Ergohead

Op 22 januari ging een grote delegatie veteranen en jeugd naar de Ergohead in Amsterdam. Harry Droog won het HV60+ veld.
Uitslagen.

 

Trainingsweekend
Tijdens het trainingsweekend werd op zondag 19 februari een trial gehouden. Uitslagen.

 

Heineken Roeivierkamp

De dames clubacht heeft onder leiding van Heleen Koggel met 2 afstandsblikken (2500 & 5000m) goed gepresteerd. Helaas viel de sprint tegen, waardoor het overall klassement door Willem III werd opgeëist. De heren veteranen-B eindigden helaas in de middenmoot. Voormalig Beatrix-jeugdlid Sem Alberga zat in de winnende Skadi-acht.
Uitslagen.

Enkele foto`s zijn te vinden op de website van  jan-edwin

 

Head of the River
Coach Ger van der Laan kan tevreden terugkijken op de Head. Samen met zijn jeugdskiffeurs Daan, Ludo, Sietze en stuurvrouw Marit hebben ze het heren clubdubbelvierenveld gewonnen. Ook de andere ploegen scoorden goed met hoge plaatsingen.

 

Skiffhead
Zondag 2 april hebben 11 skiffeurs namens Beatrix de skiffhead gevaren. Lidewij de Gier wist het 17-jarigen veld met overmacht te winnen.

In de stromende regen mocht Marjolein Rekers om 10u als eerst starten voor haar 4km. Helaas wist ze de overwinning van vorig jaar niet te prolongeren. In hetzelfde blok startten ook de junioren meisjes. Louise, Ellen en Lieke wisten in hun veld goed mee te komen. Lidewij wist haar veld (M17) met een ruime voorsprong te winnen.
Uitslagen ochtendblok.

De dames en veteranen heren mochten om 13u in een lekker zonnetje vertrekken in Ouderkerk voor hun 7,5km. De wind leek het eerste stuk uit alle hoeken te komen, daarna een stuk wind mee en na de Omval weer tegen. Alle Beatrix skiffeurs eindigden in de middenmoot van het veld.

 

Randstad Regatta
21 en 22 april was de eerste 2km wedstrijd van het seizoen op de Bosbaan. Beatrix had een grote deelname met maar liefst 23 inschrijvingen. De eerste start was zaterdag al voor 8u en direct succesvol. Ellen en Nanette wisten hun heat M16 2x te winnen.

Voor de junioren zal het dit jaar wennen zijn. Vorig jaar werd er nog geraced in voorwedstrijden met in de middag de finales. Dit jaar varen de skiffeurs boord aan boord een soort tijdrace waarbij de snelste een medaille krijgt.

Lidewij:
lidewij20m18

Op zondag is de indeling op uitslag van zaterdag waarmee de sterksten in dezelfde heat zitten. Het grote voordeel van dit systeem is dat de roeiers meer mogelijkheid hebben om naast de skiff in een groter nummer te starten als de twee, vier of acht. De jongensgroep start dit weekend alleen in de skiff, maar de meisjes-18 mogen beide dagen twee keer roeien met deelname in de skiff en dubbeltwee en hebben een dagvullend programma.
Gijs heeft zijn heat gewonnen in een goede tijd en mocht aanleggen bij het erevlot om zijn blik en Randstad Mok in ontvangst te nemen. Helaas is hier geen foto van.

Lidewij wist haar goede prestatie van de skiffhead te herhalen met het derde blik voor Beatrix na winst in haar heat.

lidewij20erevlot

Zondag wist Lieke haar heat in M18 1x te winnen en won Louise haar heat M16 1x.

Lieke:
lieke20erevlot

Louise:
louise20erevlot

Ellen:
ellen

 

Lidewij en Louise                                               Ingeborg (MWC) en Lieke
m18202x

Uitslagen. Meer foto's.

 

ZRB en Gent
6 en 7 mei zijn onder zomerse omstandigheden twee 2km wedstrijden gehouden, de ZRB in Tilburg en deinternationale wedstrijd in Gent.
Op beide wedstrijden hebben junioren van Beatrix goed gepresteerd.

Op de ZRB wist Lieke Bloemendal met grote overmacht op beide dagen het hoofdnummer M18 1x te winnen in een tijd van 8:31 respectievelijk 8:30.

Lieke Bloemendal:
lieke202a20zrb2006

Sietze haalde een tweede en derde plaats in zijn heats.

