PNP 2015
Op 2 januari roeide en flink aantal leden heen en weer naar Paaltje nul, de plaats waar het Eindhovens kanaal uitmondt in de Zuid-Willemsvaart. Deze eerste PaaltNulPrestatietocht lijkt  een traditie in de winter te worden, want op 27 december werd deze tocht herhaald, ook nu weer zonder pauze.

In januari maakte Grigon een korte filmische impressie.

BEK 2015
Uitslagen Beatrix Ergometer Kampioenschappen, 4 januari 2015, georganiseerd door de Harmenacht.

 

Trainingsweekend en BTC-5
In het weekend van 28 februari/1 maart werd het jaarlijkse trainingsweekend gehouden. Als afsluiting werd op zondag een trial verroeid in het kader van de Beatrix Trial Competitie. De op 25 januari geplande BTC ging niet door vanwege ijs.

De uitslagen van de BTC op 1 maart 2015 staan hier
De winnaars overall vind je hier.

Bovendien is er nu ook een individueel klassement beschikbaar en een verbeterklassement.

Foto's: https://www.facebook.com/ERVBeatrix en op de picasa pagina's van Jan Klinkenberg.

Filmmateriaal BTC-5, aangeleverd door Bram Hakstege en Grignon van Bakel

Foto's BTC-5, gemaakt door Bram

 

Head of the River, 21 en 22 maart 2015
De Head of the River zit er weer op. Alle ploegen hebben behoorlijk gepresteerd. Zaterdag was het voor Beatrix-begrippen redelijk onstuimig water, op zondag was het weer beter met zelfs in de middag een uitbundige zon.
De uitslagen.
Er zijn geen blikken getrokken, maar wel 4x een 2e plaats: de HVB'Floris8' (overall 5/70), de Dames VC8 (overall 7/33), Lieke Droog in een DVC-combivier met Willem III/Thyro Hunze (overall 4/70) en de Jan4 (overall 26/47). De foto's van zondag zijn  door Jan Klinkenberg gemaakt.

De MixCl8+ (OnuitroeibaarMethusalem) is 4e geworden, met de 25e Head-start van Ton Kemmere. De J18 combi (Douwe/Robert) is 7 geworden. De J16 combi (Jelle) is 10e geworden .
HVD 8+ (Ignace) is 7e en HVD8+ (Hans) is 21e geworden in hun veld.
HCl4x+ (Frank) is 5e geworden. HVF 8+ (Peter) is zeer netjes 4e geworden in het F-veld.
In hun velden zijn de HVC 4x+ (Ger) 3e en de DVC 4x+ (Rianne) ook 3e geworden.

De Beatrix-deelnemers:

zaterdag    wedstrijdnummer
14:02 020: HVA-E 4* Janvier Jan Viguurs
14:02 020: HVA-E 4* Q-Blues Ger van der Laan
14:23 019: HVE-H 8+ HVF8 Peter Nijman
14:55 031: MixCl8+ OnuitroeibaarMethusalem Ton Kemmere

zondag       wedstrijdnummer
10:00 018: HVA-D 8+ Baby Blues Floris Lievens
10:00 018: HVA-D 8+ BOO Ignace van den Heuvel
10:00 018: HVA-D 8+ Harmen8 Hans Pflug
10:24 022: DVA-E 4* Roze Pekskes Rianne Dekker
10:24 022: DVA-E 4* Thyro/Willem III/Beatrix/Hunze Lieke Droog
13:31 013: J18 4* Roosendaalse/Beatrix/TOR Douwe / Robert
13:34 014: J16 4* Roosendaalse/MWC/BEA Jelle
13:42 024: HCL 4* Stanvier Frank Overes
13:51 021: DVA-E 8+ DVC8 Antoinette Klawer

 

Winst op Tweehead en Skiffhead 2015
Winst op Skiffhead!
29 en 29 maart deden Beatrix-roeiers mee aan de Tweehead en de Skiffhead.  De DVC2x met Elien en Anne-Lize hebben de golven en wind getrotseerd, en zijn  5de in hun veld geworden en overall 14/19.
Uitslagen Tweehead.

