Zaterdag 12 december is de tweede editie van de RAT-race geroeid. Van Beatrix deden er 3 junioren vieren mee. Er wordt virtueel gestreden tegen ploegen van andere ZRB verenigingen die gelijktijdig hun wedstrijd varen. Afgelopen weekend deden 21 juniorenploegen mee van 5 ZRB verenigingen. Nu na de tweede wedstrijd is al van een succesformule te spreken. 

Met zes titels lijkt er bij het NK Indoorroeien 2020 een gouden regen te zijn neergedaald op onze vereniging. Om relativerende opmerkingen vóór te zijn, plaatsen we direct enkele kanttekeningen. Met 600 deelnemers was deze virtuele NKIR een matig bezet toernooi. Bij de submit-velden moesten de vijf Beatrix-vertegenwoordigers vooral met zichzelf en met elkaar afrekenen. Alleen Robin trof daar tweemaal een (sterke) externe tegenstander. De eindtijden van ons kwintet zeggen daarom meer dan de klasseringen, namelijk dat Beatrix voortreffelijk gescoord heeft.

Zowel kwantitatief als kwalitatief was onze vereniging nadrukkelijk aanwezig bij de British Rowing Indoor Championships (BRIC) op 5 en 6 december: de grootste Nederlandse verenigingsequipe plus vier medailles, waarvan drie gouden.  De Schotse SRIC van twee weken eerder was een klein opwarmertje vergeleken bij dit grote virtuele ergo-evenement, met niet minder dan 2520  inschrijvingen uit 42 landen. Voor sommige categorieën was het mogelijk om via een overwinning kwalificatie voor het WK in februari af te dwingen.

Leuk artikel over de jeugdwedstrijd (van afgelopen weekend) op afstand op NLroei. Ook de Beatrix jeugd heeft deelgenomen.
De uitslagen staan hier, en hier impressie van de wedstrijd.

Er bestaan gelukkig ook onschuldige virussen. Zo is Corien Prins dit jaar besmet geraakt met het nieuwe virus ERGO 20-21. Bij de Scottish Indoor Rowing Championships (SRIC) scoorde zij uitstekend met twee eerste plaatsen (2000 en 500 meter), dankzij een solide raceplan waarbij zij zich niet gek liet maken door de concurrentie en genoeg overhield voor een krachtig slotoffensief. Haar tijden beloven veel voor de British Open Indoor Championships (BRIC) van 5 en 6 december, waar de winnaar van elke categorie zich rechtstreeks plaatst voor het WK van februari.

Dit jaar dus ook geen fysieke NKIR in de sporthallen Zuid (A'dam). Wel zal de NKIR virtueel georganiseerd worden. 12 december Live tegen de andere deelnmers, of ergens in de week van 5 tot 12 december.
Voor wie zeker wil deelnemen namens Beatrix, graag dit voor 1 november melden via een mail aan wedstrijdcommissaris (zodat organisatie inschatting kan maken van hoeveelheid deelnemers). Alle info is in deze brief te vinden. Succes!

De Thêta Herfst Regatta zit er weer op. Corona-stijl, dat dan weer wel. De organisatie heeft een mooie wedstrijd neergezet, en de spreiding van alle ploegen over twee verenigingen, pakte goed uit.
Door de aanpassingen aan het wedstrijdschema konden maar liefst 190 ploegen starten, dit had wel tot gevolg dat de vierkamp verviel en daar voor in de plaats er een tweekamp was. Een wedstrijd over 2100 meter, en 250 meter. Beatrix kon gelukkig mee doen met 12 ploegen aan deze 2 kamp.
Niet alle velden waren even gevuld, maar bij de H2x wisten Bas en Pim naar een 3e plek te roeien. Jan en Mike waren respectievelijk 3e en 2e bij de H1x. De Blues werd op tiendes van seconde 2e in de H8+. Bij de Dames 1x wist Antoinette zowel de sprint als de 2100m te winnen, Blik. En bij de D2x eindigde Kim en Lisa knap 2e. Net achter de winnaars Roos en Tamara. ook Blik.
Alle uitslagen staan hier.

De uitslagen zijn hier te vinden. 

We willen iedereen bedanken voor de inzet bij deze geslaagde BTC. 

De omstandigheden waren perfect, waardoor er maarliefst 7 baanrecords zijn gevaren! We feliciteren Roos (D1x), Wouter (J1x), Voortvarend (4-), De Roze Pekskes (4x-), de Blues (8+), Martin (C1x) en Das Boot in de C4* digitaal met hun baanrecords! Hier de bijgewerkte baanrecords (met paar kleine correcties)

<<  Januari 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
181920212223
25262728293031