10 juni om 1900 uur heeft nog een ploeg zich vastgebeten in de laatste boomstammen op het stuk tussen Beatrix en Theta. Met goed materiaal is het goed werken, en met de tractor van Klaas en de kettingzaag van Thijmen , het 'nu-wel werkende-motor'-bootje van Thêta, hebben Klaas, Thijmen, Conny, Wim, Paul en Ignace de laatste stammen uit het water gehaald. 
Dit wil zeggen dat er nu dus geen stammen meer in het water liggen (tussen Beatrix en Theta), er is nog wel steeds kans dat er takken liggen.
De boom bij paal 90 is nog niet weg, en er ligt nog een Dixi bij de praxis.

  IMG 20190610 WA00081   IMG 20190610 WA00121  IMG 20190610 WA00141

Op 23 en 24 mei weer een prachtige watersportcombi gehad op de vijver van de High Tech Campus. Prachtige locatie om te zeilen (Optimist), roeien en suppen.Bea OOT 2019

Op donderdag en vrijdagochtend hadden schoolklassen ingetekend om te watersporten maar ook om enkele experimenten te doen met water in het pop-up lab op de campus. Vrijdagmiddag waren de kinderen van medewerkers van de campus aan de beurt om in de boot te stappen. Het weer was geweldig en het enthousiasme van de kinderen ook! De organisatie was weer in handen van Optimist On Tour, de mobiele watersport experience van het Watersportverbond aangevuld met vele Bea vrijwillgers voor het roeien. Bedankt mensen, graag tot volgend jaar.

Ingezonden mededeling:
Beste roeiers,
Mijn naam is Pim Bakker en maak deel uit van de sportfotogroep van de Nederlandse fotobond. Wij hebben met een aantal fotografen op zondag 17 maart foto’s gemaakt van de “Head of the river”. Er is wat tijd overheen gegaan, maar ik dacht dat het voor veel roeiers(sters) misschien leuk is toch foto’s te hebben van hun heroïsche strijd,i.p.v. alleen op mijn computer te staan.

Foto gemaakt door Mike, tijdens het waterplanten scheppen. IMG 20181123 WA0000

Roeien is een sport die je bijna het hele jaar kunt beoefenen. Daarbij is het belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Beatrix hanteert een aantal regels waaraan iedereen geacht wordt zich te houden:

Weersomstandigheden

Bij mist, harde wind en vorst wordt er niet geroeid. Als de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven, wordt er een vaarverbod afgekondigd. Dit is voor de leden  zichtbaar op de website.

Vaarregels op het water

Iedereen die het water opgaat, krijgt instructies over de voorrangsregels op het water. Omdat Beatrix aan smal kanaalwater ligt en er nog een roeivereniging actief is op dit water, is het van groot belang om de ‘verkeersregels’ en de zichtbaarheidsregels te kennen.

Ongediplomeerd roeien

Niemand mag alleen het water op zonder basisroeidiploma. Bij beginners is er altijd een coach in de buurt, langs de kant op de fiets of in de boot. Het gebruik van de boten is gekoppeld aan het vereiste examen.

Training terug-in-de-boot

Omslaan met de boot kan gebeuren, ook bij ervaren roeiers. Het belangrijkste is om weer terug in de boot te komen, zodat roeier én boot veilig terugkomen bij het clubgebouw. Beatrix organiseert ieder jaar de behendigheidstraining terug-in-de-boot in verwarmd zwemwater.

Instructies voorkomen onderkoeling
Wie in het water terecht komt, loopt soms een risico op onderkoeling. Alle leden krijgen instructies om dit te voorkomen. Coaches beschikken over materiaal om onderkoeling tegen te gaan en roeiers uit het water te halen.

Meer artikelen...

<<  Juni 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
1920
24252627