De update van de loting is te vinden onder deze link.

 Graag nog jullie aandacht voor het volgende:

 • Er zijn weer hulptroepen ingedeeld. Indien je zelf niet kunt, zorg dan voor vervanging. Hulptroepen moeten zich melden in het Spantje op de aangegeven tijd.
 • Er zijn nog mensen nodig om zaterdag de baan vrij van zooi te maken.
 • De bar is dicht. Kom alleen voor het ophalen van je startnummer naar het Spantje voor de start van je race.
 • Kom omgekleed naar Beatrix en douche nadien thuis.
 • De uitslag komt aan het einde van de dag online te staan.
 • Stuurtjes: vergeet je mondkapje niet!
 • We werken toch niet met tijdsblokken voor het oproeien. Zorg er zelf voor dat het niet de druk wordt aan het vlot door zo nodig even te wachten. Er zullen vlothonden zijn om dit proces te bewaken.

 En we nogmaals aandacht voor de coronamaatregelen (we kunnen het niet genoeg benadrukken):

 • Blijf thuis bij klachten(!));
 • Buiten de boot geldt nog steeds de 1.5 meter afstand;
 • Maximaal 5 personen in de kleedkamer;
 • Boot en riemen schoonmaken geldt nog steeds.

 Laten we er met z’n allen een mooie en verantwoorde dag van maken!

 Wij hebben er zin in.

 Groetjes,

Jolien, Vreneli & Ella

Er is een drastisch besluit genomen over het WK Indoor 2021. Dit zal georganiseerd worden als een competitie met voorronden en uitmonden in een live te volgen finale. Er hoeft dus niet meer gereisd te worden naar een of ander ver oord, de kosten zijn minimaal en deelname is mogelijk in tientallen categorieën, ook voor de jeugd.

Afgelopen weekend BTC, carnaval of Rome? Robin vond het lastig kiezen, maar het werd gelukkig de eeuwige (en zeer zonnige) stad. Daar sloot hij in de klasse der krasse opa’s het ergo-oogstzeizoen af met een Martin-achtige dubbel: goud op de 500 en 2000 meter. Wie de uitslagen checkt, ziet dat er van tegenstand nauwelijks sprake was, maar dat zijn 1.37.2 en 7.25.3 ook bij de jonkies van 60+ nog brons zou hebben opgeleverd.
Volgend jaar BTC op de Tiber? Ideaal voor de gestuurde zeven, met 3 bakboorders. Zie foto.

IMG 1425 IMG 1443  IMG 1496 

Overwinteren in Soustons was het plan, maar toch haalde storm “Dennis” ons in. Loes en Tamara reisden met twee Bea skiffjes en coach Peter Nijman af naar het westen.
De klotsbak in Delft was nog erger dan normaal. Het oproeien tot voorbij de startlijn bleek de grootste uitdaging met forse wind tegen. 26 snoekjes, een paar tipjes water in onze skiffjes en een gemiddelde hartslag van boven de 160 later, lagen we dan toch klaar voor de start van de 5km race.
De race wisselde van lekkere halen wind mee in tempo 30, tot struggles met het water in tempo 26. Dit resulteerde in een mooie 10e plek van Loes in het LDG1x veld en een 3e plek van Tamara in het LDB1x veld.
Al met al weer een hele les rijker. “Ontspannen” roeien onder elke omstandigheid (is toch best lastig bewijzen de foto’s). De zondag van de winterwedstrijden werd afgelast vanwege de harde wind. Loes & Tamara (2k groep)

image0 image1

Terwijl het in Nederland koud was en regende, is een kleine groep roeiers van onze 2k groep afgelopen week met Thêta mee afgereisd naar een trainingsfaciliteit in Soustons, Zuid-Frankrijk. Daar Vidar ook aanwezig was, waren er ongeveer 100 roeiers dag in dag uit aan het trainen om nú vast stappen te zetten voor komend seizoen. Met 12-22 graden en zon geen verkeerde keus....

Vrijdag is Martin Luirink als eerste geeindigd bij de lichte masters 60+. In een tijd van 1:30.4 was hij de concurrentie te snel af en hierdoor is hij wereld kampioen op de 500m ergometeren. 

Zaterdagochtend heeft Martin ook op de 2000m gewonnen en is hier dus ook wereldkampioen in klasse lichte masters 60 in een tijd van 6:45.6. Robin is als 3e gefinished in de klasse masters 70 in een tijd van 7:27.7.
Live resultaten tracken hier. Live beelden hier.

IMG 1227 IMG 1234 IMG 1237
IMG 1268 IMG 1270 IMG 1277
     
IMG 1281 IMG 1285 IMG 1290

Wederom een mooie BTC met prima roeiomstandigheden. Alle vrijwilligers wederom bedankt voor de inzet. En uiteraard alle startende ploegen.
Hier
zijn de uitslagen te vinden voor BTC4. Ook zijn er een 3tal baanrecords aangescherpt (nieuwe versie) !

Hier zijn BTC roei-fotos te vinden. Ook is Martin nog even kort in zonnetje gezet ivm zijn EK titel op de ergo . 

De volgende BTC zal 23 feb plaatsvinden (Ijs en weder dienende..) in het carnavalsweekend...

De BTC-organisatie

Jolien, Vreneli & Ella

IMG 1096 

In een bom- en sfeervol Domusdela zijn op 13 januari de SportAwards Eindhoven 2019 uitgereikt. Voor Beatrix waren er vijf gemeentelijke sportpenningen: Vera Sneijders en Anne du Croo de Jongh hadden deze te danken aan hun Nederlands kampioenschap Meisjes 18 in een combi-acht, Lieke Droog en Martin Luirink aan hun eerste plaats bij de NKIR in december 2018 en Robin Sterk aan het goud en zilver bij het EK Indoor in Kopenhagen. Op de groepsfoto zien we de vijf Beatrix-laureaten plus coach Peter Nijman. In het midden staat Stijn Steenbakkers, de wethouder van sportzaken. Sportvereniging van het jaar werd overigens kanovereniging Beatrix... Een uitgebreid verslag van de avond is te vinden in het ED van 14 januari

 

sportaward 2020 1  sportaward 2020 2 
<<  September 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  91011
1516171819
21222425
282930