websiteLogoTop1

Nabeschouwing Coupe de la Jeunesse op Bosbaan

Afgelopen weekend was de Coupe de la Jeunesse, een internationale jeugdwedstrijd die dit jaar op de Bosbaan in Amsterdam plaats vond. Kim, Lisa en Gijs van Beatrix hadden zich dit jaar gekwalificeerd voor deelname in de JW4x en JM4x velden. Kim en Lisa roeiden met meiden van Tromp onder leiding van coach Gerard, en Gijs roeide in een combinatie met Alkmaarsche en Viking onder leiding van coach Mike. 

Zaterdag werden de meiden, na een 5e plek in de voorwedstrijd, uiteindelijk 3e in de B-finale. De jongens haalde de A-finale nét niet met een 4e plek, en werden uiteindelijk nipt 1e in de B-finale.

Op zondag werden de meiden wederom 5e in de voorwedstrijd, maar roeiden ze met betere halen dan de eerdere races uiteindelijk naar een 2e plek in de B-finale. De jongens hadden wederom een 4e plek in de voorwedstrijd, en werden in de B-finale ook 4e.

Nieuw Beatrix record! Gijs behaalde tot 2 keer toe een nieuw Beatrix baanrecord in zowel de J16 4x combi als J18 4x combi velden. De oude records stonden op respectievelijk 6:19.49 en 6:56.10, maar daar ging Gijs met zijn ploeg in de eerste voorwedstrijd op zaterdag overheen met 6:11.65, en in de finale op zaterdag zelfs met 6:09.53. Ook op zaterdag roeide hij snellere tijden dan de oude records (6:14.75 en 6:13.65).

Alle uitslagen en video's zijn terug te vinden op time-team onder JW4x en JM4x.