Kika Row ERV Beatrix

 

Het is alweer een tijdje geleden dat we met een grote groep deelnamen aan  KiKaRow en daarvoor met elkaar  een mooi bedrag inzamelden. De Videoclub Schijndel maakte er een mooie film van die nu beschikbaar is. we delen hem graag! Leuk om te zien hoe het er pre-Corona aan toe ging ????. Lees hieronder het begeleidende bericht. 

Klik hier voor de link naar de film. 

 

Bericht voor ERV Beatrix n.a.v. de film over KikaRow op 11 en 12 mei 2019

De drie ondergetekenden, die deze film hebben opgenomen en gemonteerd, zijn lid van

VCS (Video Club Schijndel). Onze verenging is opgericht in 1991; destijds was het een redelijk grote vereniging. Wij hielden onze clubavonden in de Beemdhut in Schijndel, die echter voor een nieuwbouwproject moest worden gesloopt. Sinds 2006 hebben wij onze clubavond om de 14 dagen in ´t Spectrum in Schijndel. In de loop der jaren is het ledental echter flink teruggelopen.

Omdat wij als vereniging steeds willen bijleren en als motto hebben “Leden Leren Leden” hebben wij het zelf maken van films projectmatig opgestart, waarbij door meerdere leden gezamenlijk films worden gemaakt. Voor het projectmatig films maken hadden wij onderwerpen nodig. Zodoende kwamen wij bij jullie vereniging, ERV Beatrix met de vraag of wij jullie reilen en zeilen mochten komen filmen.

Toen wij ons kwamen voorstellen hoorden wij dat er een roeitour door Nederland zou worden  gehouden, om geld op te halen voor de kinderkankerbestrijding. Hierbij wordt er in de weekends, van 13 april tot 14 juli 2019 geroeid van vereniging naar vereniging. Zo zou er in het weekend van 11 en 12 mei 2019 gevaren worden van Den Bosch naar ERV Beatrix en de volgende dag door naar Roermond.

Dit leek ons een heel mooi project om met meerdere personen te filmen. Wij zijn gegevens en bijzonderheden gaan verzamelen om beslagen ten ijs te komen. Tevens zijn wij gaan kijken waar er, langs de te roeien route het beste gefilmd kon worden. Daar hebben wij een draaiboek van gemaakt.

En toen was het 11 mei 2019. ´s Morgens vroeg al gingen wij naar de plaats waar wij onze eerste filmopnames zouden maken, Sluis 9. De hele dag tot bijna 18:00 uur zijn wij aan het filmen geweest tot na de aankomst bij ERV Beatrix. Door Wanda Kruijt werden wij uitgenodigd voor de gezamenlijke feestmaaltijd. Omdat het al ’n lange dag was geweest hebben wij hiervoor bedankt. Wij moesten de volgende ochtend, 12 mei 2019 weer vroeg aanwezig zijn om het klaarmaken en het vertrek van de boten vast te leggen. Dit hebben wij gedaan totdat de KikaRow boot “ The Vin ” bij Sluis 9 aan de Zuid-Willemsvaart richting Roermond vertrok onder begeleiding van de roeiboten van ERV Beatrix.

Het was voor ons een mooi leermoment om samen te filmen maar ook om de gemaakte opnames in één film te monteren. Bedankt, dat wij hierbij aanwezig mochten zijn.

Rein Jansen

Ruud Stuurman

Walther van Rooij

van VCS Video Club Schijndel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

<<  Augustus 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  91011131415
16171819202122
232425262729
3031     

 

 

Onze sponsors