Beatrix Ergometer Kampioenschappen 2014
Op 5 janauari organiseerde Methuselem wederom de BEK.De individuele uitslagen zijn te downloaden via deze link en de estafetteuitslagen hier

 

Beatrix Trial Competitie 4, seizoen 2013-2014
Geweldige weersomstandigheden hebben er voor gezorgd dat de trial van 19 januari 2014 een sportief succes is  geworden. Maar liefst 21 ploegen van Beatrix en 3 ploegen van Thêta streden op het Eindhovens Kanaal tussen paal 60 en 90.

De uitslagen (zie hier) worden bepaald door het gebruik van correctiefactoren voor leeftijd en boottype. De organisatie feliciteert Harry Droog met zijn verrassende en zeker ook klinkende overwinning. Hulde!

De BTC wordt vervolgd tijdens het Trainingsweekend van 15-16 februari. Houdt de website in de gaten.

Foto's van Blok 2 en Blok 3 zijn in Jan Klinkenberg's picasa album te zien.

 

Beatrix Trial Competitie 5, seizoen 2013-2014
De uitslagen van de BTC tijdens het trainingsweekend van 15 en 16 februari zijn bekend. Ze zijn in te zien via deze link.

 

Winst op H4K, Head en Skiffhead 2014
In het weekend van 15 en 16 maart won de HVB-acht tijdens de Heineken Vierkamp de 2500 en de 5000 meter. 

Door een 6de plaats bij de sprint eindigden de mannen op de tweede plaats in hun eindklassement. De DVB4* werd tweede op de 2500 en de 5000 meter en won de sprint en eindigde ook op de tweede plaats in hun klassement.

In het weekend van 22 en 23 maart was de Head of the River. De HVB won in hun veld. 
Alle uitslagen Head of the River 2014.

Uitslagen Tweehead, 29 maart.

Op 30 maart was de Skiffhead. Gerard Egelmeers won het HVC-veld, Floris Lievens het HVA-veld en Harry Droog het HVH-veld.
Uitslagen Skiffhead.

 

Juniorencompetitie 13 april 2014
Uitslagen
Foto's zijn gemaakt door Norbert van Bodegom.

 

Blikken op de ZRB
In het ZRB-weekend zijn er 2 blikken gewonnen door Beatrix.
Bij de junioren werd Thomas Buise eerste in zijn A-heat in het J181x-veld.
Kees van Beers won de HV1x.

 

Geslaagde Dutch Masters Open-weekend, met foto's
Afgelopen weekend 14-15 juni 2014, werd Beatrix door een groot aantal Masters ploegen vertegenwoordigd op de Willem Alexander roeibaan te Zevenhuizen.

Op zaterdag startten Elien en Anne-Lize hun eerste wedstrijd. In de W1x A-C roeiden ze naar een verdienstelijke 1ste en 3de plaats.
Daarop volgend kwamen Alie en Inge in de W 2- A-C in actie. De harde tegenwind was net iets te veel voor deze lichtgewichten. In de M1x E werd Kees van Beers derde. Hij had de strijd tegen de harde wind in doorstaan, zoals hij zei, door 3x niet om te slaan.

De mannen dubbeltwee werd vertegenwoordigd in het M2x B veld door 2 Beatrix ploegen. Leon en Duuk roeiden naar een 4de plek terwijl Martien en Stan naar het erevlot voeren,  om hun medaille in ontvangst te nemen. In het nummer W4x- A startte de B4x met Elien op slag en eindigden,  een beetje onverwacht,  op nette 3de plaats in een veld van jonge ploegen.
Later in de middag starten niet alleen de B-dames in de W4- A-C. De W 4-C ploeg van coach Ignace,  startte als eerste weg. Enkele seconden later ging de ‘jonge’ 4- van Heleen er achter aan en kwamen als 3de over de finish, de ploeg van Ignace eindigde als 4de.

De eerste zonnige dag van de DMO zat er op. Helaas was er weer veel wind die straf tegen stond.

