Beatrix Lustrum Ergometer Kampioenschappen
Op 6 januari organiseerde Methusalem weer ergometerwedstrijden, ditmaal met een L ertussen vanwege het 9de lustrum. Uitslagen.


Winterwedstrijden
Foto's van de Winterwedstrijden in Delft op 24 februari 2008 zijn hier te vinden. Ze zijn gemaakt door Peter Nijman.

 

ErgoMarathon 2008
Bij het Nederlands Kampioenschap ErgoMarathon dat op zaterdag 1 maart 2008 in Eindhoven plaatsvond, is Beatrix-lid Lieke Droog tweede geworden bij de dames. Zij roeide de 42.195 meter in 3u06:58.3, met een 500-meter split van 2:12.9. Organisator Duuk van der Knaap zag zijn Nederlands record dat hij vorig jaar roeide tijdens het evenement, geen stand houden. Met een indrukwekkend gemiddelde van 1:51 per 500m en een eindtijd van 2u36:11 zette Jaap Roosma een nieuw Nederlands ergomarathonrecord neer. Jan Klinkenberg heeft voor mooie foto's gezorgd die hier  te vinden zijn.

 

Heineken 2008
Op 8 en 9 maart roeiden diverse Beatrixleden op de Amstel. De damesclubacht I (slag Christine Nabuurs) behaalde de tweede plaats in het eindklassement. Foto's op de site van Jan Edwin.
Uitslagen.

 

Head
Tijdens de Head op 16 maart is er door de meeste Beatrix ploegen goed gepresteerd. Zowel de veteranen dames E 8+ als de heren veteranen C in de 4* wisten hun velden winnend af te sluiten. Er zijn weer vele foto's gemaakt. Onder andere te vinden bij Jan Edwin.
Uitslagen

Juniorencompetitie 2008
Lianne Hoorneman, Elisabeth Huibers, Marit Bloemendal, Nicole van der Zandt en  Anne van Bergen zijn in het eindklassement op de tweede plaats geëindigd. Gefeliciteerd meiden!
Door Peter Nijman zijn vele foto's gemaakt. Foto's van 20 april, van 25 mei en van 1 juni.
De foto's van de finale op 14 juni 2008 staan hier.


ZRB
Nanette van Ditshuizen heeft in een mooi gevecht het hoofdnummer van de ZRB wedstrijden, M18 1x gewonnen. Naast het bekende ZRB blik kreeg ze voor het hoofdnummer een enorme beker die maar net in de skiff paste. Voor Nanette was dit al de tweede overwinning op zondag, vroeg in de ochtend wist ze in het M16 1x veld haar zus Lotte ruim voor te blijven. Lotte nam daarin revanche voor een tweede plaats van de dag ervoor in de B groep door de winnares daarvan naar een derde plaats te roeien. Juliette werd vierde.

Met de overwinning van de ZRB staat Nanette nu in het juniorenklassement derde in het M16 veld en eerste in het M18 veld. Duuk van der Knaap roeide op 43 jarige leeftijd zijn eerste 2km race. Hierin kon hij nog geen potten breken tegen de jonge honden.
Foto's van de ZRB op 3 en 4 mei 2008 zijn hier te vinden.
Ze zijn gemaakt door Peter Nijman.

 

Michel wint Ringvaart
Michel van der Klei heeft op 7 mei in een tijd van 8.42:02 de Ringvaart (100 km) gewonnen in het heren skiffveld.
Een korte impressie:
"Het was niet zo zeer de temperatuur die het zwaar maakte alswel vooral het recreatieverkeer op het water. Speedboten, motorsloepen zorgden over een afstand van een kleine 30 km voor absoluut het vreselijkste water om in te roeien. Kruisdeiningen maakt het vaarwater tot een grote klotsbak zodat je steeds moest variëren in halve bank, kwart bank, vaste bank roeien om het aantal misslagen te beperken. Maar voor de rest was het erg leuk", aldus Michel.

