Beatrix Ergometer Kampioenschappen

Op 2 januari vonden wederom voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel de Beatrix ergometerwedstrijden plaats. Onder luide toejuichingen van het toegestroomde publiek werden de 2000 meters verroeid.
Uitslagen.

 

Harry Droog wint Ergohead 2005
Wat doe je als het vriest? Juist, ergoën. Een grote selectie Beatrix (jeugd)roei(st)ers toog op 23 januari naar Amsterdam om deel te nemen aan de Avero Achmea Ergohead (6000m). Harry Droog won overtuigend het veteranen 60+ veld in een tijd van 21:07.9 De scores van de overige Beatrix roei(st)ers waren: 

Klei van der Michel HV30-39 20:56.2
Laan van der Ger HV30-39 21:05.2
Nijssen Richard HV30-39 22:17.1
Kruijff de Rob HV40-49 21:21.9
Droog Harry HV60-69 21:07.9
Waard de Daan J16 5427 m
Geertman Martijn J16 5107 m
Bongard van de Sietze J18 5672 m
Deckers Gijs J18 5524 m
Cornelissen Ludo J18 5363 m
Cramer Marit M16 4629 m
Bloemendal Lieke M18 4649 m

 

Doop Koningsvliet
Zaterdag 19 februari, tijdens het trainingsweekend, is de nieuwe wedstrijdacht gedoopt door Michel van Bergen. De boot is vernoemd naar een watertje ten zuiden van Oud Heusden en draagt nu de majestueuze naam KONINGSVLIET. De boot werd voorgeroeid door de clubacht-1.

Koningsvliet3

 

Beatrix Head Trial
De op 27 februari geplande BHT ging helaas niet door wegens ijs.

 

Heineken Roeivierkamp
De Beatrix dames van de clubacht 1 hebben huisgehouden tijdens de Heineken Vierkamp. Alle afstanden, 2500, 250 en 5000 meter, werden gewonnen.

De prestaties van de andere Beatrix-ploegen: damesclubacht 2, herenveteranen B en de jongens-18, zijn samen met de volledige uitslagen hier te vinden. Foto's staan op de website van jan-edwin.
De wedstrijden waren op 19 en 20 maart, op de Amstel.

 

Head of the River
We hebben helaas geen uitslagen kunnen vinden. Foto's staan op de website van jan-edwin.

 

PE in 't Lang
In zwaar weer met harde tegenwind slaagden Martin de Nivelle (sl), Rob de Kruijff (3), Richard Nijssen (2), Grignon van Bakel (bg) en Jos van der Weele (st) er in om zondag 8 mei in Delft tien ploegen achter zich te laten. Chapeau!

 

Ringvaartregatta
Op 11 mei is onder redelijke omstandigheden met een stevige NW wind de 30e Ringvaart regatta verroeid. Van de 3 Beatrix ploegen wisten Duuk&Michel de 2x te winnen, Martien werd 4e in de skiff en ook Erik-Jan won en verpulverde daarbij het baanrecord in de mix2x samen met RIC.

De prestatie van Erik-Jan en Jeanne Stockmann(RIC) was des te opvallend, omdat deze gelegenheids combi pas twee weken geleden heeft bedacht eens samen te varen om te kijken of er "roeimagie" is. Na een paal 0 training op Hemelvaartsdag en een korte training in de boot van RIC de dag voor de Ringvaart, hebben ze met een constant tempo de 100km geroeid in de nieuwe recordtijd voor de mix2x van 7u59 (was 8:15).
Duuk&Michel domineerden het H2x veld door vanuit de start souverijn op kop van het 2x veld te varen. Na de Kaag kwamen de beide Beatrix tweeën vrijwel gelijk de ringvaart op. Na 7u40 waren de heren in Delft.
Martien moest al in het eerste blok starten en ging tot 60km erg goed. Daarna werd het wat minder, maar uiteinderlijk skiffde hij sneller dan vorig jaar in 8u30.
Van de 102 ploegen hebben maar liefst 96 ploegen de eindstreep in Delft gehaald.
De Beatrix bikkels hebben zeer opvallend gepresteerd. In de totaal lijst zijn Duuk&Michel 2e, Erik-Jan&Jeanne 5e en Martien 14e van de 96 ploegen.

