Wil je meer energie kwijt in je sport, dan kan je wedstrijden gaan roeien. Dat vraagt wat meer inspanning, techniek en voorbereiding. Onze wedstrijdroeiers trainen op basis van een trainingsplan en worden begeleid door een coach, meestal in vaste ploegen. Om de conditie op peil te houden wordt niet alleen in de boot getraind maar ook op roeiergometers en is er een zaaltraining voor de liefhebbers. In Nederland wordt ieder jaar een groot aantal roeiwedstrijden georganiseerd. Zowel voor jong als voor oud, nationaal als regionaal, van lange afstanden tot sprint wedstrijden. De wedstrijdploegen gebruiken boten die wat lichter en ranker zijn dan het oefenmateriaal.
Leeftijdscategorieën
In de roeisport is het mogelijk op verschillende niveaus over verschillende afstanden aan wedstrijden deel te nemen. Er zijn wedstrijden voor kinderen vanaf 10 jaar, tot en met de 85+ categorie bij de Masters (Veteranen).
Wedstrijdroeiers die uitkomen op de 2 km-wedstrijden trainen dagelijks en kunnen junior of senior zijn. Bij de junioren zijn er twee leeftijdscategorieën: 15-16 jaar en 17-18 jaar. In het jaar dat een roeier 19 wordt mag hij niet meer in de junioren categorie roeien en wordt hij automatisch senior. Binnen de senioren is er nog een jongeren categorie, de Senioren B. Dit is de leeftijd tussen de 19 en de 23 jaar.
Vanaf het jaar waarin een roeier 27 jaar wordt mag hij in de veteranen of Masters categorie roeien maar dit hoeft niet. Hij kan ook gewoon in de seniorenvelden blijven roeien. De Masters categorie is weer opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën en loopt van A (27 jaar) t/m K (85+ jaar). Hoe dit precies zit lees je onder het tabblad 'Masters categorieën'.
In Nederland zijn er twee soorten roeiverenigingen: de burger verenigingen (zoals Beatrix) en de studentenverenigingen. Burgerverenigingen hebben vaker junioren wedstrijdroeiers en Masters als leden. De studentenroeiverenigingen hebben vaker senioren en geen junioren of masters als leden.
Wedstrijden
Bijna het hele jaar door kan je deelnemen aan wedstrijden over verschillende afstanden bij verschillende verenigingen in Nederland of in het buitenland. Wedstrijden kunnen onderverdeeld worden naar afstand of naar grootte en niveau van de wedstrijd. Zo zijn er regionale wedstrijden, nationale wedstrijden en internationale wedstrijden. Daarnaast is er nog een verdeling in boord aan boord wedstrijden en achtervolgingsraces. Bij een boord aan boord wedstrijd starten de ploegen naast elkaar, ieder in een eigen baan, vanuit stilstand. Bij achtervolgingsraces starten de ploegen achter elkaar aan in dezelfde baan met een aantal seconden startverschil en met vliegende start.
Voorbeelden van wedstrijden
Er zijn een flink aantal wedstrijden die over langere afstanden gaan dan 2000 meter zowel op regionaal als nationaal niveau. Voorbeelden van deze wedstrijden zijn:
Nationaal: de Head of the River, de Heineken Vierkamp, de Skiffhead, de Spaarne Lenterace, de Tromp Boat Races, Novembervieren etc.
Regionaal: BeatrixWinterRace, Lingebokaal, Moordregatta, Markregatta, Dommelregatta etc.
Intern: Beatrix Trial Competitie, Beatrix Ergometer Kampioenschappen.
Internationaal zijn er ook een heleboel leuke wedstrijden. Je kunt ze vinden op de wedstrijdkalender van de FISA (de internationale roeibond). Meer informatie is te vinden op www.worldrowing.com.
De Nationale wedstrijden zijn grote wedstrijden met meer inschrijvingen en een hoger niveau van roeien dan de regionale wedstrijden. Dit zijn meestal kleinere wedstrijden en het niveau is vaak lager.
Daarnaast zijn er sinds 2012 in Nederland ook 1000 meter boord aan boord wedstrijden voor Masters. Tijdens een nationale 2km wedstrijd worden er dan blokken voor masters 1km uitgeschreven. In 2013 is voor het eerst de Dutch Masters Open gehouden. Een nieuwe wedstrijd over 1000 meter voor masters met het volledige FISA masters programma. Deze wedstrijd wordt tegenwoordig gehouden op de Watersportbaan (ook wel genoemd: ZRB-baan) in Hilvarenbeek, bij Tilburg.
