Beatrix Ergometer Kampioenschappen 2009
Op zondag 4 januari werden de Beatrix Ergometer Kampioenschappen verroeid. De organisatie lag in handen van Methusalem (HVH-acht). De uitslagen.
Aansluitend werd door Jeroen Bruijstens een nieuwe zware skiff voor de vrije vloot gedoopt met de naam Diepeloop. Vanwege het ijs kon de boot helaas niet worden voorgeroeid. Daarna begon de nieuwjaarsreceptie.
De foto's zijn door Jan Klinkenberg gemaakt.

 

Ergohead 2009
Op Zondag 18 januari deed een aantal leden van Beatrix mee aan de Ergohead, in 20 minuten zo veel mogelijk meters roeien op de ergometer.
Op onderstaande fotoalbum van Peter Nijman staan foto's van de junioren Anne (M16), Marit (M18), Juliëtte (M18), Jeroen (J16), Lieke (DSA), Kathelijne (DCl), Mirjam (DV40+) en Menno (LHV50+).
Uitslagen

 

Winst op EgoMarathon
Op zaterdag 28 februari werden in Eindhoven de halve en de hele marathon geroeid.

Diverse Beatrixleden startten de halve marathon:
Ron van Gendt won het lichte herenveld, Peter Bouma werd tweede. 
Bij de zware veteranen won Jan van Mastbergen.

 

Winst op Heineken Roeivierkamp 2009
Uitslagen

Lotte van Ditshuizen heeft in een M16 dubbelvier RIC-Beatrix-Vikingcombinatie alle drie de afstanden van de Heineken gewonnen.

Hulde! Zus Nanette roeide in een M18-acht combi met o.a. de Zwolsche en trok blik op de 5000 meter. Overall werd haar acht 2e.

Anne van Bergen werd overall 6e in de M16 dubbelvierenveld in een Leythe-Beatrix-Dordtschecombinatie.
Jeroen de Wit roeide mee in een Hemus-combinatie jongens- 16 en werd met deze ploeg derde overall.

Ook de volwassen Beatrixleden lieten zich zien op de Amstel:
De HVB-acht werd tweede op de 5000 meter in de nieuwe wedstrijdacht. Overall eindigden de heren op de 9e plaats. De sprint ging namelijk niet zo lekker.
De DVB-acht, ook in de nieuwe boot, eindigde overall op de derde plaats.

Verder eindigden de dames van coach Heleen op de 6de plaats in het zware 1e divisie dubbelvierenveld, het enige veld waarin deze ploeg kon starten bij gebrek aan een clubveld en de benodigde minimumleeftijd voor het veteranenveld.
De dubbelvier van Lieke startte in het Veteranen-A veld en wist daar achtste overall te worden.

Jan Klinkenberg heeft foto's van de jeugd in het middagblok op zondag gemaakt: klik hier.

Head of the River 2009
Peter Nijman heeft foto's gemaakt van Beatrix-leden in het eerste en tweede blok. Meer foto's van het tweede blok vind je op de website van Jan Klinkenberg. Uitslagen.

 

Nieuwe wedstrijdacht
Op 28 maart doopte Elien Meijer de nieuwe wedstrijdacht Kasteelloop. De boot werd daarna voorgeroeid door de HVC-acht.

Doop Kasteelloop 28maart2009

 

Voorroeien Kasteelloop 28maart2009

 

 

Jeugd-, Twee- en Skiffhead
De M14-vier met Sammie Ruijgrok (slag), Hamer Körmeling, Maureen van Bodegom,  Lieke Lingers en stuurman Tom van Woudenberg is tijdens de Jeugdhead (2,5 km) op 4 april tweede geworden in een tijd van 10:07.64. Chapeau! De vader van Tom heeft foto's gemaakt.

Elien Meijer en Anne-Lize Hoftijzer werden later op de middag tijdens de Tweehead (7,5 km) derde in het DVB 2x veld (31:28.68).

Zondagochtend 5 april startten de M16 en M18 de voor hen 4,5 km lange skiffhead. In het M16-veld (16 deelnemers) werd Anne van Bergen 8ste in een tijd van 19:50.36. In het M18-veld (14 deelnemers) eindigde Nanette van Ditshuizen op de 5e plaats (19:13.49) en Juliëtte Kuijpens op de 13e (20:17.80).

