Film Styx bij NatLab

Evenement

Titel:
Film Styx bij NatLab
Wanneer:
ma, 25. maart 2019, 19:00 h
Categorie:
evenement

Omschrijving

Op maandag 25 maart aanstaande organiseert de PZV een 'winter-activiteit' met het huren van de bioscoopfilm Styx bij het Natlab in Eindhoven (Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven).

De film draait om 19.00 uur. Naast leden van de zeilverenigingen (PZV - ASML en Beatrixhaven) zijn leden van ERV Beatrix van harte welkom. De speciale PZV-prijs voor het filmbezoek is € 10,--. Na afloop van de film is er gelegenheid om te discussiëren over de inhoud van de film in het restaurant.

Mogelijk zijn er leden van onze vereniging, die belangstelling hebben om de bioscoopfilm Styx te zien. Zie hieronder een korte beschrijving van de film en de aanmeldprocedure.

PZV-bios: Styx – ma 25/3

 

PZV Bios nodigt u uit om de film Styx te gaan zien !

Zeezeilvereniging PZV organiseert in samenwerking met Natlab een speciale vertoning van Styx voor zeilers uit Eindhoven en omgeving.

Een film die aanzet tot nadenken.

Ervaren zeilster en actrice Suzanne Wolf vertolkt een prachtige hoofdrol in de film Styx. Ze speelt de rol van arts Rikedie na een drukke periode op de spoedeisende hulppost haar welverdiende vakantie doorbrengt op haar zeiljacht op weg van Gibraltar naar het eiland Ascension. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Het is een genoegen om actrice Suzanne Wolf als bedreven solozeiler Rike aan het werk te zien. De soepelheid waarmee ze haar taken vervult, ze zeilt zelf frequent, imponeert. Af en toe geniet ze van welverdiende ontspanning. Zelfs een heftige storm kan haar niet uit evenwicht brengen. De makers hebben het op een documentaire-achtige wijze in beeld gebracht, het is bijna minimalistisch simpel. Het hypnotiserende blauw van de zee is met digitale middelen extra opgepoetst zodat de kijker zich ten volle kan overgeven aan de immense oceaan. Heerlijk; je wenst jezelf op het water!

Dan wordt de sterke Rike toch uit haar evenwicht gebracht……worstelend met keuzes: als hulpverlener moet je eerst jezelf in veiligheid brengen voordat je een drenkeling redt; dat is de regel toch..…..?

Een boeiende en meeslepende film, die je gezien moet hebben. Het laatste woord zal niet snel vallen na de film als we in het restaurant van filmhuis Natlab nog even nakaarten over dit maatschappelijke dilemma.

Nieuwsgierig geworden?

Meld je aan via de Activiteiten page van www.pzv-zeezeilen.nl Maandag 25 maart 2019 om 19.00 @Natlab Filmhuis – PZV-prijs € 10,–.

<<  Augustus 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
1314151618
192021222325
2627293031