Op zondag tijdens de Skiffhead werd Lieke in de DVB1x 4e, en daarmee 10e overall van 39. Floris heeft wederom VA1x gewonnen en was daarmee 2e overall. Tom werd 2e in LVE1x (48/144) en Kees 16e in VE1x (115/144). Het laatste blok (zonder Beatrix-roeiers) werd afgelast wegens verwachte windstoten van 100 km/uur.
Uitslagen Skiffhead.

 

Amsterdam Masters 10 mei 2015 en 11-stedenroeimararathon 15/16 mei
Amsterdam Masters

Op de bosbaan zijn 2 dames ploegen van Beatrix de 1000m sprint gestart.
In de DV2- zijn Alie en Inge 5e geworden, in een tijd van 4:28.19. En de
DV8+ is 2e geworden in een tijd van 3:42.79.

 

11 Steden Roeimarathon
Als invaller heeft Erik-Jan meegedaan met het Mix team van RIC op de
elfstedenroeimarathon. Ondanks de pittige omstandigheden heeft Erik-Jan
met dit team het mix veld weten te winnen.

Oproeien naar de start.

11 steden roeimarathon Start

Het  behaalde 11-Steden kruis.

11 Steden Roei Marathon 

 

3x winst op het Spaarne
Op 31 mei hebben een aantal Beatrix-ploegen de wind en golven getrotseerd op de Spaarne Lenterace.

De aftrap werd gedaan door de dames van Onuitroeibaar (Attie en co) in het DCl 8+ veld, daar werden ze 3e. Tom Jansen combineerde met Johan de Haan (de Laak) en zij wonnen het HVE 2x veld (ook alle categorieën, B tot H).

In het middagblok heeft Tom ook nog geskifft. Hij werd 2e in het HVE 1x veld. De DVC 8+ (Antoinette en co) heeft in dit blok het DVC 8+ veld gewonnen.

Het was spannend of het 3e blok verroeid zou worden. De wedstrijdleiding heeft uiteindelijk toch besloten om het 3e blok door te laten gaan, ondanks de vele wind en regen (zeg maar zware storm).

Methusalem (Ton en co) startte in het HVH 8+ veld en werd daar 3e. In hetzelfde gecombineerde 8+ veld, ging de BOO 8+ (Grignon en co) dermate snel dat de ploeg in het HVD 8+ veld als eerste eindigde en het overall veld ook heeft gewonnen (D tot H).

 

2x winst op de Dommelregatta en een geslaagde
Zondag 7 juni 2015 heeft een groot aantal Beatrix ploegen deelgenomen aan de Dommelregatta. In tegenstelling tot een week eerder was er deze dag een brandend zonnetje, amper wind, en weinig golven.

In het eerste blok werden Lieke en Janneke 1e hun veld D2x. In het DVC 4x+ veld werd de ploeg van Gerdien en co (op hun 1e wedstrijd buiten Beatrix) 8e. Ook 1e in dit blok werd de M8x+ (de Jannen met idd 16 riemen), echter er was niet zoveel tegenstand. Wel 1e in dit blok werd in de M8+ de BOO 8+ (Grignon en co), en met de snelste dagtijd.

In het middagblok kwamen de HV4x+ aan bod en er deden 2 Beatrix ploegen mee in het HVB 4x+ veld, de Stan 4 (zonder Stan en met Frank) werd 2e. En de ploeg van Edwin (gecoached door Truus) werd (ook op hun eerste wedstrijd) 4e in dit veld. De laatste ploeg die namens Beatrix over de baan ging was een Mix8+ (Peter Nijman en co). Deze ploeg werd 2e. Dat is een nette prestatie daar 2 van deze ploeg al in de D2x geroeid hadden.

Ook wedstrijd gerelateerd: op de Bosbaan is deze zondag Mirjam Treffers geslaagd voor het examen kamprechter A.

 

1x winst op DMO, foto's en een geslaagde
Zaterdag 13 juni waren de Dutch Masters Open 1000m sprintwedstrijden op de WA baan te Zevenhuizen. I.t.t. wat de naam doet vermoeden, waren het niet alleen de veteranen, maar ook jeugd en bedrijfsroeiers die de baan over gingen. Beatrix startte in totaal in 9 nummers. Bij de 1000m sprintwedstrijden is het vrij gebruikelijk dat een ploeg in verschillende nummers start.

