Op 13 april reisde Zonder Dollen af naar Amsterdam om op de Bosbaan te starten tijdens de Skollcup. Een mooie wedstrijd waarbij zowel studenten als ‘’burgers’’ strijden om blik op de 2K.

Je kunt het je nu bijna niet voorstellen, maar toen we richting Amsterdam reden was de gevoelstemperatuur 4 graden en was hagel en sneeuw voorspelt. Gelukkig was het op de Bosbaan droog, met een aangenaam zonnetje maar wel een straf briesje.

Na het opriggeren van de boot, oproeien naar de start. De boot liep lekker, maar de boot leek meer te zwalken dan normaal. Wij dachten: wind en stroming, verder niets aan de hand dus hup naar de start.

In ons veld startte 5 ploegen, waardoor we direct de A-finale mochten roeien. Na een scherpe start lagen we meteen goed in het veld. Al snel bleek dat de boot van Skoll veruit de sterkste was en zou gaan winnen. Om de 2e, 3e en 4e plek moest nog gestreden worden. Op 1000 meter werd duidelijk dat het voor Zonder Dollen zou gaan om de 2e of 3e plek. Er werd stevig doorgetrapt, met op de laatste 500 meter een fenomenale eindsprint (de snelste van het veld). Helaas was het net niet voldoende voor de 2e plaats, maar wel een goede 3e met een tijd van 8.44.77.

Nog even terug naar dat zwalken van de boot. Ook tijdens de race werden we met iedere windvlaag richting de boeien van de baan naast ons gedreven. Iets wat we in onze trouwe St. Anthonisloop nog niet eerder hadden ervaren. Na het uit het water tillen van de boot werd echter alles duidelijk. Onderweg was de vin kwijtgeraakt! Hoe dat kan gebeuren? Geen flauw idee, het zou technisch bijna onmogelijk zijn. Was dit stom ongeluk? Sabotage van een rivaliserend team? Of… is er nu een karper die door de bosbaan zwemt met een extra vin op z’n rug?

Na de race nog even genoten van een heerlijke skollburger en een biertje in het zonnetje, en daarna de tocht naar Eindhoven terug.

Toen we de dag erna de boot wilde aanriggeren, bleken onze riggers bij Vidar in Tilburg te zijn afgeleverd. Een bestuurslid van Theta is die voor ons gaan halen. Toen die eenmaal bij Beatrix waren aangekomen alles netjes in elkaar geschroefd… inclusief een nieuwe vin!!!

Het was een wedstrijd om niet te vergeten. Volgend jaar weer!

IMG 20190413 WA0007

(hier de gehele uitslag.)

Agenda

<<  Maart 2023  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
1416171819
202122232526
27293031  

 

 

Onze sponsors