Op zondag moest Kees vroeg uit de veren om zijn wedstrijd in de M1x D te starten. Marieke finishte samen met Marije (RV Breda) de W2xA, op een nette 3de plaats. De W4x B werd 4de in een veld van 7 ploegen.

We sloten dit geweldige weekend af met een waar spektakel.  Als klap op de vuurpijl had Beatrix maar liefst 2 dames achten ingeschreven, de ploeg van Ignace in het C veld en de ploeg van Ger in het B veld. De ploegen met de verschillende leeftijdscategorieën starten in hetzelfde veld maar de oudere C ploegen (gem 43jr) moegen eerder weg dan de B (gem 36 jr) en A (gem 27 jr) ploegen.  De B dames werden 3de en de C dames 4de in een veld van 7 ploegen.

Een prima weekend, een aanrader voor alle Masterploegen.
Zie hier voor de uitslagen 
Zie hier voor de foto´s

 

Nautilus Triatlon
Op zaterdag 6 september 2014 hebben Elien (roeien), Christine (fietsen) en Marieke (hardlopen) deelgenomen aan de Nautilus Triatlon op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen.

Een leuke wedstrijd waar je alleen, met een team van twee of drie persoenen aan deel kunt nemen. Ook met betrekking tot de afstanden heb je keuze. De dames hadden ingeschreven als team, ieder startte in de eigen specialiteit. De strijd werd aangegaan met 2 herenteams, 2 mixed teams en nog 1 damesteam. Van de 6 teams, behaalden de Beatrix dames de eerste plaats!

Ook Beatrixlid Janneke Duker deed mee. Zij behaalde in het individuele open damesklassement een keurige 2de plaats. 
De foto’s zijn gemaakt door Heleen Koggel.

 

Beatrix Trial Competitie 1, seizoen 2014-2015
Deze eerste BTC van het nieuwe sezoen vond plaats op 21 september.
Klik hier voor de uitslagen. Klik hier voor foto's van het 2e en 3e blok. Met dank aan Jan Klinkenberg.

 

Tromp Boat Races 2014
Op zaterdag 18 oktober werden in Hilversum de Tromp Boatraces verroeid. Een wedstrijd die jaarlijks kan rekenen op een groot aantal inschrijvingen, van junior tot veteraan en bedrijfsacht. Dit jaar startten er 588 ploegen met in totaal 1040 roeiers, waaronder 2 ploegen van Beatrix.


De heren veteranen C (Ignace van den Heuvel, slag, Grignon van Bakel, Frederik Bosma, Aart- Jan Hoeven, boeg, en stuur Jos van der Weele) hebben hier blik getrokken in het VC4+ veld. Coach van de vier is Eugène Raemaekers. 

Blik VC4+

Foto's en mooie filmpjes zijn te vinden via de site www.trompboatraces.nl.

 

Novembervieren 2014
Zondag 2 november deden vijf boten met Beatrixroeiers mee. Alle boten behaalden de tweede plaats in hun veld.
In de ochtend roeide Lieke Droog in een combiploeg in DVC4* en startte de DVA4* met Christine Nabuurs op slag. In het middagblok startten  HVA4+ met Floris Lievens en HVH4+ met Ton Kemmere op slag. In het laatste blok startte HVC4* met Ger van der Laan op slag.

 

Glas voor Dames Veteranenacht
7 Beatrix teams hebben op 8 november deelgenomen aan de Lingebokaal, een tijdrace over 6 km op de bochtige Linge. De dames veteranen 8 met op slag Antoinette Klawer, en strak gestuurd door Peter Bouma, hebben 'blik' getrokken in hun veld. Door samenwerking met de glasfabriek werden dit jaar voor het eerst glazen blikken uitgedeeld.

 

Beatrix Trial Competitie 3, seizoen 2014-2015
(BTC-2 is onderdeel van de Beatrix Winterrace die op 29 november plaatsvond. Uitslagen BWR)

De uitslagen van de Trial van zondag 14 december is te vinden via deze link.

Van het tweede blok is een filmpje gemaakt. Deze staat op youtube.

 

<<  Februari 2023  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  3  4  5
  8  91011
1316171819
2022232425
27     

 

 

Onze sponsors