Elk jaar publiceert de KNRB (Koninklijke Nederlandse Roei Bond) een wedstrijdkalender waar alle wedstrijden op staan die dat jaar gehouden worden. De wedstrijdkalender is hier te vinden.
Start
Er zijn een aantal zaken die je als roeier / coach van een ploeg moet doen wil je mee kunnen doen aan wedstrijden. Mocht je twijfelen na lezen van onderstaande, je kunt altijd contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wedstrijdcontract
Zie tab Wedstrijdcontract
Welke boot?
Dit gaat via de coachvergadering, zie verder tab Botentoewijzing
Inschrijven?
zie tab Inschrijven
Kosten?
zie de regeling onder tab Botentoewijzing
Botentransport?
hoe moet je de boot klaar maken, etc zie tab Botentransport.
De laatste planning ( http://botenwagen.esrtheta.nl )
Trainingen?
Buiten de roeitrainingen op het water en de ergometer trainingen op het land, wordt er ook een indoortraining georganiseerd (in de winterperiode)
Inhaalverboden langebaanwedstrijden
voorbeeldsituaties, zoals verstrekt door de KNRB
Inschrijven
Inschrijvingen voor wedstrijden dienen gemaild te worden
Stuur je inschrijving uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vermeld;
-naam wedstrijd
-veld waarin gestart wordt (b.v. DM4x+)
-voor- en achternaam roeiers en opstelling (boeg….slag)
-zorg dat de deelnemers een wedstrijdlicentie hebben getekend
-naam stuur (indien gestuurd nummer)
-naam boot
je krijgt een bevestiging als de inschrijving is gedaan en eveneens een bericht over het botentransport.
Let erop dat je jezelf op tijd aanmeldt bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , niet alleen voor de sluiting van de wedstrijd, maar met name voor het op tijd aanmelden van het transport van de boten en de planning die daarvoor gemaakt wordt door de Thêta Botenwagen Compagnie.
Let op!: Na het sluiten van de inschrijving van een wedstrijd is het niet meer mogelijk wijzigingen in de ploegsamenstelling door te geven.
Inschrijfgeld
Tijdens de coachvergadering van 28 januari 2015 zijn de afspraken omtrent inschrijving en financiële afhandeling vastgelegd in een regeling.
Botentransport
De planning voor het botentransport wordt door de Thêta Botenwagen Compagnie gepubliceerd op hun website, http://botenwagen.esrtheta.nl
Voor exacte laad- en lostijden kun je bellen met de chauffeurs: 06 54 344 465.
Boten gereedmaken voor transport (headlines uit: Werkwijze BWC)
Alle boten dienen afgeriggerd te zijn voor aankomst bij de vereniging.
Sluit de luchtkasten af en bied evt. losse roertjes apart aan.
Alle materialen duidelijk merken. (vereniging en, in het geval van meerdere wedstrijden, naar wedstrijd).
Alle riggers dienen in pakketjes van maximaal vier aan elkaar gebonden te zijn. Bind stuurboord- en bakboordriggers gescheiden. Binden betekent een touw om de hoofdstangen, dollen en trekstangen. Drukstangen apart binden. Het goed binden van materiaal voorkomt beschadigingen tijdens transport.
Bankjes in pakketjes van vier binden met de wieltjes aan de binnenkant. Grote kratten kan de BWC niet meenemen, kleine kratten waarbij de bankjes er net in passen en zelfs boven de bovenkant van het krat uitsteken volstaan wel.
Stuurtouwen zo strak mogelijk langs de boot binden/tapen
Als voetenboorden niet vastgeschroefd kunnen worden, deze ook apart aanbieden (gebonden of in kratjes).
Opgave aantal boten voor transport
Uiterlijk de vrijdagavond voorafgaand aan het wedstrijdweekend (dus 8dagen of eerder) moet het aantal boten per mail worden doorgegeven. Dit gebeurt door de inschrijfcommissie.
Wordt een boot binnen 24 uur voor transport afgemeld dan worden de transportkosten wel in rekening gebracht.