Op de internationale wedstrijd in Gent was het als vanouds erg druk met ruim 1900 inschrijvingen. In de sterke velden roeiden de Beatrix junioren goed mee. Opvallend is de prestatie van Gijs die in de J18 1x vierde werd en daarmee de snelste Nederlander was.

 

ARB
Op de nationale ARB wedstrijden op 21 en 22 mei op de Bosbaan zijn vier blikken getrokken door de Beatrix junioren. Gijs veegde het J18 veld aan en won zijn heat in de snelste tijd overall, maar ook Ludo wist in de heat ervoor te winnen en mocht het blik aan het erevlot ophalen. Later op de zondag hebben Ludo en Gijs in de J18 2x een ruime overwinning behaald.

Bij de meisjes won alleen Nanette in het extra nummer M14 over 500m. Dit was wel een erg sterk veld en de door de ARB organisatie geklokte tijd van Nanette van 1:50,79 is indrukwekkend en zal nog wel even in de Beatrix recordboeken blijven staan. Ze was zelfs sneller dan de M14 4x en alle J14. Het is waarschijnlijk ook de snelste M14 skiff tijd ooit op de Bosbaan verroeid. We moeten er wel bij zeggen dat de coach een andere tijd had ;)
Uitslagen.

 

Euro Masters 2006, München
Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni nam Marjolein Rekers deel aan de Euromasters te München. Deze veteranen wedstrijd over 1000 meter werd druk bezocht met deelname uit Europa en zelfs daarbuiten. 

Dinsdagavond vertrokken Marjolein en Peter met de boot op het dak richting München, alwaar zij rond een uur of twee aankwamen. De temperatuur was inmiddels gedaald tot zo`n 3 graden Celsius en ook de luchtvochtigheid kwam geregeld boven de 100 procent. Na het afladen werd de tent onder de tribune opgezet, zodat deze tenminste droog bleef.
Na een koude nacht werd na het ontbijt de tent weer ingepakt en een hotel opgezocht. Dit lukte gelukkig vrij snel, zodat na een ochtend dutje de eerste training kon beginnen. Marjolein combineerde namelijk met Masters International, een groep fanatieke en zeer fitte dames uit de gehele wereld. De eerste training was in een D8+. Doordat er in huurboten werd gevaren, die bovendien te laat waren, moest er eerst het nodige aan de afstelling gebeuren voordat ze het water op konden. De training was helaas niet zo`n succes. Het ritme was te gehaast.
De tweede training van de dag was in de D4x. De slag was een Zwitserse die in een grijs verleden nog in de skiff aan de WK had meegedaan. Deze training verliep veel beter en beloofde veel goeds voor de wedstrijd. De volgende dag werd begonnen met een training in de A4x. Marjolein was slechts 15 centimeter kleiner dan de minst lange dame, dus in potentie zat er veel vermogen in de boot. Dit bleek ook wel tijdens de training. Het inroeien begon in een rap tempo en ook de eerste start leek eerder op zware mannen roeien dan op veteranen dames roeien. Het ging dan ook hard. De tweede training van de dag was in de skiff, het hoofdnummer voor Marjolein. Al meteen de eerste haal bleek dat skiffen toch duidelijk anders, met name zwaarder, is dan ploegroeien. Na een lichte training en een goede maaltijd was de wedstrijd voorbereiding afgerond en kon de volgende dag het echte werk beginnen.
De eerste start was in de D4x. Marjoleins leeftijd werd gecompenseerd door een 63 jarige krasse dame, de organisator van dit geheel. Na een rappe start werd snel een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. De tweede start, 2 uurtjes later, was in de D8+. Deze keer een zeer ervaren wk stuur aan boord die de ploeg goed bij elkaar hield. Na wederom een snelle start werd de wedstrijd gecontroleerd en winnend afgesloten.
De volgende dag moest er nog twee keer gestart worden. Op papier waren de tegenstanders in de A4x sterk. Er moest dus hard aan getrokken worden. Na een snelle start lagen ze tweede en na 250 meter lagen ze een halve bootlengte achter. De tweede 250 meter werd er hard in tempo 35 doorgevaren, hetgeen de tegenstanders niet lukte. Halverwege de race lagen ze dan ook een halve bootlengte voor. In de resterende 500 meter werd dit uitgebouwd tot een volle lengte.
De laatste wedstrijd was in de B1x, het nummer waar voor we waren gekomen. De wind was schuin tegen, niet het favoriete weer van Marjolein. Direct al in de start werd een bootlengte voorsprong genomen. Een tegenstandster bleef goed bij, zodat hard moest worden doorgevaren. Marjolein bleef tempo 31 varen, iets hoger dan gepland, maar dit was noodzakelijk om de voorsprong te behouden. In de eindsprint kwam te tegenstandster nog wel iets dichterbij, maar de overwinning was reeds veilig gesteld.
Al met al een zeer succesvolle afsluiting van het roeiseizoen. Alleen jammer dat er weinig Beatrixdeelners waren. Volgend jaar zijn de Masters in Zagreb, dus misschien tot dan?

