Beatrix is (samen met Thêta) de eerste roeivereniging van Nederland die het Coach de Coach programma van het NOC/NSF invoert. Dit betekent, dat binnen de vereniging een aantal mensen opgeleid worden tot trainersbegeleider. De rol van trainersbegeleider is vooral gericht op het geven van feedback aan de instructeurs/coaches op de didactische aspecten van de manier waarop ze hun ploeg coachen en instructiegeven.

Dinsdagavond vond de eerste praktijkavond langs het kanaal plaats onder leiding van volleybalcoach Ine en onze eigen Monika, die het traject reeds bij NOC/NSF had gevolgd. Bregtje, Paul en Roeland (van Thêta) mochten oefenen om de coaches Ad, Oscar en Wanda te observeren en (hopelijk) nuttige tips te geven. (Ook Angelique, Erik-Jan en Ger volgen het traject en hebben volgende week praktijkavond.)

In een slingerend treintje van vijf fietsen in achtervolging van de coach begon het veldwerk: het zo neutraal mogelijk observeren van verbale en non-verbale communicatie, reacties bij de roeiers, zonder afgeleid te worden door de technische aspecten van het roeien. Het was sowieso ontzettend leerzaam drie heel verschillende coaches aan het werk te zien met drie heel verschillende ploegen: Elke coach-ploegcombinatie had weer andere sterke punten en groeikansen.

Door objectief te proberen kijken en niet te focussen op wat fout gaat, maar hoe een coach zijn of haar sterke punten kan inzetten om nog verder te groeien werden de feedbackgesprekken voorbereid en uiteindelijk gevoerd. Wat een leerzame avond! Ine, Ad, Oscar en Wanda dankjewel!

WhatsApp Image 2019 06 18 at 22.03.47

10 juni om 1900 uur heeft nog een ploeg zich vastgebeten in de laatste boomstammen op het stuk tussen Beatrix en Theta. Met goed materiaal is het goed werken, en met de tractor van Klaas en de kettingzaag van Thijmen , het 'nu-wel werkende-motor'-bootje van Thêta, hebben Klaas, Thijmen, Conny, Wim, Paul en Ignace de laatste stammen uit het water gehaald. 
Dit wil zeggen dat er nu dus geen stammen meer in het water liggen (tussen Beatrix en Theta), er is nog wel steeds kans dat er takken liggen.
De boom bij paal 90 is nog niet weg, en er ligt nog een Dixi bij de praxis.

  IMG 20190610 WA00081   IMG 20190610 WA00121  IMG 20190610 WA00141

Op 23 en 24 mei weer een prachtige watersportcombi gehad op de vijver van de High Tech Campus. Prachtige locatie om te zeilen (Optimist), roeien en suppen.Bea OOT 2019

Op donderdag en vrijdagochtend hadden schoolklassen ingetekend om te watersporten maar ook om enkele experimenten te doen met water in het pop-up lab op de campus. Vrijdagmiddag waren de kinderen van medewerkers van de campus aan de beurt om in de boot te stappen. Het weer was geweldig en het enthousiasme van de kinderen ook! De organisatie was weer in handen van Optimist On Tour, de mobiele watersport experience van het Watersportverbond aangevuld met vele Bea vrijwillgers voor het roeien. Bedankt mensen, graag tot volgend jaar.

<<  Juli 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  9101112
17181921
22232425262728
293031    

 

 

Onze sponsors