 

ARB 2008
De twee zusjes van Ditshuizen blikten tijdens het weekend van 31 mei en 1 juni: Lotte won op zaterdag haar heat in de skiff M16 en Nanette op zondag in een Beatrix-Hunze- Gouda combinatie M16 4*. Gefeliciteerd!

 

KHB en NK grote nummers 2008
Nanette van Ditshuizen heeft haar titel Nederlands Kampioen M16 2x geprolongeerd. Samen met Rieneke Gerkema van RV Hemus roeide ze op de zaterdag van de Koninklijke Hollandbeker in een sterke race naar de eerste plaats. Op zondag won ze in een Hunze-Gouda-Beatrix M16 4x+ en mocht weer op het erepodium de bloemen, beker en NK blikken ontvangen. Zondag won de M16 4x+ combi in een langzame tijd de voorwedstrijd, maar in de finale werd dit recht gezet. Met indrukwekkende power halen roeide de combi ploeg met Nanette op slag de concurentie voorbij, en de tijd van 7.19 was een verbetering van het Bosbaan baanrecord met maar liefst 10 seconden.
Bosbaan, 7 en 8 juni 2008.

 

Dommelregatta
Op 8 juni verdedigden 12 ploegen de Beatrixkleuren op de Dommel. Blik trokken Michel van der Klei in het heren skiff-veld, de DVB-acht, de HVB-acht en een meisjes 16-18 dubbelvier in het dames dubbelvierenveld. Drie van de vier meisjes roeiden hun moeders in de twee andere Beatrix damesvieren volledig van de baan, met respectievelijk 1 min 41 sec en 2 min 57 sec verschil. Chapeau meiden!
De winnaars: Michel van der Klei in de skiff
DVB-acht: Clarette Aanraad, Jos van der Weele, Joyce Peels, Antje Hansmeier, Lonneke Yo, Antoinette Klawer, Conny de Vreede, Mirjam Coelen, st. Mirjam Treffers
D4* (M 16-18): Ellen Hoeven, Marit Bloemendal, Nicole van der Zandt, Juliëtte Kuijpens, st. Anne van Bergen.

 

Markregatta 2008: Baroniebokaal wéér voor Beatrix
Tijdens de Markregatta op 14 juni 2008 wonnen DCl4x+, de DCl8+ 1 en de HVC2x hun resp. veld. Daardoor ging Beatrix voor het tweede jaar op rij naar huis met de Baroniebokaal. DCl4x+: Kathelijne Jansen, Enid Gremmée, Mirjam Treffers, Lieke Droog (slag) en Menno Treffers (stuur)
DCl8+: Sabine van de Bussche, Antje Hansmeier, Marjolein Koggel, Rinske de Vries, Nicole Homeijer, Anne Lize Hoftijzer, Elien Meijer, Christine Nabuurs (slag) en Heleen Koggel (stuur)
HVC2x: Tom Jansen, Theo van der Putten (slag)

 

Nationale Roeitocht Tijdens de nationale roeitocht 2008 zijn vele foto's gemaakt door Peter Bouma.ERV Beatrix organiseerde deze tocht in het kader van haar 9de lustrum.

 

Hollandia
Nanette van Ditshuizen heeft afgelopen weekend op de Hollandia roeiwedstrijden op de Bosbaan de successen van de NK herhaald met twee klinkende overwinningen.
Op zaterdag startte ze met Rieneke (Hemus) in de dubbel twee. Omdat op de NK het M16 veld al was gewonnen, zochten de meisjes het nu hogerop in het M18 veld. Alleen de Coupe twee was sneller, maar die zaten in de heat erna, en daardoor konden Nanette en Rieneke met een boot vol elektronische meetapparatuur aan het erevlot aanleggen na een ruime overwinning.
Zondag was er meer wind, en wisten de Beatrix roeisters in de skiff geen potten te breken, maar 's middags wist onder erbarmelijke omstandigheden de ongestuurde dubbelvier met Nanette op slag met zeer goede halen naar de finish te stormen. Dit waren dezelfde vier roeisters als op de NK, maar nu met de stuurvrouw op de fiets. Terwijl de meisjes op erevlot stonden, meldde de omroeper dat alle wedstrijden door de harde wind opgeschort werden en iedereen direct moest aanleggen. Voor Beatrix startten ook Lotte van Ditshuizen en Juliëtte Kuijpens, op zaterdag beiden in het meisjes-16 B-veld en op zondag in het meisjes 16veld. Ze eindigden beide keren resp. op de derde en de tweede plaats in hun heats.