In de middag (7,5 km) startten resp. Kees van Beers (LVD, 6e plaats in 34:49.12), Erik-Jan Mol (VB, 14e van de 19 in 33:27.21), Lieke Droog (DSA, 2e plaats in 34:30.52) en Jeroen de Wit (J16, 4e van de 20) met een tijd van 32:32,71  de snelste Beatrix-skiff.
Peter Nijman heeft  foto's gemaakt.
Alle uitslagen jeugd-, Twee- en Skiffhead.

 

Skollcup 2009
Tijdens de Skollcup lag Beatrix tweemaal aan de start.
Op zaterdag 18 april werd de scullvier met Lieke Droog, Mirjam Treffers, Mirjam Coelen, Kathelijne Jansen en stuurvrouw Louise Treffers vierde in het damesclubveld.
Op zondag 19 april werden Lieke Droog en Mirjam Treffers tweede in de A-finale van het dames dubbeltweeveld.

 

Hollandia/NK-klein
25 en 26 april vond op de Bosbaan naast de Hollandia ook het Nederlands Kampioenschap Kleine Nummers plaats. Jeroen de Wit werd tweede in de B-finale J16 1x. Nanette van Ditshuizen startte zondag met Rieneke Gerkema van RV Hemus in M18 2- en behaalde de tweede plaats in de A-finale, en daarmee dus zilver op het NK.

Jeroen werd zondag ook tweede in een J16 4x+ combi (Hemus, de Hoop, Beatrix), terwijl ook Lotte van Ditshuizen tweede werd in een M16 4x+ combi (Beatrix, Viking, RIC).
Op beide dagen zijn foto's gemaakt door Peter Nijman.

 

AA-race
Zondag 26 april werd de Stanvier derde in het herenclubveld 4x+ tijdens de AA-race in Alkmaar.

 

Gent 2009
Op 9 en 10 mei waren er internationale wedstrijden in Gent. De J/M 16-18 groep had bij beide wedstrijden deelname. Van de wedstrijden in Gent hebben we niet alle informatie, maar de prestatie van Lotte met haar combi-partner in de JW 2x mag er zeker zijn. Een 12e plaats in een veld van 54 deelnemers en de derde Nederlandse ploeg in die groep (8:24,47).
In de JW16 1x is Lotte 16e overall geworden van de 41 deelnemers (9:26,52). Ze is daarmee de 8e Nederlandse meisjesskiffeuse in deze groep. Ook in de JW 4x en in de JM 4x zijn goede prestaties geleverd. De zondag uitslagen van de JM16 8+ : combiploeg met het Spaarne, Hemus, de Hoop, Dortsche en Beatrix, 2e achter een Engelse ploeg. Verder is voor de combiploeg met Viking, RIC en Beatrix ( Lotte) de uitslag van zondag in de JW16 4x: een 2e plek achter Het Spaarne.

 

ZRB 2009
De resultaten van de deelnemers aan de ZRB-wedstrijden op 9 en 10 mei: 4 blikken:
Anne heeft zowel zaterdag als zondag haar heat in het veld M16 1x gewonnen.
Juliette heeft haar heat in de M18 1x op zondag gewonnen
en de M18 2x is door Nicole met Marit gewonnen.
De foto's zijn gemaakt door Peter Nijman

 

2x blik op Spaarne Lente Race
Theo en Gerard hebben op Spaane Lenterace (17 mei) met meer dan een halve minuuut voorsprong gewonnen. Met een strak windje mee een gem.  snelheid van 16.7 km/h ( gem. 1:47.7 op de 500 m). De HVH-acht met Ton, Feye, Marius, Nick, Harm, Ollie, Onno en Wim met stuurvrouw Mirjam mocht ook met blik naar huis.

 
 

Amsterdam Rowing Regatta 2009
Op 23 en 24 mei was er een grote deelname van de Beatrix jeugdgroep aan de Amsterdam Rowing Regatta (voorheen:  "Randstad"). Aan deze wedstrijden over twee kilometer, die worden gehouden op de Amsterdamse Bosbaan, nemen de wedstrijdroeiers van vrijwel alle Nederlandse roeiverenigingen deel. Door de jeugdroeiers van Beatrix zijn prima prestaties neergezet, waarbij uiteindelijk 5 "blikken" mee naar huis konden worden genomen.

