BeatrixTrialCompetitie (BTC) & Sprint trials 2015 – 2016


Voor het 7e jaargang zal de BTC worden gehouden. Gedurende het najaar en wintermaanden worden wederom 5 BTC’s gehouden over 3000, in aanloop naar de lange-afstandswedstrijden in het voorjaar. Tijdens het Trainingsweekend wordt de laatste BTC verroeid en zullen de overall winnaars worden gehuldigd.

Na het BTC seizoen zullen we een 2-tal Sprint Trials organiseren in het voorjaar, speciaal voor beginnende wedstrijdroeiers (over 500 m) als ook als voorbereiding op de Master-wedstrijden (over 1000 m).
Deze sprint trials komen in de plaats van de 750m trials van het vorige seizoen en tellen niet mee voor het overall BTC klassement.

Wie kunnen er mee doen?
De trials zijn bedoeld voor ieder Beatrix-lid die tenminste roei-examen I heeft behaald en overige verenigingen uit de regio. Dames en heren senioren, junioren en veteranen, iedereen kan meedoen.

De BTC is open voor iedereen die de ontwikkeling van zijn prestatieniveau wil volgen of die gewoon eens in een ongedwongen sfeer een onderlinge wedstrijd wil varen. Iedereen kan meedoen, van jeugd tot veteraan, van recreant tot wedstrijdroeier. Deelname kan in elk boottype dus ook C-boten en als mixed-ploeg (samenstelling m/v maakt niet uit).
Roeiers met scull/boord 1 of 2 bevoegdheid kunnen meedoen in gestuurde boottypes volgens gewone toewijzing, mits gestuurd door een bevoegde stuur.

Data

BTC trials (3000m):
BTC 1 : 27 september 2015
BTC 2 : 29 november 2015 (Beatrix Winterrace, 6000 m)
BTC 3: 20 december 2015
BTC 4: 24 januari 2016
BTC 5: 28 februari 2016 (Trainingsweekend, afsluiting BTC competitie)

Sprint trials (500m & 1000m):
Sprint Trial 1: 10 april 2016
Sprint Trial 2: 22 mei 2016

BTC

De BTC is een conditie- en vaardigheidsmeting voor roeiers in diverse boottypen en ploegsamenstellingen over 3000m.

Belangrijk doel is dat elke ploeg, beginnend of ervaren, de kans krijgt zijn eigen voortgang te meten gedurende het seizoen middels de prestaties in diverse BTC’s. De organisatie zal ook trachten hiertoe analyses en tips aan de deelnemende ploegen aan te bieden.  De ploeg die zich het meest verbeterd in de reguliere BTC over minimaal 3 trials kan de bijzondere prijs voor Meest Verbeterende Ploeg winnen!

De prestaties worden per afstand door correctiefactoren vergelijkbaar gemaakt. Er wordt op grond van drie kenmerken gecorrigeerd: boottype, leeftijd en geslacht.

Zie voor correctiefactoren:http://www.vierzonder.nl/correctlftenboot.html

Hoe werkt de BTC?

De BTC is een competitie over 5 wedstrijden over 3000m of 6000m (Winterrace), bedoeld als voorbereiding op de lange baan voorjaarsklassiekers. Ook de uitslag van de Beatrix Winterrace telt mee in de overall BTC competitie.
De BTC wordt verroeid als achtervolgingswedstrijd. Dat wil zeggen dat ploegen na elkaar starten in ‘vliegende’ start volgens volgorde van de loting.

Baan

Tijdschema BTC Blok 1 Blok 2 Blok 3
Boegnummers ophalen, vanaf 9:00 11:00 13:00
Hulptroepen aanwezig in ’t Spantje 9:15 11:15 13:15
Start oproeien uiterlijk 9:40 11:40 13:40
Start 3000 m (paal 90) 10:00 12:00 14:00

Let op:
- Oproeien na genoemde tijd is NIET toegestaan
- Derde heat enkel bij voldoende deelname
- 5 minuten voor start dienen ploegen aanwezig te zijn in het startgebied (tot ~200m achter startlijn)

Sprint trials

De 2 extra trials in het voorjaar zijn speciaal bedoeld voor iedereen beginnende- en aspirant wedstrijd-roeier het gevoel van een wedstrijd te kunnen beleven als ook de wedstijdploegen die zich willen testen in voorbereiding op de 1000m Masterwedstrijden in de lente.
De opzet en correctiefactoren voor de Sprint trials zijn verder identiek aan de BTC. Hoe werkt de Sprint trial?
De wedstrijd wordt als time-trial gehouden vanuit staande start. Ploegen worden dus individueel op de startlijn opgelijnd en weggestart.
Ploegen kunnen meerdere keren starten, eventueel in aansluitende blokken, ideaal om eens een ander nummer te proberen of je eigen tijd te verbeteren! Er zijn 2 mogelijke afstanden:
 500 m met name voor beginnende- of aspirant wedstrijdploegen
 1000 m met name voor geïnteresseerden in Masterswedstrijden

Sprint Baan

Tijdschema Sprint trials Blok 1 Blok 2 Blok 3
Boegnummers ophalen, vanaf 10:15 11:45 13:15
Hulptroepen aanwezig in ’t Spantje 10:30 12:00 13:30
Start oproeien uiterlijk 10:50 12:20 13:50
Start 500 m (paal 115) 11:00 12:30 14:00
Start 1000 m (paal 110) 11:15 12:45 14:15

