Dat was 'm dan! De laatste wedstrijd alweer van dit seizoen: NSRF slot. De 2k groep is opnieuw afgereisd naar de Willem-Alexander baan te Zevenhuizen. Wat is het ontzettend snel maar tegelijkertijd langzaam gegaan. De laatste weken waren veel, de trainingen zwaar, maar als groep hebben we toch weer een aantal (persoonlijke) hoogtepunten bereikt dit weekend. Daar komen ze:

Ten eerste natuurlijk onze M18 Vera en Anne, die ook de afgelopen wedstrijden al prachtige resultaten hebben neergezet. Op zaterdag startten zij samen in een M18 2- en M18 8+ Hunze/Beatrix/Hoop/Amstel/RIC combinatie. In beide velden wonnen ze met overmacht en behaalden zo opnieuw twee blikken!

Ook Josien schitterde in een M18 8+. Na 1 training boordroeien in een 2- bood zij in een Hunze/Alphen/Hemus/Beatrix/Jason combi tegenstand aan de 8+ van Vera en Anne en werd ze 2e in het veld. Daarnaast heeft Josien op zondag nog eens even laten zien dat ze niet met zich laat sollen. Afgelopen weken heeft ze, met wat extra aandacht in individuele trainingen (bedankt Monika!!), heeeeeele grote stappen in de skiff gezet. Met een goede start legde ze haar puntje meteen voor in het veld en won met grote overmacht haar heat in het M18 1x veld! Erik-Jan, ik denk dat Josien je boot nog wel vaker wil lenen ;) dankjewel!

Zowel Lisa&Loes als Roos&Rosalie (combipartner Wetterwille) maakten dit weekend kans op winst in de LDGb 2x en DG 2x. Met ijzersterke races hebben ze laten zien echt goed binnen hun veld te passen. Helaas kan er maar 1 winnen en ging het blik dit weekend richting andere ploegen. Beiden ploegen werden 3e in de A-finale.

Ook Tamara vond dit weekend een nieuwe combi partner. In verband met blessure van haar Orca maatje moest er op het laatste moment nog gewisseld worden. Samen met Mina Solanski (Amstel) startte zij in het LDB 2x veld. Dat de boot na 1 training samen roeien al zo lekker pakte hadden ze niet verwacht. Helaas ging ook hier het felbegeerde blik naar een andere vereniging. Tamara&Mina werden 2e in de A-finale.

Ook Matthijs en Simon waren dit weekend weer van de partij. Zij roeiden in de J18 1x en samen in de J18 2x. Wellicht onbekend voor sommigen, maar waar lichte en zware roeiers bij senioren gescheiden worden, bestaat het J18 1x veld uit zowel lichte als zware roeiers. Zowel Simon als Matthijs vallen onder de categorie lichte roeiers en daarmee hebben zij dit weekend met een 20e en 25e plek onder 33 J18 1x weer mooi gepresteerd.

Verder waren er nog wat leuke instapbootjes en de vaste nummers. Hierbij nog wat resultaten op een rijtje:

DG 1x Roos, 5e in A-finale

LDG 1x Lisa, 4e in voorwedstrijd

LDG 1x Loes, 6e in voorwedstrijd

DG 4x Roos/Saurus/Phocas, 4e in A-finale

LDG 4x Lisa/Loes/Tamara/Zwolsche, 5e in A-finale

LDB 1x Tamara, 5e in voorwedstrijd

J18 2x Matthijs&Simon, 5e in voorwedstrijd

M18 4-, Vera/Anne/Hunze, 2e in A-finale

DE 8+ Vera/Anne/Amstel-combi, 3e in voorwedstrijd
De DE 8+ was een M18 8+ met Vera en Anne. Na een 3e plek in de voorwedstrijd hadden zij zich geklasseerd voor een A-finale. Echter, met twee zieke/geblesseerde roeisters is door coaches besloten om deelname aan de A-finale terug te trekken. Het is wel ontzettend cool en noemenswaardig dat deze M18 dames zich in een elite veld in de A-finale konden plaatsen! Dat hebben ze heel netjes gedaan.

Het seizoen is voorbij, nu is het boten poetsen en de conditie op peil houden voor wellicht nog een seizoen 2019-2020! Alleen Vera en Anne zullen nog even door moeten bikkelen in hun voorbereiding voor de Coupe de la Jeunesse, een internationale wedstrijd voor junioren, ditmaal op 3/4 augustus in Corgeno, Italië.

Oja, je zult ons vanaf nu met onze nieuwe Beatrix truien zien rondlopen. Die trekken we nooit meer uit!

Roos namens de 2k-groep

IMG 20190630 WA0009

 

Agenda

<<  Februari 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
151617181920
22232425262728

 

 

Onze sponsors