Van deze 5 werden er 3 geoogst door Lotte van Ditshuizen, die met haar combi partner Milena Knappstein van Viking in de M16 2x bij een lichte tegenwind wist te winnen in een tijd van 8:25,89, waarmee ze alle overige 19 deelnemers achter zich wist te plaatsen. Maar ook Anne van Bergen met haar combipartner Ymke van Buuren van De Dordtsche wist een blik te scoren door haar heat te winnen. Haar tijd van 8:26,41 was goed voor een tweede plaats in de overall rangschikking direct achter Lotte. Behalve de M16 2x wist Lotte met haar combipartners van Viking en RIC ook de nummers M16 4x+ en M16 4x met een overwinning af te ronden. Anne kwam met haar combipartners nog wat ervaring te kort om Lotte van deze overwinning af te houden.

Door Jeroen de Wit werd in de J 16 1x op zaterdag een schitterende prestatie neergezet door zijn heat te winnen in de snelste tijd van alle 14 deelnemers. Een herhaling van deze prestatie zat er voor Anne en Jeroen op zondag niet in. De heatindeling op zondag is op basis van de resultaten van zaterdag en er geldt geen verschil meer tussen de ervaren (A categorie) en de onervaren (B categorie). Jeroen behaalde een 5e plaats in zijn heat in een tijd van 7:50,30. De heat was echter zo snel dat dit ook resulteerde in een 5e plaats overall. Voor Anne gold een vergelijkbare situatie. Haar prestatie op zaterdag leverde een startplaats op in de snelste heat waar ze na 8:50,97 als 5e eindigde. In een overall rangschikking was dit goed voor de 7e tijd uit een veld van 26 deelnemers. Voor onze jeugdroeiers dus een verdienstelijk weekend.

Door coach Peter Nijman zijn weer vele foto's gemaakt die te zien zijn op zijn picasa-album

 

Elfstedenroeimarathon 2009
24 Beatrix-roeiers hebben zaterdag 23 mei het 11-stedenkruisje in ontvangst mogen nemen.

Elfstedenkruisje

De HVB-crew met Richard Nijssen, Sarah Doorme , Ted Paxton, Neil Stembridge, Ben Salem, Jan van Mastbergen, Jan Klinkenberg, Hans de Graaff, Peter Bouma, Erik-Jan Mol, Mirjam Coelen, Conny de Vreede finishte als 28ste na 19 uur, 35 minuten en 49 seconden (8ste van de in totaal 16 V C2*); de mix-ploeg met Martien Hovener, Stan Jansen, Maaike Zwaan, Linda van Hees, Rutger Buschow, Kees van Beers, Rinske Claasen, Marina Slootmans, Matthijs Suijlen, Truus de Wijs, Lieke Droog en Mirjam Treffers finishte op de 58ste plaats na 21 uur, 3 minuten en 6 seconden (15e van de in totaal 18 Mix C2*). Op de kant verzorgden Menno Treffers en Jordan Verhaard het vervoer, terwijl Kees' vrouw Christa op de camping voor de catering zorgde. In totaal startten 94 ploegen.
uitslagen
foto's door Jan Klinkenberg

Lees het verslag van Ted Paxton!

 

ARB-NK-groot
Terwijl de veteranenroeiers van de vereniging genoten van de goed georganiseerde Dommelregatta in 's-Hertogenbosch moest de jeugdgroep de verenigingskleuren verdedigen bij de Nationale Kampioenschappen, die op 6 en 7 juni op de 2km lange Bosbaan in Amsterdam werden georganiseerd door de Amsterdamse Roeibond.

De harde tegenwind van vaak meer dan 25 km/h maakte het de roei(st)ers extra moeilijk. Toch werden er goede resultaten bereikt. Lotte van Ditshuizen mag zich Nationaal Kampioen 2009 noemen nadat ze in het nummer M16 4* met haar ploeggenoten Nienke Mekkes, Meike de Schepper en Milena Knappstein van RIC en Viking alle concurrentie achter zich liet.

Lotte NK ARB 2009

Maar ook de tweede plaats van Jeroen de Wit met zijn combipartner Thomas Langerak van Viking is om trots op te zijn. In het nummer J16 2x wisten zij via de voorwedstrijden en de halve finales de A finale te halen, waar ze net iets te kort kwamen om het goud op te eisen. Ook in het zwaar bezette veld van de J16 4* wist Jeroen met zijn ploegmaten van De Dordtsche, De Hoop, en Hemus een goede derde plaats te bereiken.
 