Opladen boten:
Zorg dat er voldoende mensen aanwezig zijn bij het op- en afladen; minimaal 2 per ploeg.
Blijf wel zelf nadenken, als je bv met een 8 naar de wedstrijd gaat, dan is 2 dus niet voldoende.
Check het laadschema (bevestigd aan één van de palen van de laadbak) om te kijken waar je boot moet liggen.
Ligging boten: over het algemeen met boegbal richting cabine. Uitzonderingen zijn skiffs en tweetjes die per twee op één stelling liggen. Deze liggen dan met de punten naar elkaar toe.
Leg de boot op 3 punten vast met de "stieken". De chauffeur controleert altijd of de boten goed vastliggen, maar het is niet de bedoeling dat hij/ zij alle boten nog moet vastmaken.
Algemeen:
Laat de "stieken" aan één kant vastzitten aan de stellingen. Zo raken ze niet kwijt en kan je de boot weer makkelijk vastleggen na de race.
Leg geen opgeriggerde boten op de botenwagen.
Indien mogelijk: zorg eerst dat de boot goed op de wagen ligt en ga daarna pas douchen e.d. Zo kunnen de chauffeurs aan het einde van de dag op tijd vertrekken.
Ploegen die roeien in het laatste blok: check of al het Beatrixmateriaal goed op de wagen ligt (let ook op de singles!)
De BWC streeft ernaar om het op- en afladen niet onder school- of werktijden te laten plaatsvinden (nog extra benadrukt in het gesprek). De vertrektijden na een wedstrijd zijn altijd indicatief. Om zeker te weten of de chauffeur op de genoemde tijd weer terug is, kan er gebeld worden met de chauffeur. Het telefoonnummer staat vermeld in de bijlage (werkwijze BWC) en hangt tevens in de loods op het prikbord bij de afschrijfcomputers.
Tot slot het vriendelijke verzoek om deze informatie te delen binnen je ploeg. We hebben met elkaar de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat al ons materiaal steeds weer veilig en zonder schade wordt vervoerd. Zorgvuldigheid en aandacht bij het op-en afladen is dus geboden. En beperk je dan niet alleen tot je eigen boot, maar let ook op het overige Beatrixmaterieel.
Hartelijk dank alvast voor jullie medewerking en ZEGT HET VOORT
Beatrix Botenaanhangers
Voor de kleine botenwagen is een vernieuwde handleiding, deze is hier te vinden
Sportkeuring
Sportkeuring
De KNRB raadt iedere deelnemende roeier dringend aan een sportkeuring te ondergaan. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de roeier. Informatie van de KNRB betreffende de sportkeuring kun je vinden op de KNRB website ( hier ) en hier in het bijzonder.
Botentoewijzing
Botentoewijzing
De Botentoewijzing wordt drie keer per jaar vastgesteld.
Om in een wedstrijdboot (categorie IV) een wedstrijd te kunnen varen, dient de ploeg voor de volgende coachvergadering de roeiplannen qua wedstrijden en bootaanvragen door te geven aan de wedstrijdcommissaris. De plannen voor alle ploegen worden dan geinventariseerd door de wedstrijdcommissaris, en vervolgens wordt er gekeken welke ploeg in welke boot naar een bepaalde wedstrijd kan.
In de meeste gevallen kan de ploeg in de periode tussen twee coachvergaderingen trainen in de boot waarin de wedstrijd gestart wordt.
De boottoewijzing voor periode april- september 2023 staat hier (definitieve versie dd 10 april 2023). Let op er zullen misschien nog wat wijzigingen plaatsvinden.
Tijdens de coachvergadering van 28 januari 2015 zijn de afspraken omtrent inschrijving en financiële afhandeling vastgelegd in een regeling. Let op: het inschrijvingsverzoek dient te worden vergezeld van de naam van de ploegcoördinator van wiens/wier rekeningnummer het verschuldigde inschrijfgeld kan worden geïncasseerd. Zie "regeling" hierboven.
Veiligheid
Boegbal, quick release en heelstrings (artikel 18 Reglement voor Roeiwedstrijden d.d. 30 november 2019)
In de KNRB reglementen staat
• dat er altijd een boegbal stevig op de boot moet zitten
• dat je zonder je handen te gebruiken je voeten uit het voetenbord moet kunnen krijgen.