Let op:
- Oproeien na genoemde tijd is NIET toegestaan
- Derde heat enkel bij voldoende deelname
- 5 minuten voor start dienen ploegen aanwezig te zijn in het startgebied (tot ~200m achter startlijn)

Inschrijven

Voor iedere wedstrijd apart, enkel per e-mail aanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.uiterlijk woensdagavond voor de wedstrijd tot 19:00 uur.
Last minute wijzigingen tot de ochtend voor de wedstrijd om 09.00 uur op de loods van Beatrix. Bij de inschrijving dienen de volgende gegevens te worden doorgegeven:
- geboortedatum en geslacht van de roeiers
- boottype en boot
Boten dienen zelf afgeschreven te worden. Stem met andere ploegen zelf af bij eventueel dubbel bootgebruik.
LET OP!! Inschrijven voor deelname aan de Beatrix Winterrace verloopt viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is er te winnen?

Prijzen per Trial

 • Beste heren & dames, mix roeier/ploeg volgens gecorrigeerde tijd
 • Meest aansprekende prestatie van nieuwe roeier/ploeg van de BTC (verkiezing door wedstrijdleiding)
 • Aanmoedigingsprijs – voor roeier/ploeg die een steuntje kan gebruiken

Prijzen eindklassement BTC

 • Beste individuele roeier op basis van alle prestaties, in ploeg of individueel over alle BTC’s.
 • Ploeg of roeier die zich het meest heeft verbeterd over de BTC’s (deelname aan minimaal 3 BTC’s, verkiezing door wedstrijdleiding)

Wedstrijdbepalingen

De wedstrijden zijn tijdraces met vliegende start. Startverschil ca. 30 sec. Winnaar van de wedstrijd is die boot die via de omrekeningsfactoren de snelste tijd heeft behaald.

 • Traject :

Voor 500m: van paal 115 t/m paal 120
Voor 1 km: van paal 110 t/m paal 120
Voor 3 km: van paal 90 t/m paal 120
Voor 6 km: van paal 60 t/m paal 120 (Beatrix WinterRace)
Ploegen starten achter elkaar, in een volgorde die inhalen zoveel mogelijk voorkomt. Door omstandigheden kan besloten worden het wedstrijdtraject te verleggen of in te korten.

 •  Inhalen:Een opgelopen ploeg dient de oplopende ploeg gelegenheid tot passeren te geven. De oplopende ploeg is vrij te kiezen aan welke zijde te passeren.
 • Boottypes: Deelname kan in alle gladde boottypes, maar ook C1x, B1x, C2x/C2+ of C4x+/C4+, ook voor mixed-ploegen (samenstelling m/v maakt niet uit). Je mag meedoen in de boten waarvoor je roeibevoegdheid hebt. Roeiers met scull/boord 1 of 2 bevoegdheid kunnen meedoen in gestuurde boottypes volgens gewone toewijzing, mits zij gestuurd worden door een bevoegde stuur.
 • Bij overtreding van de wedstrijdbepalingen of onsportief gedrag kan de wedstrijdleiding een passende straf opleggen (standaard tijdsstraf is 15 seconden).
 • Deelnemers varen in verenigingstenue of een ander identiek tenue.
 • Meer dan één maal starten per Trial is mogelijk, indien bootgebruik en tijdsschema dit toelaten.
 • Voor deBTC einduitslagtellen alle resultaten van het aantal verroeide trials en wordt op individuele basis toegekend. Men hoeft niet aan alle trials deel te nemen om in aanmerking te komen voor de einduitslag. Tussentijds aan de competitie gaan deelnemen behoort tot de mogelijkheden.
 • Deelnemers aan de BTC en Sprint trials kunnen worden ingezet voor hand- en spandiensten tijdens één ander blok op de wedstrijddag.Te denken valt aan klokken, vlot, rugnummers uitdelen, bardienst en andere voorkomende werkzaamheden. Indeling vindt plaats door middel van een schema dat tegelijk met de loting wordt gepubliceerd. Het is toegestaan te ruilen.

Gezondheidsrisico

Het zal duidelijk zijn dat het meedoen aan een trial, met name de BTC trials over 3 kilometer, een flinke fysieke belasting is. Vooral voor de conditioneel minder geoefende roeiers, met name op wat gevorderde leeftijd, kan deze inspanning zelfs een gezondheidsrisico betekenen. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken of hij/zij deze inspanning aankan. Het is aan te bevelen om vooraf een (sport)medisch advies te vragen bijvoorbeeld door middel van een sportkeuring.
Het bestuur wil er nadrukkelijk de aandacht op vestigen dat deelname aan de trials geheel voor eigen risico is en dat het bestuur alle aansprakelijkheid voor lichamelijke gevolgen ontstaan door deelname aan de BTC of Sprint trials afwijst.

Succes met de voorbereidingen voor een goed roeiseizoen!
Tot op de Trial!!

Ignace van den Heuvel, wedstrijdcommissaris
Tom Vollebergh en Grignon van Bakel namens HVD8+, organisatie BTC
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

laatste update jan 2016

<<  Oktober 2022  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     
  3  4  5  6  7  8  9
121314
171819202123
242526272829
      
BWR

 

 

 

Onze sponsors