Een derde plaats was er ook weggelegd in het nummer M16 2x voor Lotte van Ditshuizen met Milena Knappstein van Viking. In het zelfde nummer wist Anne van Bergen door winst in de voorwedstrijden en de halve finales met haar combi partner Ymke van Buuren van De Dordtsche de A-finale te halen. Zij moest achter clubgenoot Lotte genoegen nemen met een zeer verdienstelijke vierde plaats.
 
In de nummers die niet voor het Nationale kampioenschap werden verroeid zijn ook nog enkele successen geboekt. In het nummer M16 4x wist Lotte het blik te veroveren en Jeroen werd beloond met een blik in het nummer J16 8+ in een combinatie met Het Spaarne, Hemus, Dordtsche en de Hoop.
 
Helaas konden niet alle jeugdgroep leden met blik naar huis komen. De tegenwind is voor Eindhovense roeiers en roeister altijd een probleem omdat het beschutte Eindhovensch Kanaal zelden condities kent die training hiervoor mogelijk maakt.
De foto's zijn weer gemaakt door coach Peter Nijman.

 

Dommelregatta
Zondag 7 juni zijn 4 Beatrixploegen met blik naar huis gegaan: de HVB-acht, de DVB-acht (baanrecord!), de Mix-dubbelacht "Blikkelhard" en skiffeur Michel van der Klei.
Foto's zijn door Grignon van Bakel gemaakt. René de Vreede heeft ook foto's gemaakt.

 

Winst tijdens finale juniorencompetitie
En ook op zaterdag 13 juni was het weer raak.  Het voltallige team uit de 11-uurgroep was uitgenodigd om op de Bosbaan te verschijnen voor de finale van de jeugdcompetitie.  Na voorwedstrijden bij Bea, Aross en Tor waren er voldoende punten verzameld voor de eindronde, waarin we mochten optreden in 2 skiffs, 2x en 4*. 

Dit keer gewapend met deugdelijk materiaal en alweer een grote fanclub van ouders kon succes niet uitblijven.  Tom van Woudenberg worstelde zich in zijn eerste roeiseizoen naar een nette zevende plaats in de middenmoot van het skiffveld in 2:17.23.  Hamer Körmeling en Sammie Ruijgrok sloegen in hetzelfde blok venijnig toe door hun heat in de 2x met 1:58.90 te winnen; uiteindelijk wist maar 1 ploeg daar nog voorbij te komen. 
Daarna even rust voordat met Maureen van Bodegom en Lieke Lingers en Tom aan het roer aan de 4* finale over 1 km. begonnen mocht worden.  Dat werd een fraaie wedstrijd, vijf banen bezet, felle zon en wind mee.  De start bracht nog niet gelijk uitsluitsel maar na een meter of driehonderd schoof de Bea-vier langzaam maar zeker voor het veld uit.  Op 500m was er een halve lengte licht en zou de strijd beslist moeten zijn maar daar bleef het toen zo'n beetje bij.  Of hier sprake was van uitputting of tactisch consolideren werd aan de kant niet duidelijk maar uiteindelijk bleef er een lengte over en was 3:59.42 goed voor de eindoverwinning. 

finale juniorencompetitie 13 juni 2009

De slot-act werd weer verzorgd door Hamer in de skiff, al was ze wel 'keikapot'.  In de start pakte ze een halve lengte op een ARC skiffeuze, die daarna goed bijbleef maar er toch niet meer voorbij kon. 2:05.22 was uiteindelijk goed voor de derde plaats.  
Alle harde werk resulteerde behalve in de blikken ook in de teamprijs; Jan (neke R) en Jan(van M) verdienden bovendien nog een oneetbare taart door in combinatie met de Honte en ARC de coachvierenwedstrijd te winnen.

 

Markregatta
Terwijl de jeugd de Beatrix-kleuren verdedigde op de Bosbaan tijdens de finale van de juniorencompetitie, leverden diverse Beatrix-ploegen strijd op de Mark in Breda. Theo en Gerard veegden in de dubbeltwee het HVC-veld aan. De dames van coach Heleen wonnen het clubdubbelvierenveld (20:48.39). Heleen:

"Helaas hebben we in onze categorie DamesClub4x geen echte tegenstand. Op zich is dat niet zo erg, want dan ga je virtueel de strijd aan met ander 4x velden (totaal 11 ploegen) en natuurlijk met het DCl4x+/DV4x+  baanrecord. We voeren in een strak tempo onze 5 km en onze  aanval op de baanrecords is geslaagd. We hadden overall de snelste Dames4x+tijd....".

