Roeien kan je leren. Voor beginnende roeiers is er een korte introductie cursus van 7 lessen. Je leert daar de basis van de roeibeweging in een ploegje van 4 of 5 personen. We starten dan met oefenmateriaal dat iets meer stabiliteit en zekerheid biedt. Ook maak je kennis met de vereniging, de leden en de activiteiten in ’t Spantje. Na deze 7 lessen heb je een beeld van roeien in Eindhoven. Als roeien jouw sport is kan je lid worden van de club.

Als je lid geworden bent vaar je de eerste tijd onder begeleiding van een ervaren instructeur in een ploeg van 4 of 5 personen. Samen ontwikkel je je roeihaal en vind je je plek in de club.

Beatrix kent een examensysteem in drie niveau’s. Niveau twee geeft je al de mogelijkheid om zelfstandig op pad te gaan in oefenmateriaal.

Na een of twee jaar heb je je plek gevonden op de club. Afhankelijk van je ambities kies je voor recreatief roeien of het roeien van wedstrijden. In dat laatste geval kan je nog verder aan techniek en conditie werken onder leiding van een van de verenigingscoaches. Mogelijk vind je het zelf ook leuk om instructeur te worden. In dat geval kan je bij de vereniging of bij de KNRB opleidingen volgen.

Ben je al een ervaren roeier? Geef dan bij aanmelding een seintje, dan zijn er goede mogelijkheden om in te stromen in een van de bestaande ploegen. Om de indeling in ploegen goed te laten verlopen kent Beatrix een zogenaamde ploegenmakelaar. Deze brengt ‘vraag’ en ‘aanbod’ van roeiers en ploegen bij elkaar. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar een ploeg, maar je kan je wensen bij de ploegenmakelaar kenbaar maken.

 

Instr.&Coaching25br.100dpi

<<  Juni 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
1011121314
1920
24252627