Beatrix Ergometer Kampioenschappen
Op 7 januari werden voorafgaand aan de jaarlijkse nieuwjaarsborrel de ergometerwedstrijden verroeid in de loods. Uitslagen.

Doop Gender II
Tijdens het trainingsweekend werd op zaterdag 10 februari 2007 de Gender II gedoopt door Peter van Bockhoven. Deze 2 jaar oude Filippi skiff zal door de wedstrijdroeiende jeugd worden gebruikt. De boot werd vervolgens voorgeroeid door Ellen Hoeven.

Doop GenderII Vooroeien GenderII

 

 

 

Doop St. Jansbeek en Lange Water

Zaterdag 3 maart 2007 zijn de 4*, de St. Jansbeek, en de 2-, het Lange Water, gedoopt door respectievelijk Lau ter Keurst en Walter Spierings.
Lau is zeer waarschijnlijk de oudste wedstrijdroeier van Nederland en Walter is onze "voordeurdeler" van Holographics. De 4 werd door de Jan vier voorgeroeid en de 2- door Peter Nijman en Eugene. Door het slechte weer was het noodzakelijk om de boten in de loods te dopen. Het voorroeien vond uiteraard wel in de buitenlucht plaats.

Doop stJansbeek Lau ter Keurst Vooroeien StJansbeek
Doop Lange Water Walter Spierings Voorroeien LangeWater

 

 

Heineken Roeivierkamp
Uitslagen   en Foto's

Head of the River
De heren veteranen C, Theo, Ger, Ron en Tom, hebben het Headweekend winnend afgesloten.

In de St. Jansbeek voeren zij met Louise aan het roer in een strak tempo naar de overwinning, 6 seconden sneller dan een Breda-Nautilus combi.
De overige ploegen hebben ook zeer verdienstelijk gevaren. De uitslagen blok1, blok 2, blok 3 .
Foto's zijn op de site van jan-edwin te vinden.

 

Boekel de Nerée Ragatta/NK Klein
Tijdens de Boekel de Nerée Regatta (voorheen Randstadregatta geheten) op 28 en 29 april 2007 op de Bosbaan in Amstelveen hebben Ellen en Nanette op zaterdag geblikt in hun heat M16 2x.

Tijdens het NK klein, dat ook dit weekend op de Bosbaan werd verroeid, slaagde Ellen erin om de A-finale te halen in M16 1x. Ze behaalde een zeer verdienstelijke 5e plaats in dit sterke veld. Lidewij kwam in de halve finale M18 1x net iets te kort om door te mogen.
Tjeerd (J18 1x), Nanette (M16 1x) en Louise (M18 1x) kwamen zaterdag niet verder dan de voorwedstrijden. Daan en Nick werden zondag 5e resp. 6e in de B-finale J18 1x.
Al met al toch mooie prestaties zo vroeg in het seizoen!

 

Ringvaartregatta
Op 9 mei 2007 hebben weer twee Beatrixploegen meegedaan aan de jaarlijkse 100km lange Ringvaart Regatta. Helaas hebben Duuk en Michel wegens gezondheidsproblemen moeten stoppen, maar Ted en Erik-Jan hebben beslag gelegd op de derde plaats van de bijna honderd ploegen. Net als vorig jaar startten Duuk en Michel in de Bremer met redelijk hoog gespannen verwachtingen na de uitstekende ergometer prestaties van Duuk van de laatste maanden en de goede voorbereiding.