Gerard en Theo deden ook aanval op HV2x baanrecord. Het is gelukt om 10 sec onder het oude baanrecord te blijven.
De concurrentie uit Brussel in de HVB2x was echter 6 sec. sneller.
Indien niet de buitenbocht was genomen maar een wat strakkere koers was gevaren, had overall winst en baanrecord tot de mogelijkheden behoord.
Volgend jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen.
 
 

Martini Regatta/Gyas Lustrumwedstrijden 2009
Een drietal leden uit de Beatrix Jeugdgroep J/M16-18 zijn 20 juni afgereisd naar het verre Groningen, waar het hele weekend op de 2 kilometerbaan van Harkstede de Internationale Martini Regatta plaatsvond. Onder omstandigheden die voor een zeilwedstrijd ideaal zouden zijn, moesten ze bij een straffe dwarswind de verenigingskleuren verdedigen.br Voor de 16-jarige Jeroen de Wit was deze gelegenheid gekozen om kennis te maken met de tegenstanders in het J18 skiff-veld. Ondanks zijn slechte start, die volledig mislukte door de zijwind, wist hij het veld toch weer in te halen en uiteindelijk op een 3e plaats te eindigen. Tien minuten later, tijdens één van de vele regenbuien, wistenAnne van Bergen en haar Dordtsche combipartner Ymke van Buuren in de M16 2x de tegenstand achter zich te laten en mochten aan het ere-vlot aanleggen om het blik in ontvangst te nemen.
Voor Marit, die in het nummer M18 1x aan de start verscheen, was na een goed geroeide race een derde plaats weggelegd. Aan het eind van de middag verscheen Marit nog een keer aan de start, maar nu in het nummer M18 2x samen met Katja Nimwegen van de Dordtsche. De 2 kilometer werd afgelegd in 07:58 wat goed was voor een tweede plaats. Anders verging het Anne van Bergen, toen ze voor de tweede keer aan de start verscheen. Nu startte ze in het nummer M16 1x en passeerde als tweede de finishlijn in 08:50. Maar door de kamprechter werd vanwege onreglementair varen de winnaar uit deze wedstrijd genomen, waardoor Anne tot winnaar werd verklaard en het blik mocht ophalen.
Van de wedstrijden zijn weer foto's gemaakt door Peter Nijman.

 

Koninklijke Holland Beker 2009
Wie in Nederland internationaal toproeien wil zien moet naar de Koninklijke Holland Beker wedstrijden gaan. 27 en 28 juni werd op de Amsterdamse Bosbaan de 115e editie van deze wedstrijd georganiseerd met een groot internationaal deelnemersveld. In het tweedaagse programma is alleen plaats voor SA en SB nummers en in het juniorenveld zijn slechts enkele nummers uitgeschreven voor JM (Junior Men) en JW (Junior Women).
Van de ambitieuze roei(st)ers uit de Beatrix Jeugdgroep was alleen Jeroen de Wit met zijn combi-maatje Thomas Langerak van het Utrechtse Viking ingeschreven in het nummer JM2x. Als 15/16-jarige roeiers waren de ambities in dit internationale veld natuurlijk bescheiden. Het bereiken van de finale was hun ideaal, maar bleek net niet haalbaar. Op zaterdag moesten ze na een sterk geroeide race met 0,15 seconde de ploeg van het Engelse St Albans College voor laten gaan voor de begeerde plaats in de finale. De eerste en tweede plaats waren voor een Zweedse combiploeg van Halmstad G&RF / Strömstad RK en een combiploeg van Höganäs RF / Öresjö SSRS uit Denemarken.
De tweede start op zondag leverde een vergelijkbaar beeld. Hoewel de tijd van 7:08,44 voor Jeroen en Thomas een Beatrix-verenigingsrecord voor hun nummer J16 2x betekende, was het 1,17seconde te weinig voor de begeerde finaleplaats.
Behalve de geweldige ervaring van het starten op een echte internationale wedstrijd, geldt (als troost) dat ze nog twee jaar kunnen doorgroeien en dan nog steeds als JM2x deel kunnen nemen.
Natuurlijk zijn er weer foto's gemaakt door coach Peter Nijman.

