Alweer voor de 34e keer organiseerde RV Wetterwille uit Leeuwarden de Elfstedenroeimarathon.

Deze tocht van bijna 210 km volgt grotendeels het bekende schaatsparcours, en wordt in teams met maximaal 12 roeiers in estafette vorm gevaren in een C2x+ (Tonnekreek).


De start is altijd om 20u op de vrijdag na Hemelvaart, en om een elfstedenkruisje te verdienen moet je binnen 24u weer terug zijn in Leeuwarden.

Na wat afzeggingen en last minute aanpassingen zijn we in het toerveld gestart. De 2019 ploeg was een divers gezelschap van roeiers en begeleiding, met ruim veertig jaar verschil in zowel leeftijd als in roeiervaring.

We hebben erg veel geluk gehad met het weer. De sterke wind van vrijdag ging ’s avonds liggen waarna we tot halverwege de nacht slechts een lichte bries tegen hadden. Het gevreesde Slotenmeer was heel goed te doen, waarbij de roeiers konden genieten van de opkomende zon. Op weg naar de Morra trok de wind vanuit het ZW aan en dat was een zwaar stuk. Vanaf Stavoren was de wind voornamelijk mee. Wel werd het al vroeg in de ochtend snel warm en hebben we de rest van de dag een heerlijk zonnetje gezien.

We zijn uiteindelijk als 42e geëindigd in een tijd van 21.23u

Na de finish deed de laatste ploeg een verfrissend “bommetje” terwijl de rest van de ploeg snel de boot klaar maakte voor transport. De gezamenlijke maaltijd bij Wetterwille was weer prima, en daarna zetten we koers naar de mini camping in Bolsward.

Op 1 juli staat de Beatrix Cocktail Night helemaal in het teken van de Elfstedenroeimarathon, en zullen we uitgebreid de verhalen vertellen, en vele foto’s en filmpjes tonen.

2019 11steden

Uitslag: https://tourmonitor.eu/elfstedenroeimarathon/esrm2019/?view=timings

getekend: Beatrix Mix.

<<  December 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  8
1215
1819202122
232425262728
3031