Erik-Jan en Ted hebben de Bremer van de tweehead verruilt voor de Lithse Ham en voor Ted was dit de eerste echt lange afstand wedstrijd. Omdat ze pas op het laatste moment besloten hebben om deze wedstrijd te roeien was de voorbereiding met twee maal paal 0 minimaal, en het doel was vooral lekker varen en de finish ongeschonden bereiken.De weersvoorspelling voor 9 mei was erg slecht, buien, 14 graden en een stevige westen wind kracht 5. Dat voorspelde niet veel goeds voor de oversteek van de Kaag. S Ochends zijn de Beatrix boten daarom voorzien van spatschermen en elektrische pompen om het water buiten te houden en binnenkomend water weer snel te lozen.<br />Gelukkig viel het met de wind mee en kon naast elkaar gestart worden. De Beatrix tweetjes gingen direct aan de kop van het veld, maar een DDS twee met oa oud Beatrix lid Jappe Zijlstra ging net iets harder en verdween snel uit het zicht. Na drie uur roeien heeft Duuk het wegens gezondheidsreden rustiger aan moeten doen en later hebben ze de wedstrijd moeten stoppen. Jammer want beide Beatrix ploegen bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd.
Bij Zwanenburg had iedereen veel last van de stevige wind. Daarna vooral van de bekende kwalen als handen, benen, billen, rug, enzovoorts. Dan wordt het voor iedereen zwaar en kijkt men uit naar de stop in Leidschendam.
Na de stop is de eindsprint van 10km naar Delft een eitje. In Delft bleek dat DDS ondanks de zware omstandigheden een half uur sneller was, en Ted en Erik-Jan een mooie derde plaats overall (8u03) hebben behaald.
Gelukkig is het tot binnenkomst van de eerste ploegen droog gebleven. De late finishers kregen het laatste stuk een verkoelend buitje over zich heen.
Het wereldrecord (6u07) dat door een Beatrix dubbelacht in 1997 gevaren is, is dit jaar zonder succes aangevallen door een zeer ervaren ploeg van de Amstel. Ze hebben wel het totaal klassement gewonnen met een tijd van 6u42.

 

ZRB
Tijdens het ZRB-weekend van 12 en 13 mei zijn weer diverse blikken getrokken door Beatrixjeugdleden. Zaterdag werden Tjeerd (j18), Daan(j18)en Lidewij(m18) eerste in hun heat in de skiff en op zondag lukte dat Daan en Lidewij nogmaals. Lidewij won daarmee tevens het ZRB-hoofdnummer meisjes 18 skiff, met een fraaie beker als tastbaar resultaat. Daan en Nick trokken blik in de j18 2x.

Louise en Gijs vielen helaas net naast de prijzen.

 

Hollandia
Zaterdag 26 mei hebben Ellen en Nanette het meisjes 16 2x-veld gewonnen. Later op de dag won Nanette haar heat in de skiff (m16) en roeide Ellen naar een mooie derde totaaltijd.

Zondag blikte Daan in J18 skiff. Gijs werd tweede in de A-finale B1x in een mooie tijd van 7.27:81. Tjeerd, Nick, Louise en Lidewij vielen dit weekend helaas niet in de prijzen.

 

Dommelregatta
Beatrix was met een grote delegatie vertegenwoordigd op de Dommelregatta (zondag 3 juni). Geroeid werd in D8+, H8+ (twee ploegen), Mix 8+, Mix8*, H4* (twee ploegen), D4+, D2x en H1x.

Blik werd getrokken door de H8+ met Richard, Joost, Jeroen, Tom, Martin, Rob, Aart-Jan, René met stuurvrouw Jos. Ook de D8+ met Mirjam, Marjolein, Antoinette, Lieke, Lonneke, Conny, Jos, Rinske en stuurvrouw Mirjam ging als snelste boot over de finish.

 

ARB-NK
De zondag van de ARB/NK was succesvol voor de Beatrix wedstrijdroeiers.Daan & Nick en Louise & Lidewij roeiden vlak achter de podiumplaatsen goed mee in de sterkbezette J18 en M18 2x A-finales en Gijs deed het goed in de A-finale B1x.

Aan het eind van de middag wonnen Ellen en Nanette hun finale overtuigend en mogen zich nu een jaar lang Nederlands Kampioen M16 2x noemen. Ellen en Nanette hebben tijdens de finale het 10 seconden scherper gezet naar 7:41,02.

