Wedstrijdroeien25br.100dpi

 

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar worden traditiegetrouw de Beatrix Ergometer Kampioenschappen (BEK) georganiseerd, voorafgaand aan de Nieuwjaarsborrel. In 2019 op 6 januari. 

Er kan op twee manieren worden deelgenomen:

1. Op de traditionele manier: individueel over 2000 meter. De winnaar is die deelnemer of ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de 2000 m het snelst heeft geroeid.

2. In estafettevorm: 2000 meter door maximaal 4 roeiers op één ergometer. De winnaar is die ploeg die na toepassing van de correctiefactoren de 2000 m het snelst heeft geroeid.

Inschrijven kan toot 4 januari einde dag per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of vanaf midden december op de lijst op het prikbord in ‘Het Spantje’.

Wij stellen het ook deze keer weer op prijs als enkele leden hun ergometer voor die dag beschikbaar zouden kunnen stellen om deelnemers de gelegenheid te geven in te roeien.

Tijdens de BEK wordt door de jeujd ook de Jeugd-ergo-meerkamp geroeid. Meer informatie hierover volgt via de jeugdcoaches.

Succes met de voorbereidingen!
Tot op de BEK!!

De Stan4

(organisatoren Beatrix Lustrum Ergometer Kampioenschappen 2019)

  

Beeldmateriaal/Filmpjes:

Impressie Ergometerkampioenschap 2015: https://www.youtube.com/watch?v=0QXWjWWMC0M&feature=youtu.be 

 

Bepalingen

Hieronder de BEK-spelregels:

  • De winnaar is die deelnemer of ploeg die na toepassing van de correctiefactoren in de kortste tijd 2000 m heeft geroeid.
  • De deelnemers roeien op een door de wedstrijdleiding aangewezen ergometer.
  • Deelnemers moeten tenminste een kwartier voor hun starttijd omgekleed aanwezig zijn.
  • Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor extra ergometers om in te roeien.
  • Bij het estafette roeien mogen alleen de 4 roei(st)ers zelf actief zijn. Dat houdt dus in dat m.n. bij het wisselen niemand anders mag helpen. Anders dan verbale steun door derden is dus niet toegestaan.
  • Protesten, discussies over de uitslag, over de organisatie en wat dies meer zij, zijn absoluut uit den boze en leiden tot verwijdering uit de uitslagenlijst.
<<  December 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  4  5  6  8
1215
1819202122
232425262728
3031