Foto's van de Hollandia 2008 zijn hier te vinden. Ze zijn gemaakt door coach Peter Nijman. 21 en 22 juni 2008, Bosbaan

 

NSRF
De Beatrix junioren hebben het seizoen succesvol afgesloten tijdens de NSRF op 5 en 6 juli. Op de Bosbaan was het zaterdag licht wind tegen, maar zondag een stevige wind mee. Onze roeisters kunnen ook onder die omstandigheden prima presteren. Nanette mocht drie keer aan het erevlot aanleggen, en Lotte en Ellen beiden een keer.

Zaterdagochtend begon vroeg met de heat van Nanette en Rieneke (Hemus)in de M162x. Na vorig weekend hadden ze het idee dat ze nog wel een stukje harder kunnen, maar helaas hebben deze twee wel tegenstanders nodig om het beste uit zich zelf te halen. Na een grote voorsprong mochten ze het eerst blik van het weekend ophalen aan het erevlot. (c) NLroei - Dit zijn Nanette en Rieneke Later op de dag was het tijd voor de M16 skiff. Drie Beatrix roeisters lagen aan de start. Juliëtte wist helaas de goede races van de Hollandia niet te herhalen. Voor Lianne was de eerste 2km race nog erg lang en ze eindigde als laatste. Lotte wist na een matige start langzaam door het veld te schuiven en als eerst over de finish te komen. De coaches mochten weer hard fietsen om op tijd bij het erevlot te zijn.
Eind van de zaterdagmiddag was het tijd voor de M18 2x met in heat 3 Nicole en Marit die hun eerste 2km race voeren. Een onvriendlijke kamprechter gaf hun voor de start een waarschuwing voor iets wat de fans op de kant niet begrepen. Nicole en Marit roeiden naar een keurige derde plaats in hun heat. Een heat later waren Nanette en Rieneke nu wel goed wakker en knalden met zeer goede halen naar de finish met een voorsprong van 30 sec op nummer twee. (c) NLroei - Winnende M16 8+ Zondag begon erg vroeg met de M16 skiff. Lotte was duidelijk nog niet wakker, maar wist Lianne nog net voor te blijven. Lianne en Juliëtte roeiden ook een goede race.
De progressie vergeleken met zaterdag was enorm: Op zaterdag won Lotte haar heat en werd overall 13e met daarachter Juliëtte op de 18e plaats en Lianne op de 20e en laatste plaats.
Op zondag werd er weliswaar door geen van de M16 meisjes uit de kweekvijver een heat gewonnen maar waren de scores overall: voor Juliëtte een 10e plaats, voor Lotte een 13e plaats en voor Lianne een 14e plaats, waaruit blijkt dat Lianne van de eerste dag zoveel had geleerd, dat ze 35 seconden sneller ging en 6 plaatsen opschoof. Lotte ging 10 seconden sneller, Juliette 30 seconden sneller en werd 8 plaatsen beter geklasseerd. Een hele prestatie voor meisjes die tot voor kort alleen uitkwamen in de juniorencompetitie!
Net voor de middag liet Ellen zien na een jaar afwezigheid nog steeds goed te kunnen racen. In een spannende race wist ze haar bolletje net iets eerder over de finish te drukken. Doordat de uitslag lang op zich liet wachten hadden de coaches voldoende tijd om richting het erevlot te fietsen. Ellen bleek later qua tijd 2e overall in het M18 1x veld te zijn geworden.
De ongestuurde dubbelvieren zijn altijd spektakel. In dit snelle nummer misten de Beatrix meisjes nog wat ervaring. De ploeg van Nanette had wegens ziekte een vervangster, waardoor de ploeg moeilijker op gang kwam, maar met een goede eindsprint werd de tweede plaats nog veilig gesteld. De vieren hadden geen uitroeitijd want nog geen uur later was het alweer tijd voor de achten. Er lagen 7 meisjes achten aan de start, allemaal combinaties. Lotte roeide mee in een M18 combi, Nanette zat op slag in een M16 8+. Voor alle ploegen gold dat ze niet getraind hebben voor de acht en de meesten hebben nauwelijks boordroeiervaring. In de 2km naar de start kon even aan elkaar, de boot, en het boordroeien gewend worden. De start was bij alle ploegen slecht, en pas na 250m begon het bij sommige ploegen te lopen. De acht van Lotte heeft de hele race een mooi gevecht om de tweede plaats gevoerd. In de M16 8+ heat lag de ploeg met Nanette tot 1500m een halve boot achter. Toen ging de turbo aan en per haal werd een meter terug gewonnen en daarna uitgebouwd tot een voorsprong van twee bootlengtes. (c) NLroei - Dit is Nanette Voor Nanette was dit haar 10e!! blik van dit seizoen en een erg mooie afsluiting.
Ook de "kweekvijver"-meisjes hebben nu dus kennisgemaakt met het echte 2 kilometer wedstrijdroeien met zeer verdienstelijke prestaties. Marit Bloemendal en Nicole van der Zandt hebben zoals boven al gezegd een overtuigende 3e plaats in hun heat in het M18 2x veld voor zich opgeëist. Dat moet naar meer smaken..... Het hele weekend zijn foto's gemaakt door coach Peter Nijman.