 

Spaarne Lente Race
Een stevige tegenwind bepaalde dit jaar het karakter van de Spaarne lente race. Veel ploegen hadden niet alleen hier last van, maar ook van de verschillende plezierjachtjes die het nodig vonden om mee te varen tijdens de race.

Marjolein trok zich van dit alles niets aan en eiste de winst voor zich op met bijna een minuut voorsprong op de nummer twee. Haarlem, 15 mei 2005.

 

Dommelregatta
Zondag 5 juni werd onder vochtige omstandigheden de Dommelregatta geroeid. Op sommige momenten tijdens het eerste blok was er meer water boven de boot dan onder de boot. Ondanks deze omstandigheden werden er door de Beatrix ploegen goede resultaten geboekt, resulterend in een nieuwbaanrecord voor de heren veteranen B.

 

Henley 2005
Marjolein heeft twee van de drie nummers waarin ze startte gewonnen! In zowel de DVB1x als de DVB2x lukte het Marjolein de finale te winnen. De DVA1x helaas net niet. Marjolein was na de finales volgens onze reporter ter plaatse wel heel erg moe.

De Henley Veterans Regatta wordt al sinds 1994 gehouden in het weekend na de beroemde Henley Royal Regatta en op hetzelfde stuk van de Upper Thames.

De regatta heeft een sterke internationale deelname onder veteranenroeiers uit de hele wereld en zoals bij alle veteranen boord-aan-boord races is de baanlengte 1000 meter.
Marjolein Rekers heeft dit jaar in Nederland bijna al haar wedstrijden in de skiff gewonnen en gaat het daarom deze zomer maar eens internationaal proberen.
De Henley Veterans Regatta heeft hetzelfde uitgangspunt als de Henley Royal Regatta: de snelste van de twee gaat door en de verliezer kan afriggeren. Op vrijdag 8 juli zijn de voorrondes en kwart finales, en op zaterdag 9 juli zijn de halve- en finales.

Donderdag

Na een korte vlucht van Eindhoven naar Londen begon onze reis per trein en metro door Londen. Tijdens het eerste traject kreeg een medereiziger een verontrustende sms binnen, er had een explosie plaatsgevonden in station Liverpool Street, ons overstappunt. Enige tijd later drong de keiharde werkelijkheid tot ons door en onze trein strandde in Tottenham Hale. Hoe nu op plaats van bestemming te komen? Al het openbaar vervoer was stilgelegd. De enige optie was een taxi. Drie uur later en 150 pond armer kwamen wij te Henley aan.
Het oorspronkelijke plan, een stukje varen op de Thames met de Engelse combi-partner Rebecca Caroe van Tideway Scullers School hadden we reeds laten schieten. Wat restte was een tentenkamp aanleggen, een stukje trainen en vervolgens pasta schuiven en pitten.

Vrijdag

De volgende dag mocht Marjolein pas om 4 uur starten in de kwart finale van de VB-1x. De tegenstandster haar prestaties werden genoemd in het programmaboekje, geen goed teken dus. Later bleek dat je dergelijke gegevens gewoon had kunnen insturen, maar helaas, de kiem voor zenuwen was reeds gelegd. Door het lange wachten nam de spanning alsmaar toe.
Rond een uur of drie even inroeien op de RowPerfect en vervolgens oproeien. Na het uitlijnen werden de verenigingsnamen, de Eindhovense Roei Vereniging Beatrix en Molesey, accentloos door de kamprechter uitgesproken. Tot onze verbazing hadden we een Nederlandse kamprechter. Na een paar doorstarthalen was het duidelijk. Rustig uitzakken naar tempo 28 om vervolgens na 4 minuten en 4 seconden met 3 1/2 bootlengte voorsprong over de finish te komen.
De gemiste training in de 2x werd na de laatste wedstrijd ingehaald. Het was even zoeken om de halen voldoende gelijk te krijgen. Nadat dat gebeurd was, kon er een oefenstartje gemaakt worden. Een slordige tempo 40 in de start bleek mogelijk. Ook het baantempo op 33 ging erg soepel op 1.39 per 500 meter. Met andere woorden, we zagen de finale dag met vol vertrouwen tegemoet.

