa in het LDG 1x veld. Loes eindigt 5e in haar voorwedstrijd. Lisa wordt 1e in haar voorwedstrijd en mag daarmee door naar de A-finale waar zij 6e wordt. Tamara start samen met Isabel van roeivereniging Orca in het LDB 2x. Zij worden 1e in hun voorwedstrijd en eindigen in de A-finale op een mooie 2e plek! Helaas geen blik, maar wát een prestatie! Op zondag start Tamara in de vroege ochtend het LDB 1x veld. Met een nog aangenaam temperatuurtje wordt zij 4e in de time-trial. In de A-finale pakt ze nog een andere tegenstanders en wordt ze 3e! Lisa en Loes starten op zondag de LDGb 2x. Na een 3e plek in de time-trial worden zij ook 3e in de A-finale.

Dames:
Roos start op zondag het DE 1x veld. Na een 5e plek in de time-trial wordt ze ook 5e in de A-finale. Gezien het veld een prima resultaat.

Een weekend met mooie resultaten in vele A-finales, met als kers op de taart blikken voor Vera, Anne en Josien! Goed gedaan meiden!

2019 ARB M18 8 2019 ARB Josien

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden, hier de Beatrix resultaten.

Roos