 

Hoop Lustrumwedstrijden
Zaterdag 13 september 2008 vierde roeivereniging De Hoop in Amsterdam haar 160-jarig bestaan met wedstrijden over 5000 en 160 meter.
Voor Beatrix roeide de DVA-vier met Lieke, Mirjam, Rinske, Kathelijne en stuur Joost naar een tweede plaats op de 5000 meter (20:08.20) en een eerste plaats bij de 160 meter sprint (26,83 seconden).

 

Eemhead
Tijdens de 2008-editie van de Eemhead op 27 september in Amersfoort heeft de 16-jarige Nanette van Ditshuizen samen met Rieneke Gerkema van RV Hemus het Damesdubbeltweeveld gewonnen. De meisjes roeiden en passant ook een baanrecord!
Ze hadden voor 6 kilometer slechts 24:25,4 nodig.

 

Moordregatta
Vijftien boten gingen mee naar Tilburg, bijna een kwart van het botenbestand van de vereniging! In de skiff trokken jeugdleden Jeroen de Wit, Marit Bloemendal en Lotte van Ditshuizen blik in de eerste heat (2000 meter). Peter Nijman heeft een mooie fotoreportage gemaakt.
In de middagheats (6500 meter) was de DVB Beatrix-Argo scullvier met Lieke, Mirjam, Enid, Kathelijne en stuur Katinka (Argo) de snelste in het damesveteranenveld. Ook de mixacht met Attie, Feye, Harm, Nick, Thea, AnneMarie, Marius, Wim en stuurvrouw Sietske ging met een blik naar huis. De overige achten, tweetjes, vieren en skiffs konden ook goed tot redelijk meekomen in het veld. Enige meisjes die 's ochtends geskifft hadden, roeiden in de derde heat nog een keer mee en gingen met de titel Brabant Kampioen naar huis als snelste Brabantse damesvier (Juliëtte, Anne, Marit, Lianne en stuurvrouw Nicole).
Beatrix won ook de Bockenrijdersbokaal, voor de best presterende vereniging.
6500 of 2000 meter van Haghorst naar Hilvarenbeek: 4 oktober 2008

 

Tromp Boat Races
18 oktober in Hilversum. Foto's. Uitslagen.