 

NSRF
Traditiegetrouw worden in het eerste weekend van juli de laatste nationale wedstrijden van dit roeiseizoen gehouden. Ook nu heeft de jeugdgroep weer prima prestaties neergezet. Door vakanties, examens en andere zomerse bezigheden was de Beatrix afvaardiging maar 6 roei(st)ers sterk. Samen namen ze gedurende de twee dagen deel in 19 nummers. Hierin werd 7x een eerste plaats opgeëist en 6x een tweede plaats. Het doel dat de Jeugdgroep zich dit jaar had gesteld (eindigen in de eerste helft van het veld) is dan ook ruim gerealiseerd.

In het nummer M16 4x werd zowel een eerste als een tweede plaats werd gescoord. Lotte, die in dit nummer samen met Viking en RIC eerder dit jaar al Nationaal Kampioen was geworden, won weer. De M16 4x van Anne van Bergen met combipartners van Dordtsche, Jason en Zwolsche startte in hetzelfde nummer en werd tweede. In de M18 2-behaalde Nanette met Rieneke Gerkema van Hemus een tweede plaats, maar verbeterde daarbij wel hun eigen record van eerder dit jaar met 6 seconden. Jeroen realiseerde met Thomas Langerak van Viking ook een Beatrix verenigingsrecord door in het nummer J16 2x de twee kilometer af te leggen in 7:02. Dit is 45 seconden sneller is dan het record uit 1999.

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen wordt er ook gestart in de "grote nummers". Lotte roeide mee in een M16 8+ en Nanette in een M18 8+. Beiden bereikten daarbij een tweede plaats. Voor Jeroen was een eerste plaats weggelegd in een J16 8+, die op kleurrijke wijze gevormd was met roeiers van Hemus, de Hoop, Dordtsche, Beatrix, Naarden, Viking en Pampus.
Ook in de kleine nummers waren er successen. In hun skiffjes roeiden Anne, Lotte en Jeroen alle drie in hun wedstrijd als eerste over de eindstreep en kregen daarvoor een blik.

Het drukke programma was voor de coaches afzien. Bij de benauwde warmte moest de ruim 2 kilometer lange Bosbaan dus 19 keer heen en weer bedwongen worden op de vouwfiets. Soms werd dat zelfs aangevuld met een verlengde etappe naar het erevlot. Voor een bezigheidstherapeut dus een inspannende bezigheid.

Natuurlijk zijn er weer foto's gemaakt die te zien zijn via deze link.

 

Beatrix Najaarswedstrijden
De definitieve uitslagen van de Beatrix Najaarswedstrijden.
De tijden zijn per blok blijven staan en onder de uitslagen zijn ook de uitslag van de verenigingsprijs en de gehanteerde correctiefactoren geplaatst. 
Voor de volledigheid een kleine toelichting op de uitslagen:
Per veld van 2 of meer deelnemers is een blik uitgereikt. De winnende tijd is bepaald door de tijden van de drie afstanden afzonderlijk om te rekenen naar 1000m tijden en deze drie tijden bij elkaar op te tellen tot een totaaltijd. De sprint telt hierdoor dus vrij zwaar mee.
 
Een vijftal ploegen was als enige in hun veld. Van hen hebben is de tijd gecorriggeerd en op basis van de gecorrigeerde tijd is de winnaar bepaald.
 
Tenslotte is de verenigingsprijs bepaald, door per vereniging te kijken hoe vaak ze een 1e, 2e en/of 3e positie hadden behaald. Per positie is respectievelijk een puntenaantal van 4, 2 en 1 punt toegekend. Beatrix is uiteraard buiten mededinging gelaten. Breda heeft uiteindelijk als vereniging het beste gepresteerd. De totstandkoming van dit puntenaantal staat ook in een tabelletje. 

De foto's van de Beatrix Najaarswedstrijden zijn gemaakt door Peter Nijman.

 

Winst op Moordregatta
Beatrix ging op 3 oktober wederom naar huis met de Bockenrijdersbokaal.

bokaalmoordregatta2009jpg

Blik trokken Lotte van Ditshuizen (M161x), Lianne Hoorneman (M181x), M14 4* met Sammie Ruijgrok, Hamer Körmeling, Maureen van Bodegom, Lieke Lingers en stuurman Tom van Woudenberg, de DVB-acht met Mirjam Coelen, Marjolein Arps, Antoinette Klawer, Conny de Vreede, Carla Schol, Enid Gremmée, Jos van der Weele, Joyce Peels en stuurvrouw Clarette Aanraad, DVB2x met Lieke Droog en Mirjam Treffers en tot slot  Gerard Egelmeers (HVB1x).
Voor alle uitslagen: klik hier.

