Terwijl de “huisdubbel” als nood is begonnen in Coronatijd, hadden we vorig jaar al wat mooie wedstrijdervaring opgedaan en waren we nu toe aan een grote uitdaging. En wat is nu een grotere uitdaging dan 100 km roeien?

In de voorbereiding hebben we heel veel kilometers gemaakt en veel uitgetest. Paul en Duuk hielpen met het trainingsschema, Roland en Erik-Jan met het materiaal. Verder hebben we ons verdiept in tape-technieken, sportdranken, mueslirepen, gelletjes en de bruggen op de route van de Ringvaart. Al snel werd paaltje 0 een standaardtraining en paaltje 50/60 een korte training, zeker na tweemaal de "mentale hardheid"-training van 50 kilometer (2x paaltje 0). 

We waren er echt helemaal klaar voor op 24 mei, helaas is toen toch besloten om de boel uit te stellen naar woensdag 8 juni vanwege gevaarlijk veel wind. Dus, knop om en weer door naar de nieuwe datum. Hoe dichter we bij die datum kwamen, hoe slechter de weersvoorspellingen ook weer werden. Gelukkig durfde de organisatie het dit keer wel aan en moesten we het alleen wel doen met overdag regen en vanaf 40k windkracht 4 tegen. Vanwege een gestremde brug maakte de route een lusje via Katwijk, dus dat betekende nog eens 5 km erbij. We wisten dat we aan een pittige editie van een -toch al uitdagende- tocht zouden beginnen.

Woensdagochtend zaten we al voor 07:00 in de boot en werden we al snel vergezeld door onze onmisbare landploeg op de fiets: Eveline! De eerste 40 kilometer hadden we een briesje mee en de kilometers vlogen voorbij. Vervolgens hadden we de eerste stop, naast het werk van Jolien, dus compleet met spandoek, vuvuzela en een heel scala aan eten/drinken. Met pauzes loopt de tijd door, dus al snel stapten we de boot weer in en roeiden we richting het slechtere weer en de tegenwind. Rond 12.30 begon het met regenen en dit is pas gestopt rond 17.00. Bij Lisse (60k) even gestopt voor een kledingwissel, extra eten en hozen van de boot. De regen en wind maakten het ineens erg koud. De truc is dan toch: blijven bewegen, dus HUB HUB de boot weer in! Met dubbele thermo’s zijn we De Kaag probleemloos overgestoken en daarna begon het aftellen richting de verplichte stop in Leidschendam. De kilometers gingen ontzettend traag voorbij, maar het inhalen van allerlei boten (van 1x’s tot 8+en) gaf steeds een kick. Er hing een hele sportieve sfeer en iedere keer als we een boot inhaalden werden we enthousiast aangemoedigd vanuit de andere boten “Lekker bezig dames!!”. Op de verplichte pauze op 90k bij Leidschendam kregen we complimenten dat we er nog zo fris uitzagen, maar geloof ons, ons lichaam was echt toe aan die massage en onze hoofden voelden vol watten. We waren nu alleen wel echt heel dicht bij het eind, dus we pepten ons weer op om de boot weer in het water leggen en die riemen vast te pakken met de pijnlijke beblaarde handen voor de laatste 10k richting Delft. Yes, de boot vloog weer en zelfs de laatste 500m voor de finish hebben we nog een relatief prima sprint kunnen laten zien. Zo blij en trots dat we deze lange dag vol zware momenten hebben doorstaan!!  

Met onze eindtijd van 11u25m zijn we als 20e gefinisht van de 110 ploegen. Verder waren we de snelste van alle D2x ploegen, ook op de Sprintbokaal. Ervaringsdeskundige Michiel heeft de Ringvaart in de skiff volbracht en is 6e geworden van de 110 ploegen, superknap!

Ontzettend veel dank aan Eveline, Duuk, Roland, Erik-Jan, Paul en alle supporters die ons mentaal en fysiek op elk moment gesteund hebben! Mocht iemand op zoek zijn naar een uitdagende wedstrijd, zoek niet verder! 😉
20220612 163804 COLLAGE

Agenda

<<  Juni 2022  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 

 

Onze sponsors