Beatrix is (samen met Thêta) de eerste roeivereniging van Nederland die het Coach de Coach programma van het NOC/NSF invoert. Dit betekent, dat binnen de vereniging een aantal mensen opgeleid worden tot trainersbegeleider. De rol van trainersbegeleider is vooral gericht op het geven van feedback aan de instructeurs/coaches op de didactische aspecten van de manier waarop ze hun ploeg coachen en instructiegeven.

Dinsdagavond vond de eerste praktijkavond langs het kanaal plaats onder leiding van volleybalcoach Ine en onze eigen Monika, die het traject reeds bij NOC/NSF had gevolgd. Bregtje, Paul en Roeland (van Thêta) mochten oefenen om de coaches Ad, Oscar en Wanda te observeren en (hopelijk) nuttige tips te geven. (Ook Angelique, Erik-Jan en Ger volgen het traject en hebben volgende week praktijkavond.)

In een slingerend treintje van vijf fietsen in achtervolging van de coach begon het veldwerk: het zo neutraal mogelijk observeren van verbale en non-verbale communicatie, reacties bij de roeiers, zonder afgeleid te worden door de technische aspecten van het roeien. Het was sowieso ontzettend leerzaam drie heel verschillende coaches aan het werk te zien met drie heel verschillende ploegen: Elke coach-ploegcombinatie had weer andere sterke punten en groeikansen.

Door objectief te proberen kijken en niet te focussen op wat fout gaat, maar hoe een coach zijn of haar sterke punten kan inzetten om nog verder te groeien werden de feedbackgesprekken voorbereid en uiteindelijk gevoerd. Wat een leerzame avond! Ine, Ad, Oscar en Wanda dankjewel!

WhatsApp Image 2019 06 18 at 22.03.47

Agenda

<<  Februari 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
151617181920
22232425262728

 

 

Onze sponsors