Zaterdag

Het zaterdag programma was, in potentie, behoorlijk vol, namelijk 2 halve finales en 3 finales. Er mocht al om 9 uur gestart worden voor de halve finale van de VB-2x. Het oefenstartje tijdens het inroeien ging nog wat ongelijk, maar de echte start ging goed. Ook nu was er weer snel licht tussen de boten. Rustig uitpeddelend in tempo 28 naar de finish.
De volgende start was pas om 13.30, dus voldoende tijd voor spelletjes en een goed gesprek met onze Nederlandse/Britse kamprechter. De halve finale van de VB-1x was een herhaling van de vorige wedstrijden. Goed starten, een paar lengtes pakken en vervolgens controleren op tempo 28. De grootste tegenstander was het knobbelige water vanwege de vele pleziervaartuigen, kamprechterbootjes en ander drijvend spul dat rechtstreeks uit een museum leek te komen.
Drie finales dus, te beginnen met de VB-2x. De eerste finale was om 15.04. Ook nu was de start goed, maar de tegenstanders van de vereniging Marlow konden ook goed starten. Na 100 meter was de voorsprong slechts "two feet". Pas na zo'n 300 meter begonnen ze langzaam uit te lopen. Dit groeide uit tot 2 lengtes aan de finish, waar dankbaar de zeer mooie blikken in ontvangst werden genomen.
Binnen het uur, om 15.52, was de finale van de VA-1x. Nog nauwelijks bekomen van de vorige race en de euforie van de overwinning moest er weer gestart worden. De tegenstandster was de jongste van de Marlow ploeg en ze was waarschijnlijk uit op "revenge". Het eerste stuk was gelijk aan de vorige finale. Ongeveer halverwege lag Marjolein een taftje voor, maar helaas was toen de koek op. De Marlow dame liep langzaam in, kwam erop en ging er overheen. Helaas geen blik dus. Het ergste was dat de koek op was en alles onder het hoofd pijn deed. Nu hadden we ruim anderhalf uur om herstelwerkzaamheden te verrichten, maar of dit afdoende zou zijn was onbekend. De tegenstandster was de "defending champion". Slechts een keer over de baan gegaan en dus nog fit. Het plan was simpel hard starten, baantempo en vervolgens kijken hoe je ligt. Bij voorsprong vasthouden en bij achterstand een alles of niets poging in de laatste 250 meter. De start ging weer als vanouds en al snel had Marjolein een lengte voorsprong. Na 500 meter waren dit 2 lengtes geworden. Ook nu was de koek weer min of meer op, maar deze voorsprong mocht niet uit handen worden gegeven. Dit gebeurde dan ook niet en het tweede blik werd dankbaar in ontvangst genomen.

henleyblik02
Gelukkig was dit de laatste wedstrijd, want alles deed inmiddels pijn en de wandeltocht naar de camping kon gelukkig onderbroken worden in een goed restaurant.
Met dank aan Jan en Jos voor de ondersteuning vanuit Nederland.

 

Word Rowing Masters Regatta
Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september werd de World Rowing Masters Regatta gehouden. Deze keer in Schotland en namens Beatrix geen dames acht, maar alleen Marjolein en Peter die de overtocht hebben gemaakt.

