Wedstrijdroeien25br.100dpi

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar worden de Beatrix Ergometer Kampioenschappen (BEK) georganiseerd, voorafgaand aan de Nieuwjaarsborrel.

Er kan op drie manieren worden meegedaan:

1. Op de traditionele manier: individueel over 2000 meter.

2. In estafettevorm: 2000 meter door maximaal 4 roeiers op één ergometer.

3. Een dubbeltwee: twee gekoppelde ergometers op slides, en een sprint van 2 minuten.

De winnaar is die deelnemer of ploeg die na toepassing van de correctiefactoren in de kortste tijd 2000 m heeft geroeid.

De winnaar bij de dubbeltweesprint is de ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de langste afstand roeit in 2 minuten. De twee afstanden van beide roeiers wordt bij elkaar opgeteld.

De correctiefactoren zijn vastgesteld door Methusalem.

De dubbeltweesprint heeft misschien uitleg nodig. Op deze YouTube video kun je zien hoe het eruit moet zien: http://www.youtube.com/watch?v=2ttk5afJFKw. Het is heel eenvoudig als je 'gelijk trapt'. Vorig jaar was goed te zien hoe het eruit ziet als de twee roeiers niet gelijk bewegen: https://www.youtube.com/watch?v=9aquPtGAGh8&feature=youtu.be .... Misschien is dat op 3 januari weer te zien.

De slides staan klaar in de loods. Er is dus ruim tijd om nog even te oefenen. Inschrijven kan per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of vanaf midden december op de lijst op het prikbord in ‘Het Spantje’.

Succes met de voorbereidingen!
Tot op de BEK!!

de Harmen8


https://www.youtube.com/watch?v=0QXWjWWMC0M&feature=youtu.be

 

Bepalingen

Hieronder de BEK-spelregels:

  • De winnaar is die deelnemer of ploeg die na toepassing van de correctiefactoren in de kortste tijd 2000 m heeft geroeid.
  • De winnaar bij de dubbeltweesprint is de ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de langste afstand roeit in 2 minuten. De twee afstanden van beide roeiers wordt bij elkaar opgeteld.
  • De deelnemers roeien op een door de wedstrijdleiding aangewezen ergometer.
  • Deelnemers moeten tenminste een kwartier voor hun starttijd omgekleed aanwezig zijn.
  • Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor extra ergometers om in te roeien.
  • Bij het estafette roeien mogen alleen de 4 roei(st)ers zelf actief zijn. Dat houdt dus in dat m.n. bij het wisselen niemand anders mag helpen. Anders dan verbale steun door derden is dus niet toegestaan.
  • Protesten, discussies over de uitslag, over de organisatie en wat dies meer zij, zijn absoluut uit den boze en leiden tot verwijdering uit de uitslagenlijst.

Wij stellen het ook deze keer weer op prijs als enkele leden hun ergometer voor die dag beschikbaar zouden kunnen stellen om deelnemers de gelegenheid te geven in te roeien. Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inloggen

<<  Oktober 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  91011121315
2122
25262829
30