websiteLogoTop1

Blik bij Novembervieren

Op zondag 6 november werd de 52e editie van de Novembervieren georganiseerd. Een race over 4km op de Amstel voor alle soorten en maten van 4-en. De Novembervieren heet zo omdat hij altijd rond 4 november valt, en er alleen maar viertjes mee mogen doen. Van Beatrix startten 8 (combi)ploegen. 

De weersomstandigheden waren voornamelijk wind mee , kou en veel regen. 

De combi van Beatrix/Hertog was de snelste in hun veld (blik) en 4e overall. Beide teams van de Blues wisten naar een 2e plek in hun velden te roeien. Alle uitslagen staan hieronder. De Millenials waren helaas maar met 2 in hun veld (HVA4*) en werden daarom in het HB4* geplaatst door de organisatie.

Blok veld ploeg veld   Overall   Tijd
1 DB4+ Lisa/Kim/Roos/Theta     3 / 6   15:28.5
1 DVB4* Bea/Hertog 1 / 3   4 / 46   15:34.3
1 DVC4* RozePekskes 4 / 11   8 / 46   15:52.8
1 DVC4* Lieke/Thy/Hem/Hun 5 / 11   11 / 46   16:00.0
2 HB4* Millenials 1 / 2   6 / 9   14:27.7
2 J18 4* Gijs/Arthur/Maa/Laa     5 / 9   13:55.0
2 HVC4+ Blues(Floris) 2 / 5   8 / 28   14:36.8
3 HVE4* Blues(Theo) 2 / 7   11 / 37   14:58.9

 

Een uitgebreid interview met jeugdstuur Dagmar lees je bij 'lees meer'. Dagmar stuurde de DB4+ en de J18 4*.

Wat vind je van sturen op de Amstel?
"Het is vaak slecht weer, zo ook dit weekend. Er zijn vaak veel golven, meer dan op ons eindhovens kanaal. Het sturen is een stuk uitdagender dan op ons eindhovens kanaal door de verschillende bochten en bruggen op het parcours."

Hoe heb je je voorbereid?
"Als voorbereiding heb ik als eerste het tijdschema bestudeerd zodat ik wist hoe laat ik voor welke ploeg waar aanwezig moest zijn. Daarna heb ik de vaarregels voor oplopende en opgelopen ploegen bestudeerd en de baankaart bekeken. Op de baankaart zie je duidelijk de bruggen en bochten. Aan de hand van het parcours heb ik “de beste lijn” bepaald: de snelste route van start naar finish. Daarna kwam het raceplan: ik wil altijd weten waar op de baan ik technische punten ga geven en waar het beste op kracht versneld kan worden. Hiermee probeer ik de race interessant te houden voor de roeier."

Je stuurde natuurlijk 2 ploegen, hoe werkt dat?
"Elke ploeg heeft zijn eigen aandachtspunten. Van tevoren heb ik voor beide ploegen accenten opgeschreven die past bij de ploegen. Voor de meiden lag de focus op duidelijk doorkeren en lang schuiven. De jongens moesten vooral sterk afmaken en in vloeiende beweging naar derde stop gaan."

Het heeft de hele dag geregend, heb je het koud gehad?
"Ja! Ondanks mijn regenkleding, meerdere thermos en 2 paar sokken was het wel koud. Gelukkig kon ik achteraf een kopje thee of chocomelk drinken om op te warmen."

Ben je tevreden?
"Het kan altijd beter. Ik had een plan bedacht maar dat hebben we niet helemaal uitgevoerd. De volgende keer wil ik het wedstrijdplan de dag van tevoren al met de ploeg delen. Gelukkig waren beide ploegen heel tevreden en was het een leuke dag!"

En nu?
"Volgende week stuur ik de Nijman 8+ op de Lingebokaal. Weer een hele andere ploeg, lekker gevarieerd. Ik neem mijn ervaringen van dit weekend weer mee."