Boten met schoenen zijn om deze reden voorzien van zgn. 'heelstrings'. Indien hielstrings of een soortgelijke constructie gebruikt wordt, dan mag de hak niet verder omhoogkomen dan een stand die evenwijdig is aan de kiel van de boot. Indien een roeier zijn voeten pas kan verwijderen nadat hij veters of klittenband heeft geopend dan moet er een voorziening zijn bevestigd die met een enkele handbeweging te openen is. Indien een dergelijke voorziening in de boot is bevestigd dient deze te functioneren.
Regelmatig worden boten bij wedstrijden gecontroleerd. Als de boegbal en/of de heelstrings niet in orde zijn mag je niet starten! Controleer dus of alles in orde is voordat de boot op transport gaat. De schoenen moeten tegenwoordig ook van een zogenaamde quick release zijn voorzien: de klittenbanden moeten door een koord, liefst met een handgreep, met elkaar verbonden zijn zodat een hulpverlener in één beweging de schoenen open kan trekken.
Roeien in het donker
Roeien in het donker
Roeien in het donker is voor gestuurde nummers toegestaan tussen Thêta en de Tongelreschebrug: iedereen in de boot draagt witte bovenkleding, de boot is voorzien van verlichting: rood licht op boeg, wit licht op het hek (achterkant). Dit is tegenstrijdig met het vaarreglement, maar conform de afspraak met Thêta. Verder moet er altijd een coach meefietsen aan de kant, met werkende fietsverlichting en een groen lampje.
Ploegen met toestemming om ook voorbij de zwaaikom bij Thêta richting Helmond te roeien:
• 2km wedstrijdgroep (ook in skiff)
• Blues
• Roze Pekskes (ook in skiff)
• Voortvarend (ook in skiff)
• Zonder Dollen
• LmdM
• Millennials
• M14-18 (ook in skiff) met Peter, Mirjam
•Competitiegroep in 4x+ op woensdag met Jack
3 november 2022
Masters categorieën
Hoe zit dat nu met dat veteranen roeien? In de roeisport mag je al in de veteranencategorie wedstrijden starten vanaf het jaar waarin je de leeftijd van 27 bereikt. Ben je dus in 2016 nog 26 maar wordt je bijvoorbeeld in december 27 dan is 2016 het eerste jaar waarin je in het veteranenveld mag starten. Er wordt in het roeien altijd uitgegaan van het jaar waarin je de leeftijd bereikt. Dat is ook zo bij het juniorenroeien. Dat wil niet zeggen dat je in de veteranencategorie moet starten. Je mag net zo lang bij de senioren blijven roeien als je wilt. Zo zie je op Olympische spelen soms roeiers van bijna 40 en zouden veteranen best op Nationale wedstrijden over 2000 meter mogen meedoen.
De internationale term voor veteranen is ‘Masters’. In Nederland worden de termen door elkaar gebruikt en wordt met de naam ‘Masters’ meestal de groep veteranen aangeduid die op de 1000 meter boord aan boord wedstrijden uitkomen. De wedstrijdroeiers onder de veteranen dus, zoals bijvoorbeeld uw wedstrijdcommissaris.
De veteranencategorie is weer onderverdeeld in leeftijdscategorieën. De jongste categorie is veteranen A. In deze categorie mogen in principe alle veteranen uitkomen, zolang ze dus maar 27 jaar of ouder zijn. Je mag als oudere veteraan altijd in de jongere categorieën starten. Hieronder zijn alle categorieën aangegeven:
A 27 t/m 35 B 36 t/m 42 C 43 t/m 49 D 50 t/m 54
E 55 t/m 59 F 60 t/m 64 G 65 t/m 69 H 70 t/m 74
I 75 t/m 79 J 80 t/m 84 K 85 t/m ?
Als je echter in een ploeg roeit, dan geldt de gemiddelde leeftijd van alle roeiers. De leeftijd van de stuur telt hierbij niet mee. Vergeet hierbij niet de leeftijd te nemen die de roeiers dat jaar gaan behalen en niet de leeftijd die ze op dat moment hebben als ze in dat jaar nog niet jarig zijn geweest. Vergeet ook niet dat alle roeiers minimaal 27 moeten zijn. Er mag dus geen roeier van 25 tussen zitten, ook al is dan de gemiddelde leeftijd boven de 27.