ARB NK 2007

 

 Lidewij wint zilveren medaile M18-skiffklassement 2007
Op zondag 10 juni werden om 12.45 uur op het erevlot van de Bosbaan de medailles uitgereikt voor de beste seizoensprestaties in de skiff bij de junioren.

Voor Beatrix mocht Lidewij de Gier de zilveren medaille in ontvangst nemen. Zij heeft dit jaar tijdens de ZRB wedstrijden in Tilburg de 2de snelste tijd van alle Nederlandse M18 skiffeuses geroeid. De 1ste prijs was voor Bregtje Hermans van de Goudse en de 3de prijs voor Maaike Vervloet van RIC. Op de foto's v.l.n.r. Maaike Vervloet, Bregtje Hermans en Lidewij de Gier.
Louise Treffers werd 17de. Het veld bestond uit 37 junioren.
Bij de J18 skiff viel Daan de Waard net buiten de prijzen, hij werd 4de. Tjeerd van Dithuizen en Nick de Natris werden respectievelijk 12de en 13de van de in totaal 55 junioren.
In het M16 veld eindigde Ellen Hoeven als 7de en Nanette van Ditshuizen als 15de. Het veld bestond hier uit 45 junioren.

Lidewij skiffklassement 2007

 

 

Beatrix najaarswedstrijden, driekamp voor junioren
16 september 2007. Uitslagen. Foto's zijn gemaakt door Peter Nijman.

 

Moordregatta
6 oktober, wedstrijdbaan Beekse Bergen. Foto's zijn gemaakt door Peter Nijman.

 

Paul Veenemans Prijs
Afgelopen weekend 27/28 oktober 2007 organiseerde roeivereniging Poseidon in Amsterdam de Paul Veenemansprijs. Bij de wedstrijden om de "Paul Veenemans-prijs" worden naast het roeien in 1x of 2- ook de sporten hardlopen, fietsen en schaatsen beoefend. Na enkele jaren afwezigheid, werd Beatrix vertegenwoordigd door Christine Nabuurs en Anne-Lize Hoftijzer, beiden ook roeiend in de DamesClub8-1.

Christine behaalde een keurige 2 plek overall. Tijdens het fietsen behaalde ze een 2e plek in een tijd van 16.41.4 na Julie Tabbers (Skoll) die na 16.37.4 over de meet denderde. Marijke Zeekant (Willem lll) werd bij het fietsen 3e in een tijd van 17.01. Bij het hardlopen was Christine onverslaanbaar, in een tijd van 21.00.2 versloeg ze met overmacht het hele damesveld. Na het fietsen en hardlopen was de tussenstand in het voordeel van Christine.
Het onderdeel roeien moest de beslissing brengen. Alle deelneemsters startten in een skiff terwijl Christine en Anne-Lize voor de 2- hadden gekozen. Het roeien op de Amstel is voor Eindhovense ploegen niet direct een makkelijke klus, temeer daar er geen roeiverbod was voor andere verenigingen en er diverse boeien aan de juist zijde gepasseerd moesten worden. Marijke Zeekant sloeg hard toe, en de overall uitslag was na het onderdeel roeien in haar voordeel!
Marijke Zeekant werd eerder dit jaar in Hamburg wereldkampioen triatlon op de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen) in de leeftijdscategorie 50-54 jaar. Zeekant (1956) won brons in de dubbelvier bij de WK roeien van 1986. Bij de Spelen van Seoul eindigde ze op plaats zeven in hetzelfde boottype. Voorwaar een prima prestatie voor Christine die Marijke de overwinning zeker niet gegeven heeft. Als troostprijs mocht Christine een fles wijn in ontvangst nemen voor de snelste damestijd bij het hardlopen. Anne-Lize had liever wat langere wedstrijdafstanden gezien, zeker als het gaat om lopen en fietsen. Na 3 afstanden eindigde zij op een 15e plek. Zie ook: Uitslagen.

 

Beatrix Head Trial
Op 9 december was de Beatrix Head Trial. Uitslagen.

Agenda

<<  Maart 2023  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
1416171819
202122232526
27293031  

 

 

Onze sponsors