Qua omstandigheden was het het best te omschrijven als zeer stevige wind mee tot zijwaarts, en na het eind van de dag werd de golfslag steeds groter.
In de DVB 2x startten Elien en Rianne, en zij werden 1e het veld. Daarna startten Inge en Alie in DVC 2- en zij eindigden als 6e.
Vervolgens was het de beurt aan een gedeelte van de HVD8 BOO om in de HVD 4- (Grignon en co) te golven te trotseren. Zij werden 3e. Een ander gedeelte van BOO (Frank en Ed) startte in de HVC 2- en werden 3e. In de
DV8 kwamen 2 damesploegen van Beatrix uit. Elien en Co werden 4e, en Antoinette en Co werden 5e. Elien en Co startten (uiteraard) ook nog in de DV4x- en werden daar 4e. Als afsluiter van de dag werden ook nog de HV8+ het golfslagbad opgestuurd. De HVD 8+ BOO (Grignon en co) zijn nog net niet afgezonken tijdens de race, maar water van de start naar de finish dragen is niet bevorderlijk voor de snelheid van de boot.
Uiteindelijk kwamen ze als 4e over de streep.

Foto's van de DMO, gemaakt door Heleen Koggel.

Ook wedstrijd gerelateerd: afgelopen week is Heleen Koggel geslaagd voor de opleiding KNRB Roeicoach 3.

 

Beatrix Got Talent
Op 20 juni vond de inmiddels traditionele BGT wedstrijd plaats (Beatrix’s Got Talent) voor alle leden in instructiegroepen en hun instructeurs.

12 “pupillen” en 4 instructeurs gingen tweemaal over de baan in een verbeten boord-aan-boord race over 400 m tussen paaltjes 116 en 120. Dit gebeurde in Cvieren en Ctweeën. Vooral de met glad materiaal verwende instructeurs verzuchtten dat het “erg zwaar” was.

Ondanks pogingen om via creatieve correctiefactoren de uitslag te beïnvloeden kon de wedstrijdleiding niet voorkomen dat een instructeur met de eerste prijs aan de haal ging. Gelukkig waren de andere prijzen voor de pupillen. Nogmaals gefeliciteerd Gerdien, Karin en Wanda.

Dankzij de inzet van velen was het een geslaagde middag. Bedankt! 
Foto’s zijn hier te vinden (door Hans de Graaff).

 

2x winst op Markregatta
Zaterdag 27 juni is er door een 7-tal ploegen van Beatrix op de Markregatta bij RV Breda gestart. Dit is een boord-aan-boord wedstrijd over 5km op de Mark, met als aardigheid een staande start onder de spoorbrug van HSL-lijn bij de A16, waardoor de eerste 200m niet te zien is welke ploeg het beste uit de startblokken is gekomen.

In het eerste blok werd begonnen met de HV8+. In het HVD 8+ veld werd BOO (Grignon en co) 2e, met overall een 2e snelste tijd. In het HVE veld werd de 8+ van Peter Nijman en co wel 1e. Daarna werd de DVA 4x- gestart. Hier werd de ploeg van Elien en co 2e.
Alhoewel ze niet in hun veld gewonnen hebben, is de prestatie van de ploeg 'ploegHeleen' (vers uit de instructie) zeer knap. Met een mix- opstelling kwamen ze (Paul en co) net tekort in het H C4x+ veld.
Vergelijkbaar, maar dan net andersom kwamen Lieke en Janneke uit in het Mix 2x veld, en daar waren ze sneller dan mixploeg van Barendrecht.
In het 2e blok startte de ploeg van Edwin (gecoached/gestuurd door Truus) hun 2e wedstrijd. Deze ploeg werd 2e in het HVB 4x+ veld. Last but not least om het zo te zeggen, startte de Stan 4 (zonder Stan en met Frank) in het HCl4x+ veld, en veegde daar het veld aan en werden dus ook 1e.