 

KHB 2006
Tijdens de Koninklijke Holland Beker hebben Beatrix-leden zeer verdienstelijk geroeid. Lieke Droog wist op 26 juni als enige Nederlandse deelneemster de A-finale van de Ladies` Trophy te halen en roeide naar een zesde plaats. Bij de junioren werd Lidewij de Gier 6e in de A-finale bij de M18 1x.

 

4 blikken en een bokaal tijdens de NSRF
Op de zaterdag van de NSRF hebben Ellen Hoeven en Louise Treffers blik getrokken in hun heat M16 2x. Ellen werd later op de dag ook eerste in haar heat skiff M16.

Zondag 2 juli veegde Lieke Bloemendal in de skiff het M18-veld aan en won daardoor tevens de bokaal voor de snelste M18-skifftijd. Sietze van den Bongard won zijn heat in J18 1x.
De prestatie van Daan de Waard mag ook niet onvermeld blijven: in het beginnelingen skiffveld wist hij zich naar de 5e plaats in de A-finale te roeien.
Op zaterdag resp. zondag roeiden Daan en Sietze in een 4- combi en een 8+combi. 
Uitslagen.

 

Beatrix najaarswedstrijden
Zondag 17 september 2006 is voor de zevende keer de Beatrix Najaarswedstrijd gehouden, een driekamp voor jeugd en junioren. 
Uitslagen.
Foto's.

 

Moordregatta
Onder een stralend zonnetje, maar met een fikse tegenwind en af en toe in de ochtend nog een bui, heeft Beatrix op zaterdag 7 oktober in Tilburg heel goed gepresteerd. Van de deelnemende ploegen zijn er weer twee Brabants kampioen geworden, namelijk: Michel vd Klei als beste skiffeur (één deelnemende skiffeur (ex WK-ganger junioren) uit Antwerpen was sneller, maar geen Brabander) en de JanVier/HVC4x, die de snelste van alle tien dubbelvieren was en daardoor ook Brabants Kampioen. Verder hebben blik gekregen: Ellen en Nanette, ieder in de skiff en Juliëtte en Marian in de dubbeltwee, de HVC8 en de HVE8.

 

Lingebokaal en Coupe des Dames
Zaterdag 4 november was Beatrix met een grote delegatie vertegenwoordigd op de Linge Najaarswedstrijden te Leerdam. Lidewij de Gier en Louise Treffers verbeterden het baanrecord M18 2x met bijna drie minuten en veegden en passant ook nog het dames dubbeltweeveld aan.

louise en lidewij  
jongens 16 18 met herenbokaal  

 

Een vergelijkbare stunt haalden de jongens (16/18) dubbelvier met Nick de Natris, Gijs Deckers, Martijn Geertman, Tjeerd van Ditshuizen en stuur Selwyn Cats uit: ze startten in het Heren dubbelvierveld en wonnen overtuigend. De dames club-acht 1 wist dit jaar helaas de Coupe des Dames niet binnen te slepen: zij kwamen met slechts 4 seconden achterstand op de winnaressen over de finish. De dames club-acht 2 en de dames VE eindigden in dit snelle veld op de 5e, resp. 6e plaats.

Bij de mannenachten finishten de heren VE op de 6e plaats.
Bij de heren skiff eindigde Daan de Waard (17) op de tweede plaats, net voor Michel van der Klei. Duuk van der Knaap en Michel van der Klei werden tweede in de H2x.
Al met al goede prestaties weer van Beatrix!

 

Beatrix Head Trial
Op 10 december was de BHT, een achtervolgingsrace over 6000 meter.
Uitslagen

 

 

<<  December 2022  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  7  81011
1214161718
2122232425
2628293031 
BWR

 

 

 

Onze sponsors