websiteLogoTop1

Blik op de Westelijke Regatta!

IMG 20190519 WA00001

We zijn alweer bijna halverwege het 2k seizoen en het is tijd voor de eerste wedstrijd op de Willem-Alexander Baan (WAB). Met 12 inschrijvingen weer een mooie afvaardiging van onze vereniging. Voor een overzicht van de resultaten, lees verder....

Op zaterdag start de dag met drie gevorderden skiffs: Roos in het DG 1x veld, Lisa en Loes in het LDG 1x veld. Met een ongewone windstille ochtend plaatst Roos zich nipt in de A-finale met een 3e plek in haar voorwedstrijd. Lisa en Loes namen het tegen elkaar op in de voorwedstrijd en werden 2e en 5e. Daarmee mochten zij dus door naar de A- en B-finale.

Ook Matthijs en Simon starten zaterdag tegen elkaar in een J18 1x veld. Ze werden 6e en 7e in hun heat.

Na een plotselinge draai van de wind (tegen dit keer) en met de windturbine een klein standje hoger, startten de dames de finales. Roos finishte 6e in de DG 1x A-finale. Loes werd 5e in de LDG 1x B-finale. Tot slot veroverde Lisa de 5e plek in de LDG 1x A-finale waarmee de dag werd afgesloten.

Op zondag zijn de toch wel schappelijke weersomstandigheden van zaterdag verdwenen en heeft het weer plaats gemaakt voor bewolking en een fix windje tegen. Tamara start de dag en wint met grote overtuiging haar voorwedstrijd in het LDB 1x veld waarmee zij een plaatsje in de A-finale heeft veroverd. Vervolgens is het tijd voor de dames tweetjes: Lisa&Loes starten samen het LDGb 2x veld en worden daar 3e in hun voorwedstrijd. Roos besluit, na een mooie oefenwedstrijd tijdens de BTC5, opnieuw met Rosalie Torensma van Wetterwille te combineren in het DG 2x veld. Zij worden 2e in hun voorwedstrijd. Zowel Lisa&Loes als Roos&Rosalie plaatsen zich voor de A-finale.

Simon en Matthijs startten zondag wederom in de dubbel. Zij halen een 6e plek in de voorwedstrijd van het J18 2x veld.

Daarna is het tijd voor de M18 1x. Vera, Josien en Anne hebben hier geroeid. Vera werd 2e in haar heat. Anne werd 6e in diezelfde heat. Josien werd 4e in een andere heat. Noemenswaardig is dat ondanks wat opstartproblemen Vera een 2e tijd heeft in het hele M18 veld. Hartstikke knap!

In de A-finale van het LDB 1x veld pakt Tamara een steady 4e plek. Ze laat daarmee zien dat ze echt netjes mee kan komen! Lisa&Loes hebben na p6 op de eerste 500m zich naar een 3e plek geworsteld in het LDGb 2x A-finale.

Tot slot... BLIK voor Roos&Rosalie in DG 2x! Na een wat onhandige start roeiden ze in de eerste 1000m van p3 naar p1, die ze daarna niet meer hebben weggegeven! Met dit blik verliest Roos haar beginnelinge status en behoort ze tot de gevorderde dames van Nederland.

Nog 3 wedstrijden te gaan: over 2 weken begeeft de 2k groep zich richting de ARB op de almachtige bosbaan.

Wist je dat je de uitslagen live kunt volgen via www.time-team.nl? We leggen je graag uit hoe het werkt!