 

Winst op Nautilus Triatlon
Afgelopen 12 september was de Nautilus Triatlon.  Een wedstrijd bestaande uit roeien
(3km), hardlopen (5.3km) en fietsen (21.2km) op/rondom de Willem
Alexander baan.
Vanuit Beatrix werd er gestart in de "Team Dames" categorie. Dit was
samengesteld uit Elien , Rianne en Kim.
Door het roeien en fietsen te winnen en 2e te worden bij het hardlopen,
hebben ze bij de dames teams de triatlon gewonnen.
Uitslagen. Foto's.

 

Fisa Masters 2015 Hazewinkel
Van 10 september tot 13 september vond in Hazewinkel (te België) de FISA Masters 2015 plaats.
Dit is een sprint wedstrijd over 1000 m en daar hebben ongeveer 3500 roeiers aan meegedaan in de categorieën van A tot en met K ! (zowel bij de vrouwen als mannen).

Vanuit Beatrix hebben er 2 roeiers aan deel genomen.
Bij de Mannen heeft Arjan Buist in de M C1x in zijn heat de 2e tijd
neergezet, in een veld met 16 heats en had hiermee ongeveer 40e tijd in
een veld van 114 skiffeurs.
Ook heeft Arjan in de M C2x gestart, samen met voormalig Beatrix lid
Sander Roosendaal. Zij werden 4e in hun heat en hadden daarmee de 18e
tijd van de 99 startende 2x-en.

Bij de vrouwen heeft Lieke Droog gestart in de 1x en 4x. In het W B1x
veld werd ze 3e in haar heat , en had daarmee de 12e tijd van de 39
skiffeuzes. In de 4x combineerde ze met Thyro, en daarin heeft ze zowel
Dames C , B en A gestart. Bij C werden ze 2e in de heat en hadden daar
de 23e tijd van 47 ploegen. Bij B werden ze ook 2e in de heat, met de 9e
tijd op 33 ploegen. En in de categorie A, waren ze 4e in de heat, en dat
was een 12e tijd op de 25 ploegen.

Volgend jaar is de FISA Masters te Kopenhagen (Denemarken) van 8 tot 11 september.

 

BTC-1, seizoen 2015-2016
Op zondag 27 september werd de eerste BTC van het nieuwe seizoen verroeid. Veel nieuwe ploegen deden enthousiast mee. Uitslagen.

 

Blik op Moordregatta
Zaterdag 3 oktober werd de Moordregatta verroeid. De wedstrijd is over 6.5 km, maar voor de jeugd is er een wedstrijd over 2km.
De Jeugd begon de dag. De M18 2x eindigde 2e, de M16 2x waren net iets sneller, maar waren de enigen in hun veld.Dit was helaas ook het geval bij de andere jeugd.

Loes was in de M18 1x net iets sneller dan Floor in de M14 1x. Matthijs startte zijn eerste wedstrijd in de (M14) 1x, en was net iets langzamer dan de eerder genoemde meiden.
De 6.5 km wedstrijd was aanzienlijk beter gevuld qua velden. Bij de H8+ startten 3 Beatrix ploegen, na de leeftijdscorrectie was de Harmen8 4e, 'Blik op oneindig' 2e, en de Nijman8 weer 1e.In de H4x+ werd 'hUvdP' (met invaller Richard) 7e. In het D4x+ veld eindigde de ploeg van Aurore ook 7e. De mix van Onuitroeibaar en Methusalem was de enige Mix8+, en daarmee ook de snelste. Dit was ook het geval voor de M18 4x+ die na de 2km in de ochtend, ook nog een keer de 6.5 km zijn gestart. Helaas hadden ze geen tegenstand.
Helaas niet zoveel gewonnen als vorige jaren, maar al met al toch een mooie roeidag.

 

Tromp Boat Races
Zaterdag 17 oktober vonden alweer de 30e Tromp Boat Races plaats op het
Hilversumse Kanaal. Dit jaar waren er de meeste inschrijvingen tot nu
toe, rond de 630 startende ploegen!

