voor alle volwassen: lees het protocol goed, Alleen op eigen naam afschrijven. Ploeg afschrijvingen zullen verwijderd worden.
uitzonderingen: 2k groep / jeugd / junioren /instructie / bestuursafschrijvingen / zij-instromers

Let op: 1,5 meter afstand houden betekent dat je NIET iemand je rigger kunt laten vasthouden bij in- of uitstappen! Blad aan landzijde laten vasthouden werkt goed en is op voldoende afstand.


Lengte van afschrijfblokken: Als je boot niet wordt overgenomen, dan kunje  1 uur en 15 minuten roeien, en heb je daarna 15 minuten om boot schoon te maken etc, voordat de volgende blok start. Als je boot wordt overgenomen, dan kun je wel 1 uur en 30 minuten roeien, maar dan moet de boot dus aan het vlot schoon gemaakt worden.
Namens het Bestuur

Update 9 mei 2020

De junioren konden vanaf 29 april alweer in een eenpesoonsboot het water op. Vanaf maandag 11 mei mogen ook volwassenen dat weer (je kunt vanaf 10 uur op 10 mei alvast een boot afschrijven voor later in de week). De protocollen voor het jeugdroeien en nu dus ook voor het roeien door volwassenen zijn opgesteld in samenspraak met de gemeente Eindhoven.

Hieronder in foto's ("Lees meer") de maatregelen die we getroffen hebben om het skiffen weer te kunnen opstarten. Indien er tekortkomingen/verbeteringen zijn, dan graag contact opnemen met Elien, 0653470117.

Wellicht ten overvloede: de kleedkamers blijven dicht, evenals het Spantje. Ergometeren, roeien, vergaderen etc.blijft voor iedereen VERBODEN 

 

Tekst: Wouter van der Avoird                                          Foto’s: Ellen de Monchy

Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden, maar eind februari is Wouter van der Avoird (J18, links op de groepsfoto), een van onze roeiers van de 2k-groep, afgereisd naar Italië voor een trainingskamp op het meer van Varese. Eigenlijk zou zijn verslag in de Roeipraet thuishoren, maar nu ons clubblad zonder redactie zit, heeft Robin Sterk de tekst van Wouter enigszins bewerkt voor plaatsing op de website.

Roeien is een sport die je bijna het hele jaar kunt beoefenen. Daarbij is het belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Beatrix hanteert een aantal regels waaraan iedereen geacht wordt zich te houden:

Weersomstandigheden

Bij mist, harde wind en vorst wordt er niet geroeid. Als de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven, wordt er een vaarverbod afgekondigd. Dit is voor de leden  zichtbaar op de website.

Vaarregels op het water

Iedereen die het water opgaat, krijgt instructies over de voorrangsregels op het water. Omdat Beatrix aan smal kanaalwater ligt en er nog een roeivereniging actief is op dit water, is het van groot belang om de ‘verkeersregels’ en de zichtbaarheidsregels te kennen.

Ongediplomeerd roeien

Niemand mag alleen het water op zonder basisroeidiploma. Bij beginners is er altijd een coach in de buurt, langs de kant op de fiets of in de boot. Het gebruik van de boten is gekoppeld aan het vereiste examen.

Training terug-in-de-boot

Omslaan met de boot kan gebeuren, ook bij ervaren roeiers. Het belangrijkste is om weer terug in de boot te komen, zodat roeier én boot veilig terugkomen bij het clubgebouw. Beatrix organiseert ieder jaar de behendigheidstraining terug-in-de-boot in verwarmd zwemwater.

Instructies voorkomen onderkoeling
Wie in het water terecht komt, loopt soms een risico op onderkoeling. Alle leden krijgen instructies om dit te voorkomen. Coaches beschikken over materiaal om onderkoeling tegen te gaan en roeiers uit het water te halen.

 

VEILIGHEIDSPLAN

Onze vereniging was kwantitatief en kwalitatief goed vertegenwoordigd bij de Nationale Kampioenschappen Indoorroeien (NKIR) in Amsterdam. In de Roeipraet van december volgt een uitgebreidere terugblik. Hier alvast enkele feiten: verreweg de snelste Beatrix-ergoër was Stan Dellaert (J18) met 6:36,6. Ook jeugdroeier Wouter van der Avoird (J16) roeide een uitstekende tijd: 6:49.4. Tamara Oderkerk (LDG) scoorde een keurige 7.39.9 en veel indruk maakte Roos Rooijakkers. Haar 7.05.8 was goed voor een derde plaats in het grote, sterke veld van de Dames Gevorderden. Blikken (en titels) waren er voor de familie Droog, zij het zonder tegenstand, resp. in DVB en HVI. Een opvallende prestatie werd geleverd door ons ergometerkanon Martin Luirink. In de HVF-klasse moest hij afrekenen met enkele geduchte tegenstanders en dat lukte hem in een scherpe tijd van 6.45.9. Dit jaar geen blik voor Robin Sterk,die tweede werd bij de HVH. Herkansing op de BEK 5 januari 2020 !!

Agenda

<<  Juni 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4
  91011121314
1516171819
22232426
2930     

 

 

Onze sponsors