Dit weekend was het alweer tijd voor de een-na-laatste wedstrijd van het 2k seizoen. Voor degene voor wie de Damen Raceroei Regatta onbekend is, dit is waar je als roeier moet zijn. Gratis pastalunch voor de roeiers, massages, video-opnames van wedstrijden en goodiebags voor de winnaars, alles wordt eraan gedaan om roeiers een zo prettig mogelijke ervaring te geven en ze zo hard mogelijk te laten roeien. Naast het reguliere programma werden een aantal velden uitgeroepen tot Nederlandse Kampioenschappen. Beatrix deed in 3 velden mee, met mooie resultaten als gevolg.

Onze jongens 18 Simon en Matthijs deden op zaterdag mee in het J18 1x veld. Waarbij Simon de afgelopen wedstrijden aangaf zich niet fit te voelen, was dat nu gelukkig stukken beter. Simon werd 7e en Matthijs werd 10e van alle J18.

Lisa en Loes startten op zaterdag de LDG 1x. Zij werden 4e en 6e in hun voorwedstrijd en mochten daarmee helaas niet door naar de finale.

Onze toppers M18 Vera en Anne startten op zaterdag twee keer. In de 4- werden zij tweede in het M18 4- NK veld in een combinatie met de Hoop en Willem III. De dames eindigden achter de tweede helft van de 8+ die later die middag samen zou starten. In het M18 8+ NK veld lieten de twee viertjes zien ook goed samen te kunnen roeien en versloegen zij een M18 8+ met toch ook wel zeer capabele roeisters. Ze werden 1e met hun RIC/Willem III/Hunze/Beatrix/Amstel/Hoop-combi! We zijn super trots op deze Nederlands Kampioenen! Gedeelte van de race is hier terug te zien en hier.

Na een welverdiende vakantie stapte Tamara weer samen met haar dubbel partner Isabel Timmermans (Orca) in de 2x en werden zij 3e in de LDB 2x A-finale!

Roos startte samen met 3 roeisters van Wetterwille, Saurus en Triton in het DE 4x veld. Na een korte training op vrijdagmiddag om het een en ander gelijk te trekken bleek de tegenstand toch te sterk en werden zij 6e in de A-finale.

Na de warming-up van zaterdag pakt Tamara wederom de skiff in het LDB 1x op zondag. Na een succesvolle voorwedstrijd finisht zij 4e in de A-finale.

Roos startte met haar maatje Rosalie Torensma (Wetterwille) in het DE 2x veld op zondag. Dit veld was samengevoegd met het NK veld bij gebrek aan inschrijvingen op de zaterdag, waardoor ook de bondsboot (Inge Janssen/Roos de Jong) op zondag zou starten. Na wat onduidelijkheid vanuit de wedstrijdleiding (race for lanes of toch voorwedstrijden?) veroverden de “jonge talenten” Roos en Rosalie (aldus de wedstrijdcommentator) een plek in de A-finale. Hier werden zij 2e, een kleine 9 seconden achter de KNRB-boot, en pakten daarmee het zilver op NK DE 2x! zie hier

Ook Lisa en Loes besloten in de 2x het LDGb 2x veld te starten. Vooraf werd een duidelijk wedstrijdplan (starten, opzetjes, druksprintjes en eindsprint) opgezet om de 2k zo hard mogelijk te roeien. De dames hebben zich hier strak aan gehouden en een goede voorwedstrijd gevaren. Tijdens de A-finale besloten ze hetzelfde nogmaals te doen, wat resulteerde in een 3e plek!

Tot slot nogmaals succes voor Vera in M18 1x! Zij werd hier 1e van alle M18 1x en behaalde zo eindelijk dat blik in haar skiff. Goed gedaan Vera!

Grote dank naar onze lieve coaches Peter en Mike, onze steun en toeverlaat! Zij weten altijd het juiste te zeggen bij zenuwen en stress. Dankjewel!

Roos

Namens de 2k groep


IMG 20190615 WA00021

 

 

IMG 20190616 WA00091

IMG 20190616 WA00101

<<  September 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  91011
1516171819
21222425
282930    

 

 

Onze sponsors