Foto's van de Moordregatta (1e blok en deel van het 2de blok) staan op de fotosite van Peter Nijman.

 

BTC-1, Beatrix Trial Competitie 2009-2010
De laatste jaren werden interne trials nog maat sporadisch georganiseerd. Heleen Koggel heeft voortvarend iets gedaan aan dit euvel: met ingang van dit jaar zal er jaarlijks een trialcompetitie worden gehouden, met een eindklassement. De Beatrix Head Trial zal ook onderdeel uitmaken van dit klassement.

Op 10 oktober werd de eerste BTC van het eerste seizoen geroeid. De uitslagen.

 

Thêta Herfst Regatta
Foto's van de Thêta Herfst Regatta op 17 oktober (1000, 250 en 2100 meter) zijn gemaakt door Norbert van Bodegom.

 

Novembervieren 2009
Aan de Novembervierenwedstrijden, die op zondag 1 november op de Amsterdamse Amstel werden verroeid, is door diverse Beatrixleden deelgenomen.
Lotte van Ditshuizen won zondag 1 november in een Beatrix-Vikingcombinatie overtuigend het M16 4x+ -veld.Ze had met haar ploeg slechts 15:15,04 nodig voor het 4 kilometer lange traject. In hetzelfde veld eindigden Anne van Bergen en stuurvrouw Marit Bloemendal op de 6de plaats in een Jason-Beatrix-TOR-Dordtsche-combinatie in 16:08,72.
Jeroen de Wit eindigde in het J16 4x+ -veld in een Viking-Breda-Beatrix-Spaarne-combinatie op de tweede plaats in 13:41,45 (1:42,5/500m gemiddeld).
Bij de volwassenen eindigden de dames AnneLize Hoftijzer, Irma van der Kaaij, Christine Nabuurs, Elien Meijer (sl) en stuurvrouw Marjolein Koggel in het DCl4x+-veld op de vierde plaats in 15:34.74. Bij de heren deden twee ploegen mee: de HVC4x+ (Ron van Gendt,Tijs van Wershoven,Theo van der Putten, Gerard Egelmeers (sl), stuur NN) eindigde op de tweede plaats in het C-veld in een tijd van 14:23.46, terwijl de HVB4x+ (Tom Jansen, Rens Sanderse, Jaap Haartsen, Ger van der Laan (sl), st: N.N.) op de 7de plaats eindigde in het B-veld (14:40.06).
Niet onvermeld mag de overwinning van (nu nog) Beatrix jeugdlid Nanette van Ditshuizen blijven: zij won met de Middengroep Dames van de ESR Thêta het DO4+-veld met een tijd van 14:48.23. 
Alle uitslagen.

 

Linge
Op 7 november 2009 was Beatrix wederom met een grote delegatie vertegenwoordigd in Leerdam. Michel van der Klei won het H1x veld (25:02), de dames veteranen-B acht (coach Peter Bouma, stuur Clarette Aanraad, Mirjam Coelen (sl), Marjolein Arps, Antoinette Klawer, Sabine vd Bussche, Lonneke Yo, Conny de Vreede, Jos vd Weele, Enid Gremmée) met de Coupe des Dames naar huis, als snelste damesacht (23:04). Lieke Droog en Mirjam Treffers wonnen het D2x veld (25:49).
Uitslagen.

 

BTC-2, Beatrix Trial Competitie seizoen 2009-2010
De uitslagen van de BTC op 22 november.

 

Hel van het Noorden,
Beatrixlid Gerard Egelmeers heeft zondag 29 november het veteranen skiffveld gewonnen tijdens de Hel van het Noorden in een tijd van 27:09.79.

 

Beatrix Head Trial
Op 13 december werd de Beatrix Head Trial verroeid. De uitslagen tellen mee voor het BTC-klassement.
Op de site van Peter Nijman staan foto's van het eerste en het tweede blok.
Jan Klinkenberg heeft foto's gemaakt tijdens het tweede en derde blok.
Norbert van Bodegom heeft foto's gemaakt van alle blokken.

 

BYOE
Als voorbereiding op Ergohead en ErgoMarathon werd op 20 december de BYOE georganiseerd, Bring Your Own Erg.
Hans van Bodegom heeft wat foto's gemaakt.

<<  December 2022  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  7  81011
1214161718
2122232425
2628293031 
BWR

 

 

 

Onze sponsors