Bijvoorbeeld een dubbelvier wil meedoen aan de Head. De roeiers zijn: 28, 40, 44, 30. Samen is dat 142 en gemiddeld dus 35,5. Dit mag je niet naar boven afronden dus gemiddeld is deze ploeg 35 jaar en dus nog net veteranen A. Het jaar daarna zijn dezelfde roeiers gemiddeld 36,5 en dus veteranen B.
Veteranen kunnen dus in theorie aan alle wedstrijden deelnemen die niet voor junioren of senioren B (tot 23 jaar) bestemd zijn. In de praktijk roeien ze echter meestal lange afstanden in het voor en najaar en soms ertussenin ook boord aan boord over 1000 meter. Heb je nog vragen over veteranenroeien, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wedstrijdlicentie
Sinds 1-1-2013 werkte de KNRB met het wedstrijdcontract. Dit was de opvolger van de Schone Sportverklaring (SSV). Sinds 2020 heet dit W-licentie (wedstrijdlicentie). Lees hier meer over het beleid.
Waarom is een wedstrijdlicentie nodig?
Er is door de lidmaatschapsstructuur van de KNRB geen directe binding met leden als het gaat om doping en tuchtrecht. Om dit te realiseren is besloten om te werken met een contractvorm voor iedereen die deel wil nemen aan evenementen. Sinds 1 januari 2013 is iedere roeier, die lid is van een vereniging aangesloten bij de KNRB en een evenement wilt starten, verplicht deze licentie digitaal te tekenen. Voorheen was de wedstrijdlicentie (W-licentie) een wedstrijdcontract. Bij het wijzigen van de statuten van de AV in juni 2020 is het contract omgezet naar een W-licentie. De laatste inhoud van het contract is geaccordeerd op de Algemene Vergadering van 7 december 2013, de inhoud is na het wijzigen van een wedstrijdcontract naar W-licentie niet veranderd.
Aanvragen W-licentie
Het aanvragen van een W-licentie gaat via een account op mijn.roeien.nl. Je hebt nodig: het e-mailadres waarmee je in de Beatrix database staat en je KNRB-lidnummer. Dat nummer kun je vinden in Voor leden, Mijn gegevens, wel eerst inloggen. Heb je recent je e-mailadres gewijzigd? Laat dan eerst de ledenadministratie dat adres wijzigen bij de KNRB. Je krijgt namelijk een bevestigingslink op je e-mailadres waarop je moet klikken. Meer informatie:op de pagina met veelgestelde vragen .
Mocht je problemen ondervinden in het aanvragen van een W-licentie, dan kun je contact opnemen met de Ledenadministratie van de KNRB via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Stilzwijgende verlenging
W-licenties bevatten een bepaling dat deze stilzwijgend worden verlengd. Dit betekent dat elk lid maar één keer een contract hoeft te ondertekenen, zo lang hij/zij lid is. Opzegging geschiedt middels schriftelijke opzegging van het contract of middels opzegging van het lidmaatschap van de vereniging.
Belangrijk/samenvattend
Iedereen die een evenement wil starten, moet een digitale W-licentie tekenen. Zonder W-licentie kan je absoluut geen evenement starten. Je vereniging kan je hiervoor een mail versturen met uitleg via mijnvereniging.knrb.nl. Een roeier hoeft maar één keer een contract in te dienen, ook wanneer hij of zij lid is bij meerdere verenigingen. Contracten die na 1 januari 2014 zijn afgesloten bevatten een bepaling met een stilzwijgende verlenging.
Zorg er op tijd voor dat alle roeiers, de stuur en de coach(es) een wedstrijdlicentie hebben geregeld. Als er nieuwe roeiers in een ploeg worden opgenomen (bijvoorbeeld doorstroming vanuit instructie), controleer dat dan dus op tijd. Het inschrijven van een ploeg lukt alleen als van alle ploegleden (dus ook de stuur en de coach) een wedstrijdlicentie geregistreerd staat in het KNRB-inschrijfprogramma.
Heb je gewetensbezwaren of zijn er andere redenen (bijv. gebruik medicijnen) waardoor het voor jou onmogelijk is het contract te tekenen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor alle wedstrijden waarvoor de inschrijving verloopt via het KNRB-inschrijfprogramma is dus een wedstrijdlicentie verplicht. Dus ook voor de Beatrix Winter Race, alle ROW’s (Roei Ontmoeting met Wedstrijdkarakter) en nationale wedstrijden. Zonder wedstrijdcontract is het onmogelijk om ingeschreven te worden voor een wedstrijd. Dit geldt zowel voor roeiers, coaches als stuurlieden.