Helaas was de Beatrix afvaardiging niet zo groot dit jaar!
Onder a-typische TBR miezerende regen, maar met biljartlaken strak
water, startte Douwe in de J18 1x, broer Jelle lag in de lappenmand.
Itt de trial waar Douwe te hard was gestart, gebeurde hier het
tegenovergestelde. Helaas is de wedstrijd dan maar 5.3 km, en is het
lastig om in laatste deel dit weer in te halen, resulterend in 29e plaats.
"Iets later" startten de V1x-en. Hier startte Ignace (skiff debuut op
nationale wedstrijd) in de VB1x en werd daar 6e en 20e overall (van de
49). "Het viel niet tegen, maar die eend en beslagen glazen zijn niet
ideaal...". Als ongeveer de laatste van het 1e blok startte Tom in de
VE1x . Hij werd 4e in het VE1x veld, en overall 27e (ook 49 dus).
In het 2e blok startte een deel van BOO- 8, met een iets andere
samenstelling dan de winnende combinatie van het jaar eerder. Grignon,
Ed, Frank en Aart-Jan met stuur Jos startte in het VD4+ veld. Ze werden
op 8 seconde 2e in het VD4+ veld, en 11e van overall 21 ploegen.
"Achteraf (is mooi wonen..) had het toch nog wel wat harder gekund....8
seconde...".
Al met al op deze zeer strakke en perfect georganiseerde wedstrijd, was
het toch een mooi dagje roeien.

 

Winst op de Lingebokaal
Zaterdag 7 november was de Lingebokaal. Deze wedstrijd is ongeveer 6 km en vindt plaats tussen Kedichem en Leerdam.
Vanuit Beatrix startten er dit jaar 4 ploegen.

In het eerste blok startte de Jan4 in het H4x+ veld. Ondanks de vele inschrijvingen was het veld slechts opgesplitst in 2 categorieën: tot en met VC, en een categorie alles daarboven. In deze laatste werden ze 5e, "iets wat tegenvallend, het gaatje naar de VE is iets te groot" aldus één van de roeiers.
In hetzelfde blok startte ook de DVBC8+. Uit de rubriek "Reserves startten altijd..." waren er wat laatste-minuut wijzigingen. Met de strak sturende inval- stuur Eugène roeiden ze exact 5851.1 meter in 1422 seconde, en werden daar in het D8+ veld 6e.
In het 2e blok kon Eugene zelf aan de bak als roeier in de Nijman8. Zonder de leeftijdscorrectie werden ze in "HVD8 en ouder"-veld netjes 2e. Ruim de snelste HVF8, maar helaas....
Maar "Lest Best", om het zo te zeggen. In het 3e blok startte "CnöschjesVOM" in het MixC4x+. In de Ollandse Loop hebben ze in 25:16 de afstand geroeid en daarmee de concurrentie op minuten achterstand gezet.

Lingebokaal2015

 

PVP 2015, Lieke tweede plaats!
14 en 15 november was de Paul Veenemans Prijs 2015. Opgedragen aan multisporter Paul Veenemans, wordt deze drie/vierkamp ieder jaar door een andere roeivereniging georganiseerd. Twee jaar geleden was de wedstrijd bij Beatrix, dit jaar werd de wedstrijd georganiseerd door de C.R.&Z.V. Dudok van Heel te Breda.

De drie/vierkamp bestaat uit de onderdelen: hardlopen, fietsen, schaatsen en roeien. De atleet moet minimaal 3 onderdelen starten, waarvan het roeien verplicht is.

Vanuit Beatrix was er slechts een deelnemer. Lieke Droog startte de onderdelen fietsen, hardlopen en roeien. Ondanks het hele snelle roeien, en goede fietsen, was het overall net niet voldoende om als de snelste DamesVeteraan te eindigen. Lieke eindigde dan als 2e. Ze is redelijk tevreden over haar resultaat, maar denkt dat het toch nog iets beter kan: "Dus op naar de komende Paul Veenemans Prijs!".

De volgende PVP zal door Daventria georganiseerd worden te Deventer. En de organisatie ziet graag dat er nog meer deelnemers aan de start verschijnen.

 

BTC-3, seizoen 2015-2016
Op 20 december werd de derde BTC verroeid (de op 30 november verroeide Beatrix Winter Race geldt als tweede BTC in het eindklassement. Zie hiervoor Uitslagen BWR).

Uitslagen BTC-3.

Sybold heeft foto's gemaakt.

 

Agenda

<<  Maart 2023  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
1416171819
202122232526
27293031  

 

 

Onze sponsors