Met overmacht heeft Marjolein met haar combipartner Rebecca Caroe de dames B2x gewonnen in een tijd van 4.03. De tweede tijd van alle andere WB2x velden was 4.07, dus Marjolein en Rebecca hebben ook het overall klassement gewonnen. Tegenstandsters waren onder andere enkele ex-(gouden)wk roeisters van Great Britain. 

Door de harde zij/tegenwind liep het programma een behoorlijke vertraging op, waardoor Marjolein en Rebecca een uur langer dan gepland op het water waren. Na afloop was Marjolein hierdoor onderkoeld en moest zich helaas terugtrekken voor de WA1x, welke anderhalf uur later gestart zou worden.
Zaterdag heeft Marjolein de WB1x met, wederom, overmacht haar head gewonnen. Het was inmiddels gestopt met regenen, waardoor de kou iets minder koud aanvoelde. Er stond nog wel een strakke tegenwind, maar gelukkig leverde de golven niet al te grote problemen op. De tijd bleek de derde tijd te zijn. Helaas geen overall overwinning dus, maar het blik is blik.
Zondag heeft Marjolein nog in de MixB2x gestart met Neil, een roeier van de Schotse roeivereniging Inverness. Dit was iets minder succesvol, daar "slechts" een tweede plaats werd behaald. Desalnietemin, een zeer succesvolle week en zeer aan te bevelen voor alle Beatrix veteranenroeiers.

 

Beatrix Najaarswedstrijden
Deze driekamp voor jeugd en junioren werd op 18 september georganisserd. Uitslagen
Foto's zijn gemaakt door Peter Nijman.

 

Moordregatta en Vechtrace
Verschillende Beatrix ploegen hebben tijdens de Moordregatta blik getrokken. De jeugdploegen meisjes 14 jaar en meisjes 16 jaar hebben in een combinatieploeg de 2000 m winnend afgelegd.

Voor de senioren was de afstand iets langer, namelijk 6500 m met een tweetal smalle bruggen in het parcours. De dames veteranen C in de 4x+ mogen zich een jaar lang Brabants kampioen noemen, omdat ze de snelste dames 4x+ waren. De heren veteranen B 8+ hebben hun volgende zege binnen nadat ze eerder al de Eemhead hadden gewonnen. De zege reeks werd afgesloten met een zege van de heren veteranen C 4x+.

In het oosten des lands werd de Vechtrace gevaren. Het dames veteranen A veld 1x werd door Marjolein Rekers winnend afgesloten. 

 

Lingebokaal en Coupe des Dames
De Dames Club 8 (AnneLize Hoftijzer, Elien Meijer, Ilona van der Waals, Irma van der Kaaij, Rinske de Vries, Esther Verhagen, Nicole Homeijer en Sabine van den Bussche, stuurman Peter Bouma, coach Heleen Koggel) heeft bij najaarswedstrijden in Leerdam voor de derde achtereenvolgende keer de Coupe des Dames gewonnen en zette direct ook even een nieuw baanrecord neer. Bij de heren werd de HVB 8+ (Richard Nijssen, Joost van Beekum, Martin de Nivelle, Grignon van Bakel, Leo van der Zandt, Rob de Kruijff, Tom Vollebergh, Peter Schroeten, stuurvrouw Jos van der Weele, coaches Marjolein Arps en Jack Geenen) net tweede op een seconde achterstand.

Theo van der Putten en Tom Jansen finishten in de 2x op een gedeelde eerste plaats, gevolgd door Michel van der Klei en Duuk van der Knaap op de derde plaats. De H4x+ (de Jan-Vier) roeide zich eveneens naar een derde plaats.
Ook andere Beatrix-ploegen roeiden niet onverdienstelijk.
Roeivereniging Leerdam, 13 november

 

 

 

 

 

<<  Februari 2023  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  3  4  5
  8  91011
1316171819
2022232425
27     

 

 

Onze sponsors