Wedstrijdkleding
Wedstrijdkleding
Tijdens een wedstrijd is het verplicht in het wedstrijdtenue van de vereniging waar je lid van bent aan de start te verschijnen. Hierdoor zijn de ploegen goed te herkennen door kamprechters en toeschouwers.
Het Beatrixtenue bestaat uit:
- Beatrix shirt met korte korenblauwe broek of
- Beatrix roeipakje
De kleding is te regelen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kledingprijzen.
De roeiers (en stuur) moeten er hetzelfde uitzien, dus:
- Indien een ondershirt, dan deze in dezelfde kleur.
- Indien een petje, dan allemaal in dezelfde kleur en uitvoering).
Maar: pakje of shirt en korte broek mogen tegenwoordig door elkaar in de boot zitten, zie Artkel 8, lid 1 en lid 2. Beatrix heeft nog geen officieel vastgestelde lange broek als onderdeel van het roeitenue.
Tijdens het oproeien mag je een trui of jack dragen. Soms moet daar dan een extra rugnummer op gespeld worden.
Voorbeelden correcte en incorrecte tenues.
Artikel 8. Roeitenue
1. Onder roeitenue wordt verstaan een T-shirt en korte broek, singlet en korte broek of roeipakje, in voorkomen gelijk in kleur en onderscheidende elementen, zoals door het bestuur van de KNRB per vereniging is vastgesteld. Indien specifieke elementen voorkomen op de mouw van het T-shirt, kan het bestuur bepalen dat deze kunnen ontbreken op het singlet of roeipakje. In aanvulling daarop kan voor een vereniging een lange broek als onderdeel van het roeitenue worden vastgesteld. Deze lange broek kan gedragen worden over of in plaats van de vastgestelde korte broek.
2. Tijdens de race dient ieder ploeglid het voor zijn vereniging vastgestelde roeitenue te dragen. Het is daarbij niet relevant welke van de in lid 1 genoemde uitvoeringen van het roeitenue gedragen wordt.
3. Ieder ploeglid kan in aanvulling op het roeitenue extra kleding in de vorm van onderkleding, hoofddeksel of hoog opgetrokken sokken dragen. Extra kleding hoeft niet door alle ploegleden te worden gedragen, maar als het wordt gedragen moet het tijdens een race uniform zijn. Binnen een verenigingsploeg geldt dit voor alle ploegleden. Binnen een combinatieploeg geldt dit voor alle ploegleden per vereniging, in die ploeg. Hierbij wordt onder uniforme extra kleding verstaan dat de kleding identiek is in kleur en elementen zoals strepen. De lengte van mouwen en broekspijpen van de extra kleding en de uitvoering van het hoofddeksel (pet/cap) is vrij.
4. Stuurlieden mogen in afwijking van lid 2 andere kleding dragen zolang deze kleding ook in verenigingskleuren is. Ook mag tijdens een race een stuur de voor zijn vereniging gangbare clubblazer met licht overhemd en clubdas, alsmede een bij dit tenue horende broek dragen. Indien een stuur het vastgestelde roeitenue duidelijk zichtbaar draagt, is lid 3 van overeenkomstige toepassing.
5. Bij het oproeien is de kleding geheel vrij, met dien verstande dat rugnummers (indien van toepassing) steeds goed zichtbaar dienen te worden gedragen.
6. Bij niet-nationale wedstrijden kan het Hoofd van de Jury bepalen dat lid 3 niet of in andere vorm van toepassing is, zolang dit duidelijk en tijdig is aangegeve
Recordlijst
Een update van de Beatrix recordlijst. Er zullen vast nog fouten en onvolledigheden in staan. Dus als iemand een aanvulling heeft, houden wij ons aanbevolen.
Voor het laatst bijgewerkt op 2 augustus 2023.
Wedstrijdverslagen
Wedstrijdverslagen t/m vorig jaar
Korte, soms lange, impressies, vaak met uitslagen en fotolinks. Hoe langer geleden, hoe minder volledig, helaas.
Wedstrijden Info
Extra informatie uit nieuwsbrieven van de verenigingen: