Vloot

De vloot van ERV Beatrix bestaat uit ongeveer 70 boten. De boten die wij in ons bezit hebben zijn erg divers. Zo zijn er C-boten voor beginnende roeiers, gladde boten voor de ervaren roeiers, kleinere boten voor onze jeugdroeiers en wherries voor onze toerroeiers. Daarnaast bestaat de variatie aan boten nog aan scull- en boordboten, skiffs, 2-, 4- of 8-persoonsboten. Bij de meerpersoonsboten kan ook nog gekozen worden tussen gestuurd en ongestuurd. Voor elk wat wils dus.

Onze boten worden volgens traditie naar watertjes in Brabant genoemd. Namen die in onze loods liggen zijn: Kievitsloop, Dommel, Trompetterloop, Kibbelvaart, Buulder Aa, Allemansven. De materiaalcommissaris bedenkt bij de nieuwe boot een naam. Deze naam wordt onthuld tijdens een botendoop. Tijdens een botendoop houdt een van de leden op verzoek van de materiaalcommissaris een mooi verhaal over de boot, de naam of iets anders. Vervolgens wordt de boot gedoopt met kanaalwater en te water gelaten. Vervolgens wordt de boot voorgeroeid door leden waarbij iedereen de boot goed kan bewonderen.

Naast boten bezit ERV Beatrix ook een aantal ergometers. Deze worden in de winterperiode veelvuldig gebruikt om de roeiers op conditie te houden. De meeste ergometers hebben een naam die start met ergo en eindigt met een lengtemaat, zoals: Ergoduim, Ergoyard, Ergo-inch.

De boten worden gezamenlijk ongeveer 8000 keer per jaar gebruikt. Met deze vele vaarbewegingen slijten de boten en wordt er helaas soms schade gevaren. De materiaalcommissie zorgt ervoor dat de schades gerepareerd worden. Om de slijtage structureel voor te zijn wordt iedere maand een klusavond gehouden waarvoor steeds andere roeiploegen uitgenodigd worden, om een aantal boten van een onderhoudsbeurt te voorzien. Ieder jaar schaft ERV Beatrix ook weer nieuwe boten aan. Welke boten aangeschaft dienen te worden en welke boten inmiddels aan vervanging toe zijn wordt besloten door de Materiaal adviescommissie.

 

 

<<  Maart 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
1213141516
202122232425
26272930