Wedstrijdroeien25br.100dpi

 

 Op de eerste zondag van het nieuwe jaar worden traditiegetrouw de Beatrix Ergometer Kampioenschappen (BEK) georganiseerd, voorafgaand aan de Nieuwjaarsborrel. In 2018 op 7 januari. Vanwege het lustrum zijn het dan de Beatrix Lustrum Ergometer Kampioenschappen (BLEK).

Er kan vanwege het Lustrum op vijf manieren worden deelgenomen:

1. Op de traditionele manier: individueel over 2000 meter. De winnaar is die deelnemer of ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de 2000 m het snelst heeft geroeid.

2. In estafettevorm: 2000 meter door maximaal 4 roeiers op één ergometer. De winnaar is die ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de 2000 m het snelst heeft geroeid.

3. Een dubbeltwee: twee gekoppelde ergometers op slides, en een sprint van 2 minuten. De winnaar is de ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de grootste afstand roeit in 2 minuten. De afstanden van beide roeiers worden bij elkaar opgeteld.

4. Speciaal Lustrum nummer: De individuele sprint over 500m in combinatie met Quiz-vragen, aansluitend op het thema “Ken je club, ken elkaar”. Met de antwoorden op deze vragen kunnen bonificatie, danwel strafseconden verdient worden. De eindtijd na correctie en bonificatie/straftijd telt. Dit nummer wordt ook warm aanbevolen onder beginners vanaf generatie NJ2016. Door differentiatie in bonificatie per goed antwoord wordt bewerkstelligd, dat deze generaties een reële kans maken op de prijs.

5. Tijdens de BLEK wordt door de jeugd de Jeugd-ergo-meerkamp geroeid

Wij stellen het ook deze keer weer op prijs als enkele leden hun ergometer voor die dag beschikbaar zouden kunnen stellen om deelnemers de gelegenheid te geven in te roeien.

Inschrijven kan per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of vanaf midden december op de lijst op het prikbord in ‘Het Spantje’. Inschrijven voor de jeugdmeerkamp loopt via de jeugdcommissaris.

Succes met de voorbereidingen!
Tot op de BLEK!!

De Stan4

(organisatoren Beatrix Lustrum Ergometer Kampioenschappen 2018)

 

 

Beeldmateriaal/Filmpjes:

Impressie Ergometerkampioenschap 2015: https://www.youtube.com/watch?v=0QXWjWWMC0M&feature=youtu.be

Dubbelsprint:
Op deze YouTube video kun je zien hoe het eruit moet zien: http://www.youtube.com/watch?v=2ttk5afJFKw. Het is heel eenvoudig als je 'gelijk trapt'.


En dit is hoe het gaat als de twee roeiers niet gelijk bewegen: https://www.youtube.com/watch?v=9aquPtGAGh8&feature=youtu.be .... Misschien is dat op 7 januari weer te zien. De slides staan klaar in de loods. Er is dus ruim tijd om nog even te oefenen.

Bepalingen

Hieronder de BLEK-spelregels:

  • De winnaar is die deelnemer of ploeg die na toepassing van de correctiefactoren in de kortste tijd 2000 m heeft geroeid.
  • De winnaar bij de dubbeltweesprint is de ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de grootste afstand roeit in 2 minuten. De twee afstanden van beide roeiers wordt bij elkaar opgeteld.
  • De winnaar van de Lustrum-Sprint&Quiz is die deelnemer, die na correctie en bonificatie/straftijd op basis van de beantwoording van quizvragen in de kortste tijd 500m heeft geroeid.
  • De deelnemers roeien op een door de wedstrijdleiding aangewezen ergometer.
  • Deelnemers moeten tenminste een kwartier voor hun starttijd omgekleed aanwezig zijn.
  • Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor extra ergometers om in te roeien.
  • Bij het estafette roeien mogen alleen de 4 roei(st)ers zelf actief zijn. Dat houdt dus in dat m.n. bij het wisselen niemand anders mag helpen. Anders dan verbale steun door derden is dus niet toegestaan.
  • Protesten, discussies over de uitslag, over de organisatie en wat dies meer zij, zijn absoluut uit den boze en leiden tot verwijdering uit de uitslagenlijst.
<<  December 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
131415
181920212223
242526272829
31