 

Timetrials
Op 26 oktober werden er timetrials verroeid over 3000 meter. Uitslagen.

 

Lingebokaal
Op 1 november 2008 was Beatrix wederom met een grote delegatie vertegenwoordigd in Leerdam om daar een tijdrace over 6000 meter te roeien.
Michel van der Klei won het H1x veld, de scullvier van coach Heleen Koggel won het dames dubbelvierenveld. De dames veteranen-B acht (coaches Peter Bouma en Joost van Beekum) ging met de Coupe des Dames naar huis, als snelste damesacht.

 

Paul Veenemans Prijs
Christine Nabuurs heeft in het weekend van 25/26 oktober 2008 het damesveld van de wedstrijd om de Paul Veenemansprijs gewonnen. Ook Michel van der Kleij deed mee.

De Paul Veenemansprijs is een meerkamp, waarbij roeien een verplicht onderdeel is. Daarnaast moeten er twee keuzes worden gemaakt uit schaatsen, hardlopen en fietsen. Christine was bij het fietsen, lopen en roeien steeds de snelste van alle vrouwen. Dit jaar werd de wedstrijd om de Paul Veenemansprijs in Purmerend gehouden. Op zaterdag vond het wielrennen plaats op de prachtige wielerbaan van de Hoornse Ren- en Tourclub HRTC. Er moest een kleine 10 km om het hardst gefietst worden. Bij dit eerste onderdeel was de overwinning al meteen voor Christine. Hardlopend werd er zondags gestreden in het Purmerbos in Purmerend. Het parcours was 5 km bikkelen over bos- en gedeeltelijk verharde paden. Ook hier was Christine oppermachtig en liet zelfs diverse mannelijke deelnemers haar hielen zien. 's Middags moest er nog 3 km geroeid worden op de Purmerringvaart. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel ging de wind in de loop van de middag liggen. Enigszins behoudend ging Christine van start. Het leek er in het begin van de wedstrijd op, dat de 2 achter haar gestarte dames van RIC met degelijke halen de eerste aanval op Christine in zetten. Maar in de 2de helft kwam Christine op stoom. Met rake klappen nam ze afstand van de tegenstanders, en ook dit onderdeel werd winnend afgesloten.
Michel was minder tevreden over zijn fiets- en hardloopprestaties, maar maakte met het roeien een en ander weer goed. Hij eindigde dan ook op een verdienstelijke 10e plek bij de Heren Veteranen.

Zie ook: Uitslagen

NJTK
In november was er weer een Nationaal Junioren Trainings Kamp in Hilvarenbeek.
Foto's van het NJTK staan op de fotosite van Peter Nijman.

 

Beatrix Head Trial
De BHT ging helaas niet door omdat er ijs lag.

 

NKIR
Op 13 december zijn de Nationale Kampioenschappen Indoorroeien "verroeid" in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Beatrix resultaten: In het M15-16 veld van 51 deelnemers: Juliëtte 14e in 8:00,2 en Lotte 18e in 8:04,9 In het M17-18 veld van 30 deelnemers: Marit 22e in 8:09,3 In het J15-16 veld van 89 deelnemers: Jeroen 41e in 7:12,8

Foto's van het NJTK staan op de fotosite van Peter Nijman.

 

BYOE
Woensdag 17 december is wellicht een nieuwe traditie door Duuk gestart. Gezamenlijk werd een halve marathon ge-ergood. De foto's zijn hier te vinden. Na afloop werd er genoten van de door Mirjam bereide pastamaaltijd. 

<<  Oktober 2022  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     
  3  4  5  6  7  8  9
121314
171819202123
242526272829
      

 

 

Onze sponsors