Een aantal weken geleden alweer gingen Mees en ik (van de 2k-groep) een dagje naar Amsterdam om te trainen op de Bosbaan. Hiervoor waren we geselecteerd door de bond op basis van de profieltesten die we eerder dit jaar hadden gedaan. Dit was echter nog geen officieel selectiemoment, maar een oriënterende dag voor roeiers en coaches. De geselecteerde jongens waren verdeeld in twee groepen: ik zat bij de scull-groep en Mees bij de boord-groep. De scull-groep bestond uit jongens die op basis van hun profieltest in aanmerking kwamen voor de selectie voor het U19-WK, en de boordgroep focuste zich met name op het vormen van een 8+ voor de Coupe de la Jeunesse, en eventueel het WK als het niveau hoog genoeg was.

Tijdens deze dag hebben Mees en ik twee keer getraind. Mees zat tweemaal in een acht, en ik heb zowel geroeid in een dubbel twee als een dubbel vier. Tussen de training door was er gezorgd voor een lunch in het Olympisch Trainingscentrum. 

Het was niet helemaal zeker hoe er na deze dag verder zou gegaan worden. Zeker was dat het afgelopen NK-klein een belangrijk selectiemoment zou worden. Voor Mees en mij was dit als eerste wedstrijd ooit een hele ervaring en de omstandigheden waren moeilijk. Wel zijn we weer uitgenodigd om te komen roeien op de Bosbaan, ditmaal een heel weekend. Nu mogen we in de 2- laten zien wat we waard zijn! Op de zaterdag wordt er getraind en een 2 kilometer race gevaren, en op zondag zal er in andere combi's worden gevaren. Hierover later meer! 

Groetjes, Wouter

<<  Oktober 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  810
1112131415
181920212223
25262728293031

 

 

Onze sponsors