Als het Europees Kampioenschap onder de 23 jaar in Duisburg dit jaar doorgaat, dan zullen daar 3 oud-jeugdleden van Beatrix aan de start verschijnen.
Dit zijn Anne en Vera die vorig jaar nog op de Coupe de la Jeunesse geroeid hebben in de 8 en 2-. Ook Robert zal daar van start gaan. De complete lijst met startende roeiers is hier te vinden.
Het EK 5 en 6 september vindt plaats in Duisburg, slechts 100km van Eindhoven...

Tekst: Wouter van der Avoird                                          Foto’s: Ellen de Monchy

Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden, maar eind februari is Wouter van der Avoird (J18, links op de groepsfoto), een van onze roeiers van de 2k-groep, afgereisd naar Italië voor een trainingskamp op het meer van Varese. Eigenlijk zou zijn verslag in de Roeipraet thuishoren, maar nu ons clubblad zonder redactie zit, heeft Robin Sterk de tekst van Wouter enigszins bewerkt voor plaatsing op de website.

Roeien is een sport die je bijna het hele jaar kunt beoefenen. Daarbij is het belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Beatrix hanteert een aantal regels waaraan iedereen geacht wordt zich te houden:

Weersomstandigheden

Bij mist, harde wind en vorst wordt er niet geroeid. Als de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven, wordt er een vaarverbod afgekondigd. Dit is voor de leden  zichtbaar op de website.

Vaarregels op het water

Iedereen die het water opgaat, krijgt instructies over de voorrangsregels op het water. Omdat Beatrix aan smal kanaalwater ligt en er nog een roeivereniging actief is op dit water, is het van groot belang om de ‘verkeersregels’ en de zichtbaarheidsregels te kennen.

Ongediplomeerd roeien

Niemand mag alleen het water op zonder basisroeidiploma. Bij beginners is er altijd een coach in de buurt, langs de kant op de fiets of in de boot. Het gebruik van de boten is gekoppeld aan het vereiste examen.

Training terug-in-de-boot

Omslaan met de boot kan gebeuren, ook bij ervaren roeiers. Het belangrijkste is om weer terug in de boot te komen, zodat roeier én boot veilig terugkomen bij het clubgebouw. Beatrix organiseert ieder jaar de behendigheidstraining terug-in-de-boot in verwarmd zwemwater.

Instructies voorkomen onderkoeling
Wie in het water terecht komt, loopt soms een risico op onderkoeling. Alle leden krijgen instructies om dit te voorkomen. Coaches beschikken over materiaal om onderkoeling tegen te gaan en roeiers uit het water te halen.

 

VEILIGHEIDSPLAN

Onze vereniging was kwantitatief en kwalitatief goed vertegenwoordigd bij de Nationale Kampioenschappen Indoorroeien (NKIR) in Amsterdam. In de Roeipraet van december volgt een uitgebreidere terugblik. Hier alvast enkele feiten: verreweg de snelste Beatrix-ergoër was Stan Dellaert (J18) met 6:36,6. Ook jeugdroeier Wouter van der Avoird (J16) roeide een uitstekende tijd: 6:49.4. Tamara Oderkerk (LDG) scoorde een keurige 7.39.9 en veel indruk maakte Roos Rooijakkers. Haar 7.05.8 was goed voor een derde plaats in het grote, sterke veld van de Dames Gevorderden. Blikken (en titels) waren er voor de familie Droog, zij het zonder tegenstand, resp. in DVB en HVI. Een opvallende prestatie werd geleverd door ons ergometerkanon Martin Luirink. In de HVF-klasse moest hij afrekenen met enkele geduchte tegenstanders en dat lukte hem in een scherpe tijd van 6.45.9. Dit jaar geen blik voor Robin Sterk,die tweede werd bij de HVH. Herkansing op de BEK 5 januari 2020 !!

Een aantal weken geleden waren er cameraploegen van VGZ aanwezig op Beatrix. Ze kwamen op bezoek om het verhaal van Merel (Zonder Dollen) te filmen.

Het resultaat: een prachtig filmpje!!! De commercial is tot eind december te zien op de nationale televisie.


https://youtu.be/7OTAgtDMTbA

Agenda

<<  Augustus 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  6  7  8  9
111213141516
17181920212223
242526272829
31      

 

 

Onze sponsors