IMG 20190519 WA00001

We zijn alweer bijna halverwege het 2k seizoen en het is tijd voor de eerste wedstrijd op de Willem-Alexander Baan (WAB). Met 12 inschrijvingen weer een mooie afvaardiging van onze vereniging. Voor een overzicht van de resultaten, lees verder....

Lees meer...

Dit weekend was het weer zo ver, tijd voor de tweede 2k wedstrijd van het seizoen: de ZRB. Omringd door zebra-huizen en bezoekers van het Animal Event dat in de Beekse Bergen plaatsvond, heeft onze 2k wedstrijdgroep zich met dit 'winterse' weer richting Hilvarenbeek weten te begeven. Met 13 inschrijvingen weer een mooie afvaardiging van Beatrix.

Lees meer...

Er is weer hard geroeid door de jeugd uit het zuiden van het land. Door de vakanties was de opkomst wat lager dan voorgaande jaren, maar hierdoor konden de jeugdige roei(st)ers ook wat vaker roeien. De weergoden waren Beatrix redelijk gestemd, en we hopen dat iedereen een leuke dag heeft gehad.
De organisatie  vond het helemaal leuk dat er her en der leuke combinatie ploegen over de baan gingen. En uiteraard willen we bij deze alle vrijwiligers die hebben meegeholpen hartelijk bedanken voor de inzet.
Alle tijden zijn verwerkt, en nu ook even netjes op volgorde gezet. Overall waren de roeiers van RV Breda het dichtst bij de 1e plaats, en ze hebben dan ook een mooie beker gewonnen. Alle andere prijswinaars en tijden zijn hier terug te vinden. De fotos gemaakt door Jan Souman zijn hier terug te zien.
Bedankt en tot volgende keer.
Namens de organisatie:
Sybold en Ignace

Op 13 april reisde Zonder Dollen af naar Amsterdam om op de Bosbaan te starten tijdens de Skollcup. Een mooie wedstrijd waarbij zowel studenten als ‘’burgers’’ strijden om blik op de 2K.

Je kunt het je nu bijna niet voorstellen, maar toen we richting Amsterdam reden was de gevoelstemperatuur 4 graden en was hagel en sneeuw voorspelt. Gelukkig was het op de Bosbaan droog, met een aangenaam zonnetje maar wel een straf briesje.

Lees meer...

De 2km groep is dit weekend op de Bosbaan om op de Hollandia / NK Klein te starten. De M18 1x hebben vrijdag time-trials gevaren om te kwalificeren voor de kwart finales. Het lukte Vera en Anne om bij de snelste 24 M18 1x te varen. Zaterdagochtend was de kwartfinale en Vera roeide naar een 2e plaats en ging daarmee door naar de halve finale, Anne werd 6e in dezelfde kwart finale en plaatste zich helaas niet. Vera roeide in de halve finale naar de 5e plaats en kon zo door naar de B-finale.
Matthijs/Simon zijn 3e geworden in de J18 2x en liepen met 0.01 seconde de A-finale mis. Tamara eindigde (LDB 1x) ook 3e en ging ook niet door naar de A-finale.
Vera roeide in de B-finale bij de M18 1x naar een knappe 4e plek. Top 10 .
Roos (DB1x) eindigde ondanks haar sterke eindsprint 4e in de A-finale, en Lisa/Loes(LDG2x) werden uiteindelijk 6e in de A-finale.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Afgelopen weekend vonden de jeugdhead, 2head en skiffhead plaats op de Amstel.
Met een heerlijke zonnetje en briesje mee begon op zaterdag de Jeugdhead. Hier was de afstand 2.5 km, en deden er 2 ploegen van de jeugd mee. De M18 4x+ met Kim op slag roeiden naar een 5e plaats. De J18 4x+ met Wouter op slag wist zelfs de 3e tijd te roeien in hun veld.
Vervolgens was het de beurt aan de 2x-en over 7.5km. Lieke/Gabi roeiden naar een 6e overall plek (5e DVC) en Christine/Elien naar een 4e overall plek (en 3e DVC).

Lees meer...

Ook het weekend van de Head of the River werd geteisterd door veel wind. Itt het weekend eerder, was het de wedstrijdleiding al vrij snel helder dat het laten doorgaan van de wedstrijd op zaterdag onverantwoord was. Dit resulteerde dan ook in het afgelasten van de 2 blokken op zaterdag. Helaas konden daardoor de Harmen8(HVF8+), Nijman8(HVG8+), Methusalem8(HVI8+),de RozePekskes(DVB4*) en de combi met Lieke met Thyro (DVC4*) en de DG8+ Thêta/Bea combi (Roos en Lotte) niet van start gaan op de Amstel.
Zondag waren de weercondities duidelijk beter, nog steeds veel wind, maar daadwerkelijk roeibaar op de Amstel.
Er is redelijk geroeid door de Beatrix ploegen, waarbij de Blues het dichtstbij de prijzen was. Zie alle resultaten in de tabel hieronder.

 

veld   ploeg 8000m      :  Eindklass
Categorie
  Eindklass
Overall
HVA-D8+ B   Stan8   29:43,3       7 / 10   30 / 59
HVA-D8+ C   Blues   26:54.4        2 / 17    5 / 59
HVA-D8+ E   BOO   30:40.4        17 / 28   45 / 59
DCl4x+   ZonderDollen   34:31.0            13 / 21
DVC8+   Voortvarend   32:22.3       3 / 5   13 / 33

 

 

Normaal begint het echte roeiseizoen met de Heineken Roeivierkamp, maar dit keer was dit allesbehalve normaal.

In de basis worden 4 afstanden gevaren: op zaterdag zijn dat de 2500m en aansluitend 250m. En op zondagochtend de 5000m en dan nog voor de senioren en junioren-18 in de middag de afsluitende race over 750m.

Deze 47e editie liep dat iets anders...

Lees meer...

Afgelopen weekend waren al weer de 44e winterwedstrijden georganiseerd door PE uit Delft. De eerste nationale wedstrijd in het nieuwe roeiseizoen vond plaats op de Schie en is een wedstrijd over 5000m. Negen roei(st)ers van Beatrix deden mee met wisselende resultaten. 

Lees meer...
<<  Mei 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  910
141517
2025
27282930