Roeien op de High Tech Campus in Eindhoven.

Op 18, 19 en 20 mei werd er geroeid op de vijver op de High Tech Campus in Eindhoven. Het roeien was een onderdeel van de Optimist On Tour, die naar de Campus was gehaald als onderdeel van de Dutch Technology Week. Optimist on Tour bestaat al een paar jaar en is een groot landelijk initiatief van het Watersportverbond waarbij kinderen

foto 2kunnen kennismaken met diverse watersporten. Optimist on Tour rijdt met twee grote bussen met aanhangers hun mobiel rondreizend watersportevenement  naar vele locaties in Nederland. Duizenden kinderen maken zo jaarlijks kennis met vooral de watersport onderdelen zeilen en kanoën. Dankzij het inmiddels opgebouwde netwerk kon Bèta roeien aansluiten bij deze eerste Optimist on Tour in Eindhoven. Op de High Tech Campus konden kinderen leren zeilen in Optimisten, kanovaren en Beta roeien sloot aan middels roeiclinics in de Volans en een gestuurde twee.

 

Op donderdag en vrijdag konden scholen uit Eindhoven intekenen voor een programma met een waterlaboratorium en watersportonderdelen naar keuze. Op zaterdag was er tijdens de DTW Ontdekkingstroute vrije inschrijving en het was een mooie combinatie van ‘tech’ en ‘fun’’ mede dankzij het goede weer.

Op roeigebied waren er nieuwtjes te zien. Het Row Tech Lab presenteerde zich met een concept foiling-roeiboot. Volans toonde de Volans 4all,

foto 3

een nieuw stabieler model en Shimano liet een productierijpe versie zien van een voetenboordsysteem met afklikbare schoenen dat aanzienlijk goedkoper en beter inpasbaar is in de huidige boten dan het eerdere high-end model.

Over belangstelling hadden we niet te klagen. Donderdag en vrijdag hebben we steeds met 4-6 vrijwilligers van Beatrix en Thêta, alle aandacht nodig gehad om de clinics af te werken. En op zaterdag tekenden ruim 300 kinderen in. Hiernaast stopten honderden mensen de ontdekkingsroute om het roeien te bekijken of te informeren naar de mogelijkheid om in Eindhoven te roeien. Omdat we aansloten bij de Optimist on Tour, moesten alle clinics gegeven worden in een goed passend zwemvest, ook voor de instructeurs. Het was even wennen, maar eigenlijk ook heel logisch.

De optimist on Tour in Eindhoven was voor zowel het watersportverbond als voor Bèta roeien een succes en we zien uit naar een volgende versie.

    

Voor een filmpje klik op onderstaande link:

<https://www.facebook.com/optimistontour/videos/1914647212157880/>

foto 5foto 4

foto 1

 

 

 

Inloggen

<<  Augustus 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  9101112
14151617181920
2223242527
28293031   

Roeipraet

Als pdf? klik hier

Onze sponsors