Afgelopen vrijdag, in het weekend voor de NSRF Slot, heeft ook de Argo sprint wedstrijd plaatsgevonden. Dit is een sprint op 500m, op de Willem-Alexander baan te Zevenhuizen.

Beatrix had 2 deelneemsters in hetzelfde veld in combi-boten.

Lisa van Slagmaat stapte vrijdag in de 2x met haar zus Maaike van Slagmaat (Argo). Zij startten de sprint nu meerdere jaren op rij en waren erop gebrand die traditie voort te zetten. Na de voorwedstrijd in het DG 2x veld, waar ze volgens toeschouwers "niet echt ongelijk maar ook niet echt gelijk" zaten, hebben ze zich met forse tegenstand gekwalificeerd voor de A-finale. Na 25 minuutjes wachten mochten ze weer het water op om op te roeien voor de finale. Met een snoek in de start, en hierna heeeel veeeel adrenaline, hebben ze zich tot een 3de plek geroeid in de A-finale. Dat voorwedstrijden helpen bij het samen komen van instap combi’s werd weer bewezen: ditmaal zaten de zussen met een veel hoger tempo gelijk te roeien. Volgend jaar weer?

Ook Jolien Hakstege had besloten om mee te doen aan de sprint, een wedstrijd georganiseerd door haar oude studentenvereniging. Ze besloot dan ook om samen met een van haar oude roeimaatjes van Argo, Merle Niehe (nu MWC) in de DG 2x te starten. Met een laatste gezamenlijke roei-ervaring tijdens de Elfstedentocht in 2015, was dit wel even andere koek. De Elfstedentocht wordt geroeid in een grote, zware, lange gestuurde boot, terwijl de dames ook in een wedstrijdbootje prima uit de voeten konden! In het kort: er is gelachen, er zijn wedstrijdploegen verslagen, helaas geen A-finale, maar: met name bij het uitroeien zat het zo heerlijk samen dat er nog een vervolg moet komen!

Lekker gedaan dames!


Roos namens de 2k-groep

Agenda

<<  Augustus 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  6  7  8  9
111213141516
17181920212223
242526272829
31      

 

 

Onze sponsors