websiteLogoTop1

Harry Droog levert wereldprestatie op geslaagde BUDD

20221022 BUDD 1

De eerste editie van de Beatrix Ultra Distance Day was kleinschalig, sfeervol én van een hoog niveau. Op de halve marathon werden knappe tijden neergezet en individuele grenzen verlegd, maar op de hele marathon overtrof Harry Droog alles en iedere​en door flink onder de drie uur te duiken en daarmee een (officieus) wereldrecord in de categorie 75+ neer te zetten! Voor Corien Prins was het de tweede marathon in haar ergoloopbaan en zij eindigde, zoals meestal, op het virtuele podium (3e). 

Lees meer voor de uitgebreide nabeschouwing, uitslagen en meer foto's

Bij de halve marathon was Jasper Sprokkereef veruit de snelste, maar de door Vianney Koeman opgestelde omrekenmethode houdt - terecht - rekening met leeftijd, gewicht en geslacht en dan wordt het lastig voor een grote jonge sterke vent als Jasper om hoog te eindigen. Achter Harry, maar vóór Corien vocht 'dark horse' Jan Portegijs zich naar een verrassende tweede plaats in het eindklassement. 

Na afloop was het uitblazen geblazen met volle glazen in 't Spantje en kon voorzitter Elien de prijsuitreiking voor haar rekening nemen. Dat deed zij op de haar bekende welsprekende en humoristische wijze en hing iedereen die de hele of halve 'kwelling' (sic) had volbracht een fraaie medaille om de nek en reikte tot slot een loodzware wisselbokaal uit aan winnaar Harry.

Hieronder de einduitslag en nog enkele foto-impressies. 

20221022 BUDD uitslag

20221022 BUDD 2

20221022 BUDD 3

Robin Sterk, namens de BUDD-commissie 2022